Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας! - Οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και του Μπαντέρα δεν θα περάσουν! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Το ΚΚΕ αλληλέγγυο με τους διωκόμενους κομμουνιστές της Ουκρανίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Πέμ, 05/11/2015 - 11:34
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 06/11/2015 - 07:52
Στις 5 Νοέμβρη, στο Κίεβο διεξάγεται δίκη κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, στην οποία παρευρίσκεται ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος.
Το πρωί της ίδιας μέρας, στην Αθήνα, το ΚΚΕ πραγματοποίησε, έξω από την ουκρανική πρεσβεία, πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Ουκρανία.
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, τον οποίο οι ουκρανικές αρχές έχουν συμπεριλάβει μαζί με το βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής Γιώργο Λαμπρούλη, καθώς και τον Γιώργο Μαγγανά, στέλεχος του ΚΚΕ, στη «μαύρη λίστα» όσων τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ουκρανία, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Βλαδιμήρ Σκουρόφ.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επέδωσε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας για τη δίκη σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας.
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δίκη παρωδία, που συνεχίζεται στις 5 Νοέμβρη 2015 με στόχο την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.
Οι πολιτικές δυνάμεις, που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Ουκρανίας, με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, υλοποιώντας ένα συνολικό σχέδιο αντικομμουνιστικής - αντισοβιετικής υστερίας, επιδιώκουν την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, για να επιβάλλουν στη χώρα "σιγή νεκροταφείου", καταστολής κάθε λαϊκής κι εργατικής αντίστασης στα σχέδιά τους, την ώρα που παραμένει "ανοιχτή" για κάθε εξέλιξη η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.
Οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και του φασίστα συνεργάτη τους στην Ουκρανία, του Μπαντέρα, επιδιώκουν την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, συνολικότερα της κομμουνιστικής ιδεολογίας, επειδή το ΚΚ Ουκρανίας τάχθηκε ενάντια στην αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση των σημερινών αρχών στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς κι ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων, που έχουν συναποφασιστεί από την αντιδραστική κυβέρνηση και το ιμπεριαλιστικό "επιτελείο" ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΕΕ.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή τους με αυτήν την αντικομμουνιστική μεθόδευση στην Ουκρανία, καθώς και την αλληλεγγύη του με το ΚΚ Ουκρανίας!
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!
Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.