Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: 129 οι νεκροί, 180 τραυματίες (99 σοβαρά) - 8 δράστες νεκροί ‒ Σε έκτακτη ανάγκη η πόλη - Απαγόρευση κυκλοφορίας ‒ ΚΚΕ: Ιστορίες που αξιοποιούνται για ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, καταστολή και επικίνδυνες εξελίξεις- Σε ετοιμότητα οι λαοί! (2 VIDEO - Φωτό)

Ο χάρτης των επιθέσεων



Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στο Παρίσι - Νεκροί οκτώ από τους δράστες 
(ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Σάβ, 14/11/2015 - 08:26
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 14/11/2015 - 11:03
Νέα Ενημέρωση: Σάβ, 14/11/2015 - 11:03
Στους 129 έφτασαν οι νεκροί από τις συντονισμένες πολύνεκρες επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν χθες βράδυ στο Παρίσι (βλέπε στο παρακάτω θέμα) και 180 είναι περίπου οι τραυματίες, από τους οποίους οι 99 βρίσκονται σε «απολύτως επείγουσα κατάσταση», σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό αστυνομικών πηγών.
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι
Δημοσίευση: Σάβ, 14/11/2015 - 10:05
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 14/11/2015 - 10:24
Σε ανακοίνωσή του για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό, που θρηνεί εκατοντάδες θύματα.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν "λάδι στη φωτιά" και αξιοποιούνται από όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών. Γι' αυτό και οι λαοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για επικίνδυνες εξελίξεις».
Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις επιθέσεις θα επιτρέψει να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν ακόμη «συνεργοί» των τρομοκρατών οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Η γαλλική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για «δολοφονίες που σχετίζονται με τρομοκρατική οργάνωση» και «σύσταση και συμμορία», διευκρίνισε ο εισαγγελέας, o οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας.
Στο μεταξύ, οκτώ από τους δράστες σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποιήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο.
 
 Paris Attacks!! Outside the Bataclan Concert Hall. FULL VIDEO!!!! 14/11/2015


Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στο χώρο συναυλιών «Μπατακλάν», εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στη λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο «Μπατακλάν», στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Πηγές στην γαλλική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα όπως «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν σαφές ότι η επίθεσή τους γίνεται σε αντίποινα για τη γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Συρία.
Δεν έχει υπάρξει επαληθεύσιμη ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις μέχρι στιγμής. Ωστόσο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) άφησαν να εννοηθεί σε αναρτήσεις τους στο twitter ότι αυτό τις εξαπέλυσε. «Το χαλιφάτο χτύπησε τον οίκο του σταυρού», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν.

Ανοιχτά τα αεροδρόμια
Η «Air France» αναμένεται να πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα Σάββατο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει κηρυχθεί στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, προειδοποιώντας όμως ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων που επιβλήθηκαν. Νωρίτερα, ο όμιλος της «American Airlines», ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει τις πτήσεις της με προορισμό το Παρίσι, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, παρότι τα γαλλικά αεροδρόμια συνεχίζουν να είναι ανοικτά. Η «United Continental Holdings», αντίθετα, ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις προς το Παρίσι συνεχίζονται κανονικά.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι τα αεροδρόμια της χώρας θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ οι προβλεπόμενες πτήσεις και τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών συρμών θα διεξάγονται κανονικά.
Το μετρό του Παρισιού είναι κλειστό και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δημοτικά κτίρια δόθηκε εντολή από τις γαλλικές αρχές να παραμείνουν κλειστά σήμερα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των σιδηροδρομικών δρομολογίων και των πτήσεων δεν αναμένεται να ακυρωθεί.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ - Ομπάμα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία συμφώνησαν οι δύο χώρες να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να ανταλλάσσουν πληροφορίες τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες.
Στο μεταξύ, εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, όμως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.
Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν. «Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, η κορυφή του Empire State Building και η κωνοειδής κορυφή του One World Trade Center φωτίστηκαν, το βράδυ της Παρασκευής, στα χρώματα της γαλλικής σημαίας - μπλε, λευκό και κόκκινο.
Παρίσι: Εκατοντάδες νεκροί από σειρά συντονισμένων επιθέσεων (ΦΩΤΟ)
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη - Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας
Δημοσίευση: Σάβ, 14/11/2015 - 03:18
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 14/11/2015 - 08:30
Νεκροί στους δρόμους του Παιρισιού (πηγή: ΑΡ)
Σειρά επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι με εκατοντάδες νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Σύμφωνα με τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία της πόλης κάνει λόγο για επτά επιθέσεις. 
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον συναυλιακό χώρο «Le Bataclan» στο κέντρο του Παρισιού και άλλοι 40 σε άλλες τοποθεσίες μέσα στην πρωτεύουσα και σε προάστιά της, δήλωσε αξιωματούχος στο Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας, λίγο πριν τις 3.00 π.μ., ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς (βλέπε στο παραπάνω θέμα). 
Το μακελειό στην Παρισινή πρωτεύουσα, αν και όλες οι πτυχές του δεν έχουν γίνει γνωστές και δεν έχει αναληφθεί ευθύνη από κάποια οργάνωση, είναι φανερό ότι θα επηρεάσει άμεσα πολλά ζητήματα. Ήδη γίνεται λόγος για αύξηση του επιπέδου ασφάλειας σε πολλές χώρες, κάποιοι αναλυτές μιλάνε για αλλαγή και στον τρόπο αντιμετώπισης του μεγάλου προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και ενίσχυση των συνόρων. Το βέβαιο είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που στήριξαν και ενίσχυσαν εγκληματικές οργανώσεις τζιχαντιστών, τύπου «Ισλαμικού Κράτους» για τα διάφορα γεωστρατηγικά σχεδιά τους και πάλι θα αξιοποιήσουν τα γεγονότα για ενίσχυση της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας», που θα είναι η νέα αφετηρία για νέες επεμβάσεις.
Οι επιθέσεις
Μέχρι στιγμής, οι επιθέσεις που έχουν γίνει γνωστές, είναι οι εκρήξεις έξω από το Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ και  τρία επεισόδια με πυροβολισμούς μεταξύ 10ου και 11ου διαμερίσματος.
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις οδούς Fontaine au Roi, Charonne και στη λεωφόρο Voltaire. Οι τρεις στόχοι ήταν το εστιατόριο Le Petit Cambodge, το μπαρ Le Carillon και το θέατρο Bataclan, όπου ένοπλοι κράτησαν ομήρους.
Στο Bataclan σημειώθηκε μια «τεράστια έκρηξη» και περίπου 20 πυροβολισμοί, όπως αναφέρουν μάρτυρες. Άνδρας που κατάφερε να ξεφύγει δήλωσε: «Καταφέραμε να διαφύγουμε. Υπήρχε αίμα παντού. Άνοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος». Λίγο πριν τις 2.00 π.μ. η αστυνομία, έκανε έφοδο στο θέατρο όπου σκότωσε 4 ενόπλους. Μαρτυρίες που μεταφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για «σκηνές Αποκάλυψης», μέσα στο θέατρο, ενώ οι  εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για πάνω από 100 νεκρούς. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στον συναυλιακό χώρο βρίσκονταν περίπου 1.500 θεατές για μια ροκ συναυλία.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τουλάχιστον στο Le Carillon οι δύο δράστες φώναξαν «Αλάχ Ακμπάρ» πριν αρχίσουν να πυροβολούν μέσα στο μπαρ. Στη συνέχεια διέφυγαν. «Αυτό διήρκεσε εφιαλτικά πολύ ώρα», αναφέρει ένας μάρτυρας. «Σήκωσε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί μέσα στο Καριγιόν. Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν και βλέπαμε δεκάδες σώματα στο έδαφος».
Στην επίθεση στο Stade de France, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φυγαδεύτηκε από τα στάδιο ενώ, το γήπεδο εκκενώθηκε ομαλά. Τουλάχιστον μία έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Jules Rimet, ακριβώς δίπλα στο στάδιο, και άλλη μία κοντά σε εστιατόριο McDonald's, ένα τετράγωνο μακριά από το στάδιο. Τουλάχιστον μία από τις παραπάνω εκρήξεις αποδίδεται σε επίθεση αυτοκτονίας. 
Στρατός στο Παρίσι - Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε ολόκληρη τη Γαλλία
Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στα σημεία των επιθέσεων. Δυνάμεις του στρατού έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Παρίσι. Η Γαλλική προεδρία ανακοίνωσε την κινητοποίηση «1.500 στρατιωτικών επιπλέον» μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 140 ανθρώπους. «Συγκλήθηκε το συμβούλιο άμυνας για (σήμερα) Σάββατο στις 09:00 (σ.σ. 10:00 ώρα Ελλάδας). Έχουν κινητοποιηθεί ήδη 1.500 στρατιωτικοί επιπλέον», ανέφερε ανακοίνωση Τύπου της γαλλικής προεδρίας.
Στο διάγγελμά του ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ μία αντίστοιχη τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα. Είναι μία ακόμη τεράστια δοκιμασία. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις γαλλικές δυνάμεις. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Δημοκρατία».
Ήδη τα σύνορα με το Βέλγιο και την Γερμανία, έχουν κλείσει. 
Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Διεθνείς αντιδράσεις
Για μια «εξωφρενική προσπάθεια να τρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, δεσμευόμενος ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να «προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης». Οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα εναντίον «όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών μας αξιών», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διατυπωθεί οποιαδήποτε εικασία για το ποιος διέπραξε τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.
«Βαθιά συγκλονισμένη από τις ειδήσεις και τις εικόνες που φθάνουν από το Παρίσι», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι η σκέψη της είναι αυτές τις ώρες «με τα θύματα των, προφανώς τρομοκρατικών, επιθέσεων», με τους συγγενείς, καθώς και με όλους τους ανθρώπους στο Παρίσι. «Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και της έχει μεταφέρει την συμπάθεια και την αλληλεγγύη των ανθρώπων στην Γερμανία», τόνισε η κυρία Μέρκελ σε ανακοίνωσή της.
Σοκαρισμένος από τις εξελίξεις στο Παρίσι, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους Γάλλους πολίτες» τονίζει σε μήνυμά του στο twitter και προσθέτει ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».
Μηνύματα αλληλεγγύης έστειλε η Ισπανία, ενώ συγκλήθηκε για το πρωί σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα. «Η ισπανική κυβέρνηση εκφράζει σοκ και βαθιά θλίψη μετά τη σειρά των επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε έναν τεράστιο αριθμό θυμάτων», ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε στη Μαδρίτη. «Ο ισπανικός λαός είναι συγκλονισμένος και αισθάνεται φρίκη για αυτές τις επιθέσεις. Η Ισπανία είναι στο πλευρό της Γαλλίας», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ δήλωσε ότι βρίσκεται σε «μόνιμη επαφή» με τις γαλλικές αρχές και συγκάλεσε για το πρωί σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας «για να επανεκτιμηθεί το επίπεδο συναγερμού», που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τέταρτο επίπεδο της πεντάβαθμης κλίμακας. Η Ισπανία είχε πληγεί τον Μάρτιο του 2004 από επιθέσεις ισλαμιστών οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 191 ανθρώπους.
«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό.
Συγκλονισμένος και άναυδος από τα γεγονότα στο Παρίσι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ με ανάρτησή του στο Twitter. «Στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας» πρόσθεσε. Ο Φ.Β. Σταϊνμάιερ βρισκόταν στις κερκίδες του Stade de France από όπου παρακολουθούσε μαζί με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας.
Οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στο φίλο γαλλικό λαό.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε τις «ποταπές τρομοκρατικές επιθέσεις» οι οποίες διαπράχθηκαν στο Παρίσι. Ο Μπαν «απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των πολυάριθμων προσώπων που φέρονται να κρατούνται όμηροι στο θέατρο Μπατακλάν», ανέφερε εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ σε γραπτή δήλωσή του. Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την «εμπιστοσύνη του» προς τις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν «το παν εντός των δυνάμεών τους για να προσαχθούν το ταχύτερο ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι» για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο Μπαν εκφράζει «τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρεται ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.