Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Tsipras: Εθνικός διάλογος για αντιλαϊκό μονόλογο ‒ ΚΚΕ: Συναίνεση για κερδοφορία ομίλων και σφαγή δικαιωμάτων

Θέλει «εθνικό διάλογο» για να περάσουν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις
Πρόσκληση «εθνικού διαλόγου» για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών και τα άλλα προτάγματα του κεφαλαίου θα απευθύνει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε κόμματα και φορείς, προκειμένου να υλοποιηθούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.
Σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού για «Εθνικό διάλογο»
Σχόλιο σχετικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού για «Εθνικό διάλογο», εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Δευ, 23/11/2015 - 14:24
Το σχόλιο αναφέρει:
«Το κάλεσμα συναίνεσης που απευθύνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αφορά μόνο τα κόμματα, τα οποία έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, στηρίζουν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης και συνεπώς υπάρχει αντικειμενική βάση για συνεργασία. Απευθύνεται και στο λαό, ο οποίος καλείται, στο όνομα των δήθεν "εθνικών στόχων" της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της ψευδεπίγραφης σταθερότητας, να συναινέσει σε παλιά και νέα μέτρα σφαγής των δικαιωμάτων του».

Η πρόσκληση θα αφορά το Ασφαλιστικό, την Παιδεία, τη συνταγματική αναθεώρηση και το προσφυγικό, αλλά επί της ουσίας θα στρώσει το έδαφος για μια ευρύτερη ατζέντα με επίκεντρο το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
«Σε όλες τις μείζονες μεταρρυθμίσεις που η επίδρασή τους υπερβαίνει τα όρια μιας τετραετούς διακυβέρνησης, θέλουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την ανταλλαγή απόψεων, τη σύνθεση και τη συνεννόηση με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις», αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Προσθέτει ότι «στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσουμε εθνικό διάλογο».
Στην ίδια συνέντευξη διαβεβαιώνει την αστική τάξη ότι «οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» θα προχωρήσουν από την κυβέρνησή του «έτσι και αλλιώς», αλλά θα ήταν «ευχής έργο» να προχωρήσουν με την «ευρύτερη δυνατή σύνθεση και διάλογο».
Οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές ρίχτηκαν από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τονπρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, όπου μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση». Στη συνέχεια κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης που πυροδοτήθηκαν μετά από αυτές τις δηλώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση «εθνικού διαλόγου» έχει στόχο να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις που προκαλούν τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία βαφτίζονται «εθνικά» κατά την προσφιλή τακτική όλων των αστικών κομμάτων. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες αυτές στρώνουν το έδαφος για να εκφραστούν στο μέλλον ευρύτερες κυβερνητικές συνεργασίες σε περίπτωση που υπάρξει αυτή η ανάγκη για τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος με αφορμή τη μείωση των κυβερνητικών βουλευτών στους 153 αποκλείει το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο άλλων κυβερνητικών συνεργασιών.
«Δεν χρειάζεται ούτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ούτε οικουμενική. Πιστεύω, όμως ότι θα υπάρξουν βουλευτές, οι οποίοι θα αντιληφθούν πως αυτή η κυβέρνηση επιτελεί εθνικό έργο και θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση» δηλώνει στην εφημερίδα «Realnews».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.