Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

SYRIZANEL-Bank: Αυτοί με συνοπτικές - Εμείς με απεργίες γενικές ‒ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει τα μεγάλα λόγια - Ο λαός έχει το λόγο

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη
Αύριο στις 11 π.μ. κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς στο υπουργείο Οικονομικών και την ΤτΕ - Καλούν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ
 
Όχι στους πλειστηριασμούς

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Κάτω οι φόροι
Δημοσίευση: Τετ, 18/11/2015 - 17:51
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 18/11/2015 - 17:54
Με αυτό το σύνθημα σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και γυναικών διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 11 το πρωί, διπλή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας.
 Βλέπε και κάτω: Τοποθέτηση του ΚΚΕ

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή διπλή κινητοποίηση απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ.
Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του «καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, του συνταξιούχους, τη νεολαία στη διπλή κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Νοέμβρη που διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και γυναικών στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας».
Με συνοπτικές διαδικασίες το ν/σ για τους πλειστηριασμούς - Ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Τρί, 17/11/2015 - 17:19
Με τη γνωστή απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα άλλα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.
Το μεσημέρι της Τετάρτης θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής σε μία και μόνο συνεδρίαση. Το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψηφοφορία.
Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Η κυβέρνηση, μετά τα μεγάλα λόγια περί "δημοκρατίας" στη συνεδρίαση της Βουλής που ήταν αφιερωμένη στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, κατέθεσε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα ακόμη αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που, μεταξύ άλλων, ανοίγει το δρόμο και για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Πλέον, έχει εξαντληθεί το λεξιλόγιο για να χαρακτηριστεί ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση νομοθετεί το ένα πίσω από το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το λόγο έχει ο λαός, ο οποίος με την αγωνιστική και οργανωμένη πάλη του πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να αντιπαλέψει την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου».
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Να απαντήσουμε δυναμικά στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με τη γνωστή διαδικασία του "κατεπείγοντος" και αφήνει χωρίς προστασία χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες, ανοίγοντας το δρόμο και για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Το νέο πολυνομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μας βρει στο δρόμο του αγώνα σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να δυναμώσει η παρέμβαση των σωματείων! Κανένας μόνος του. Συλλογικά ν’ απαντήσουμε.
Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική που καθημερινά μας πτωχεύει, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Ο δρόμος της αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών και της ανακοπής νέων βάρβαρων μέτρων απαιτεί μαζικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που σήμερα μας ξεζουμίζει σε δικαιώματα, μισθούς, διαλύει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, κλέβει τον ιδρώτα μας, τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να απαντήσουμε στην εξουσία του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ με ανέβασμα της μαχητικότητάς μας, με οργάνωση στα σωματεία, με ανάπτυξη των συλλογικών διαδικασιών, με νέα απεργία».
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή διπλή κινητοποίηση απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ που στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει: «Συνάδελφοι, πρέπει να αντιδράσουμε, να δώσουμε απάντηση. Οργανώνουμε την αντίσταση στα μέτρα που μας αφανίζουν. Δίνουμε αγωνιστικό "παρών" καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων.Μαζί με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων». (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ).
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΟΓΕ. Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Δεν θα αφήσουμε καμιά γυναίκα, κανένα λαϊκό νοικοκυριό στα νύχια των τραπεζιτών! Υψώνουμε το δικό μας τείχος: Της λαϊκής οργάνωσης και αλληλεγγύης. Και το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μας βρει στο δρόμο του αγώνα, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά καθημερινά, όχι μόνο στις 19 Νοέμβρη που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του "κατεπείγοντος"». (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΓΕ).



Βουλή: Στις Επιτροπές το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και τους πλειστηριασμούς - Η τοποθέτηση του ΚΚΕ (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 18/11/2015 - 17:14
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 18/11/2015 - 18:47
Η τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου επάνω
Συνεχίζεται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα (βλέπε πιο κάτω, επόμενη ενότητα) που περιλαμβάνει και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 
Επί του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι διατάξεις του είναι στην κατεύθυνση της κατάργησης της όποιας προστασίας των λαϊκών στρωμάτων και της επιτάχυνσης των πλειστηριασμών με βασικό διακύβευμα την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως είπε, η κυβέρνηση διευκολύνει τις τράπεζες να διαχειριστούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ μέσα από τη διαδικασία των κατασχέσεων διευκολύνεται η συγκέντρωση ακινήτων σε περιοχές-φιλέτα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το πώς θα επιταχυνθεί και θα κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φέρνει τις διατάξεις σποραδικά για να συγκαλυφθεί το μέγεθός της. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί των άρθρων και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη φορολογία του κρασιού.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «το νομοσχέδιο προστατεύει την πρώτη κατοικία και τους δανειολήπτες, με τέτοιο τρόπο ώστε κανένας ο οποίος έχει πραγματική αδυναμία δεν θα χάσει το σπίτι του», ισχυρίστηκε ο εισηγητής του Νεκτάριος Σαντορινιός.
Για «άθλια διατυπωμένο» νομοσχέδιο έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας και δήλωσε ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί με τους φόρους στο κρασί και στα τυχερά παιχνίδια.
Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε ότι κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ επιφυλάχθηκαν για τη στάση τους Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.
Προβληματισμό για το άρθρο που επιβάλει ειδικό κατανάλωσης στο κρασί εξέφρασε ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. 
«Fast track» και αυτό το νομοσχέδιο
Νωρίτερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η διαδικασία του κατεπείγοντος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να επικαλείται τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την εκταμίευση της δόσης, καθώς επίκειται συνεδρίαση του EuroWorking Group. Τις διαφωνίες τους για τη διαδικασία εξέφρασαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.
Τοποθετούμενος επί της διαδικασίας  ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ειδικός αγορητής του Κόμματος, εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ για τον τρόπο που κατατίθεται το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης συνοδεύεται από τον αυταρχισμό που εκφράζεται μέσα από τις κατεπείγουσες διαδικασίες που έρχεται το νομοσχέδιο. (βίντεο)
Την ίδια στιγμή  σε μια προσπάθεια νομιμοποίησης της διαδικασίας του κατεπείγοντος, ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την παρουσία φορέων προκειμένου να τοποθετηθούν, κάτι που επέκρινε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. «Όσοι είναι στα λόγια ενάντια στο κατεπείγον, με αυτό τον τρόπο το νομιμοποιούν», είπε χαρακτηριστικά. Τελικά, αποφασίστηκε να προσκληθούν λίγοι φορείς που θα προταθούν από τους αγορητές και τους εισηγητές των κομμάτων.

Στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα
Δημοσίευση: Τετ, 18/11/2015 - 11:46
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 18/11/2015 - 16:24
Το 3ο -μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη- νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα που περνά από τη Βουλή με διαδικασίες fast track η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το «κουαρτέτο». 
Τα μέτρα προβλέπουν το νέο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την επιβολή φόρου στο κρασί, την αυστηροποίηση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις και άλλα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Αύριο Πέμπτη, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στο σφυρί η πρώτη κατοικία 
Οι διατάξεις για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έρχονται να σφίξουν τη θηλιά στα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, καθώς η όποια παρεχόμενη προστασία πέφτει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και θα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2018. Μάλιστα, για να ενταχθεί ο δανειολήπτης στην ειδική ρύθμιση θα πρέπει να προσφεύγει στα δικαστήρια, τα οποία θα αποφασίζουν για το ύψος της ελάχιστης δόσης.
Για την πρώτη κατηγορία δανειοληπτών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της επίσημης φτώχειας η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για τον άγαμο, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον παντρεμένο και κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί και μέχρι τρία παιδιά. Το εισόδημα του οφειλέτη θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα επίπεδα των «εύλογων δαπανών διαβίωσης». Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης ο δανειολήπτης θα μπορεί να υποβάλει αίτηση στο Δημόσιο για να καταβάλει αυτό ένα μέρος της μηνιαίας δόσης που θα ορίσει το δικαστήριο.
Για το 2016, το επίδομα στο οποίο είχε αναφερθεί η κυβέρνηση, δεν θα χρηματοδοτείται από το κράτος αλλά θα πληρώνεται από τον ίδιο τον οφειλέτη, ισόποσα κατανεμημένο στις μηνιαίες δόσεις. Οι πληρωμές του Δημοσίου θα γίνονται από το 2017.
Η δεύτερη κατηγορία δανειοληπτών δεν θα λαμβάνει κρατικό επίδομα και ο οφειλέτης θα αποπληρώνει μόνος του τη νέα δόση που θα ορίσει το δικαστήριο, ενώ παράλληλα τίθενται μία σειρά όροι που δεν αποκλείουν τον κίνδυνο να βγει στο σφυρί η πρώτη κατοικία τους. Ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης, ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση το ακίνητο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά μια σειρά προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει το διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα να μην υπερβαίνει τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», προσαυξημένες κατά 70% και η αντικειμενική αξία της κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης να μην υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί και μέχρι τα τρία παιδιά. Ακόμη, ο δανειολήπτης θα πρέπει να υπήρξε «συνεργάσιμος» κατά το χρόνο της αρχικής καθυστέρησης του δανείου με βάση τα όσα ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών. Ειδικός εμπειρογνώμονας που θα ορίζει το δικαστήριο θα εκτιμά την τιμή του ακινήτου και με βάση αυτήν θα καθορίζεται η δόση που θα καταβάλει ο δανειολήπτης.
Φόρος στο κρασί
Το νομοσχέδιο προβλέπει τελικά την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί (40 ευρώ ανά εκατό λίτρα τελικού προϊόντος ή περίπου 30 λεπτά ανά μπουκάλι), υποτίθεται ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης, περιέχει την αύξηση κατά πέντε λεπτά ανά στήλη των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, τα προσδοκώμενα έσοδα από το τέλος στα τυχερά παιχνίδια θα είναι 460- 560 εκατ. ευρώ ετησίως και από τον φόρο στο κρασί 110 εκατ. ευρώ το χρόνο. 
Άλλες αντιλαϊκές διατάξεις 
Το νομοσχέδιο αυστηροποιεί τη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, ορίζοντας ότι οι τρέχουσες οφειλές θα πρέπει να πληρώνονται σε 30 ημέρες έως τις 30/06/2016 και σε 15 ημέρες από την 1η Ιούλη του 2016 μέχρι και τις 31/12/2017, ενώ στη συνέχεια το όριο μηδενίζεται.
Στο σχέδιο νόμου υπάρχει διάταξη για την επιβολή πλαφόν στις δαπάνες των νοσοκομείων για φάρμακα. Όπως ορίζεται, από το 2016 θα εφαρμοστεί και στα δημόσια νοσοκομεία ο αυτόματος μηχανισμός επιστροφής της φαρμακευτικής δαπάνης (claw back), που σημαίνει ότι αν η φαρμακευτική δαπάνη ξεπεράσει το ποσό που έχει προϋπολογισθεί, τότε τη διαφορά δεν θα την καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός, αλλά είτε το νοσοκομείο είτε οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.