Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ - ΤσΗΠΑ: Είσαστε όλοι κατά-δικοί μου ‒ Μπάρακ ζεις εσύ με οδηγείς ‒ Συμβολική κίνησή του στις φυλακές Διαβατών ‒ ΠΑΜΕ να τους κάνουμε το βίο αδιάβατο ‒ Ρεντίκολα, ε, ραντίκολα!

Στις φυλακές Διαβατών και στα βήματα του... Ομπάμα ο Αλέξης Τσίπρας
02 Νοε. 15 (13:52) | upd: 02 Νοε. 15 (13:57)
«Κανένας πολίτης δεν είναι δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαινίασε τη μονάδα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στις φυλακές Διαβατών.
ΗΠΑς - ΤσΗΠΑς
Ο Ελληνας Πρωθυπουργός φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από τον... Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που πήγε σε φυλακή... Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι, ο Αμερικανός Πρόεδρος επισκέφθηκε στο ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα του Ελ Ρίνο, στην Οκλαχόμα, ως μέρος της εκστρατείας του για αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα.
«Η διαδικασία της έκτισης της ποινής πρέπει να έχει πραγματικά σωφρονιστικό περιεχόμενο», τόνισε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε τη δημιουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας μέσα σε τρεις ελληνικές φυλακές.
«Το μήνυμα είναι ότι πάρα τις συνθήκες της κρίσης, της οικονομικής δυσκολίας, των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και κοινωνία, έχουμε τη δυνατότητα με πείσμα και σκληρή δουλειά να δημιουργούμε, να παράγουμε, να κάνουμε πολλά για να αλλάξουμε την χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως είπε ο ίδιος, «σήμερα εγκαινιάζουμε, όχι μόνο μία νέα αρχή για τις φυλακές Διαβατών, αλλά μία νέα αντίληψη για τη σωφρονιστική πολιτική. Μία αντίληψη που έχει στο επίκεντρό της την επιείκεια και τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας».
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της μονάδας, ενώ έκανε ειδική μνεία και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη -που ήταν παρών στα εγκαίνια- επί της θητείας του οποίου ξεκίνησε το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.