Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Στρατός προ των πυλών της Συρίας

Φωτό αρχείου ΑΡ

«Πολύ σύντομα» στη Συρία ειδικές δυνάμεις του στρατού, δηλώνει εκπρόσωπος του Ομπάμα
Δευ, 23/11/2015 - 13:29
Οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού, που η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε να αναπτύξει στη Συρία, θα φθάσουν «πολύ σύντομα» στον προορισμό τους και αποστολή τους θα είναι να οργανώσουν τις τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, δήλωσε ο Μπρετ Μακ Γκαρκ, ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Πρόεδρου, στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS.
Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε στο τέλος του Οκτώβρη άδεια για την ανάπτυξη 50 περίπου στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία σε ρόλο συμβουλευτικό και μη μάχιμο.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα συνδράμουν τον αραβο-κουρδικό συνασπισμό δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, που απαρτίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού και από αραβικές και συριακές χριστιανικές ένοπλες οργανώσεις.
Οι τοπικές αυτές κουρδικές και αραβικές δυνάμεις έχουν ήδη πραγματοποιήσει μία «πολύ επιτυχημένη επιχείρηση» κατορθώνοντας να ανακαταλάβουν έκταση 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από το Ισλαμικό Κράτος και να σκοτώσουν περί τους 300 τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.
Στόχος των πολεμικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία θα είναι η απομόνωση της Ράκα, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, είπε. Γενικότερα, στόχος του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού είναι «η ασφυξία στην καρδιά» του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, μέσω πολλαπλών συντονισμένων χερσαίων επιθέσεων, εξήγησε ο Μακ Γκαρκ προσθέτοντας ότι, εκτός της επίθεσης κατά της Ράκα, στόχος είναι να κοπεί η επικοινωνία ανάμεσα στη Ράκα με τη Μοσούλη και η ανακατάληψη του Ραμάντι στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.