Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΕ: Σημειώνει πρόοδο, έχει σεβαστεί τη συμφωνία και τα βγάζει όλα στο σφυρί ‒ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ξαναπαίζει το έργο των «κόκκινων γραμμών» ‒ ΠΑΜΕ σε σύγκρουση! (VIDEO)

Δημοσίευση: Δευ, 09/11/2015 - 14:17
Η σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται πως είναι το μοναδικό θέμα που παραμένει η απόσταση - αν και συγκλίνει - μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και θα είναι το κεντρικό θέμα στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας.


ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Δευ, 09/11/2015 - 14:40
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 09/11/2015 - 15:16
Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί το ένα αντιλαϊκό μέτρο πίσω απ’ τ’ άλλο, για να θολώσει τα νερά, ξαναπαίζει το έργο των «σκληρών διαπραγματεύσεων» και των «κόκκινων γραμμών». Ο λαός έχει πλέον εμπειρία και ξέρει ότι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν πάντα σε βάρος του.
Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τις τωρινές, αφού κι αυτές διεξάγονται με δεδομένα, αφενός το πλαίσιο των αντιλαϊκών συμφωνιών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων και αφετέρου το στόχο της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
Καμιά αναμονή. Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής, μαχητικής, λαϊκής παρέμβασης και δράσης, με πρώτο μεγάλο σταθμό τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.»
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση να συμβιβαστεί και να μην ακολουθήσει την τακτική των καθυστερήσεων όπως με σαφή τρόπο ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.
Στην «Bild» αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να μην επιστρέψει «στις τακτικές καθυστέρησης και κωλυσιεργίας». Προφανώς ο Γερμανός πολιτικός τα περί αναζήτησης ισοδυνάμων και πολιτικής διαπραγμάτευσης τα θεωρεί τακτική καθυστερήσεων.
Συμφωνία σήμερα για τους πλειστηριασμούς ζητά η κυβέρνηση της Γαλλίας σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν:
Μ. Σαπέν: Η Γαλλία θέλει σήμερα συμφωνία για την κατάσχεση σπιτιών στην Ελλάδα
Δημοσίευση: Δευ, 09/11/2015 - 11:42
Συμφωνία σήμερα Δευτέρα για την κατάσχεση σπιτιών θέλει η γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Ο Γάλλος υπουργός ενόψει του σημερινού Eurogroup δηλώνει πως «ένα ακανθώδες ζήτημα παραμένει: η κατάσχεση των σπιτιών για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους».
Πρόσθεσε ότι «θέλω σήμερα να επιτευχθεί συμφωνία. Η Γαλλία θέλει μια συμφωνία σήμερα», ενώ για την ελληνική κυβέρνηση δήλωσε πως «καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες. Έχει σεβαστεί τη συμφωνία του Ιουλίου».
Το Σαββατοκύριακο οι συνεχείς τηλεδιασκέψεις του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο δεν οδήγησαν σε συμβιβασμό αλλά - σύμφωνα με πληροφορίες - η κυβέρνηση έκανε νέες υποχωρήσεις σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Η αρχική πρόταση της κυβέρνησης άφηνε εκτεθειμένους περίπου το 28% των δανειοληπτών που δεν εξυπηρετούν το στεγαστικό τους δάνειο και σταδιακά η πρόταση της αφήνει απροστάτευτους από τους πλειστηριασμούς περίπου το 45% των δανειοληπτών και δεν αποκλείεται το ποσοστό να πέσει κι άλλο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση δέχεται να πέσει το όριο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στα 180.000 αντικειμενική αξία ακινήτου και η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο όριο του ετήσιου εισοδήματος πάνω από το οποίο θα επιτρέπεται ο πλειστηριασμός. Το κουαρτέτο θέλει το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα να είναι 20.000 ευρώ και η κυβέρνηση τα 30.000 ευρώ.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Φρανσουά Ολάντ, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους παρέθεσε τις προτάσεις για τους πλειστηριασμούς με την επισήμανση ότι η ελληνική πρόταση είναι συμβατή τόσο με την συμφωνία το μνημόνιο όσο και με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
  • Το μεγάλο αγκάθι είναι οι πλειστηριασμοί αλλά στο τραπέζι είναι κι άλλα προαπαιτούμενα μέτρα όπως νέα αυστηροποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων έτσι ώστε -σύμφωνα με πληροφορίες- να βγαίνουν εύκολα εκτός ρύθμισης οι οφειλέτες που θα καθυστερήσεων ακόμα και μία μέρα την καταβολή της δόσης.
  • Για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβέρνηση προτείνει πλέον την επιβολή τέλους σε τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ενώ στα ζητούμενα είναι και η άρση των προστατευτικών μέτρων της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας ειδικά για τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.
Δηλώσεις Σταθάκη
 Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά πως στη συνεδρίαση του Eurogroup μπορούν να κλείσουν όλα τα θέμα καθώς εκτιμά πως έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις.
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στο ραδιοσταθμό «Realfm». Δηλώνει πως
«έχει γίνει πρόοδος σε όλα τα θέματα, υπάρχουν και κάποια θέματα που πρέπει να κλείσουν, αλλά αυτό είναι εφικτό, κατά τη γνώμη μου. Το μεγάλο “αγκάθι” παραμένει η απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέσω της δικαστικής οδού, δηλαδή αυτού που είναι γνωστό ως νόμος Κατσέλη, στο οποίο δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής».
Προσθέτει ότι ο συμβιβασμός θα προέλθει από πολιτική διαπραγμάτευση λέγοντας ότι
«η διαπραγμάτευση που κάναμε αυτές τις ημέρες, στο επίπεδό μας, με τους θεσμούς, έκλεισε τον “κύκλο” της, μπορεί να ξανανοίξει από αύριο. Άρα είναι μια πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί, εκ των πραγμάτων». Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων δηλώνει ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει εύλογη καθυστέρηση των 28 ημερών κτλ. Έχει προχωρήσει η συζήτηση που θα είναι κάπου στη μέση και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα» και πως «είμαστε οριακά πολύ κοντά στη λύση».  
Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος... οι συζητήσεις συνεχίζονται
Πρόοδος υπάρχει αλλά όχι συμβιβασμός στις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά λίγες ώρες πριν την έναρξη του Eurogoroup.
Ανέφερε πως στις συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξε πρόοδος και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για να επιτευχθεί συμφωνία σε όλους τους τομείς.
Επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με την προετοιμασία του Eurogroup, αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού, ενω γνωστοποίησε ότι ο Ζ.Κ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, θα συζητήσουν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αξιωματούχος της Ευρωζώνης εκτίμησε ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να ληφθεί σήμερα απόφαση για εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.