Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Με Σταθάκη - Τσακαλώτο και ισοδύναμο στο ΛΟΤΤΟ... ξέχνα και ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΤΟ! (Πάλι χάσαμε, γαμώτο!)

Το Δίδυμο της επιτυχίας!


Πλειστηριασμούς, 100 δόσεις και ΦΠΑ στην εκπαίδευση παζαρεύουν κυβέρνηση - κουαρτέτο

Δημοσίευση: Παρ, 06/11/2015 - 22:55

Την ένταση και την έκταση της σκληρότητας των μέτρων που παραμένουν ανοιχτά επιχειρούν να κλειδώσουν κυβέρνηση και δανειστές ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας και αναμένεται οι επαφές να συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο.
Ανοιχτά παραμένουν τα θέματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, της ρύθμισης των 100 δόσεων και του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ενώ δεν αποκλείεται το Σάββατο να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ίσως και με τους Άνγκελα Μέρκελα και Φρανσουά Ολάντ αν δεν βρεθεί τις επόμενες 48 ώρες ένας συμβιβασμός, επώδυνος σε κάθε περίπτωση για το λαό.
Το βράδυ της Παρασκευή έγινε νέα τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου, ενώ η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group αναβλήθηκε για την Κυριακή.
Στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί να προχωρήσουν με εισοδηματικά κριτήρια, στα οποία υπάρχει ακόμα διαφορά με τις προτάσεις των δανειστών.

Το κουαρτέτου προτείνει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από 8.000 ευρώ για άγαμο και 20.000 χιλιάδες οικογενειακό εισόδημα και η κυβέρνηση αντιπροτείνει το οικογενειακό εισόδημα να είναι 30.000 ευρώ.

Ακόμα και με την πρόταση της κυβέρνησης περίπου το 40% των δανειοληπτών που έχουν «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.
Για τις 100 δόσεις στο τραπέζι είναι νέα αυστηρή εφαρμογή της ρύθμισης έτσι ώστε αν ένας οφειλέτης καθυστερήσει τη δόση για μία μέρα θα βγαίνει εκτός της ρύθμισης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με έξοδο από τη ρύθμιση θα κινδυνεύουν και όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.
Για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, οι πληροφορίες επιμένουν πως η κυβέρνηση εμφανίζει σαν ισοδύναμο μέτρο την επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια ή σε παιχνίδι του ΟΠΑΠ και πως με την επιβολή τέλους και όχι φόρου ξεπερνιούνται τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν.
Μεταξύ των θεμάτων που είναι στο επίκεντρο των επαφών είναι και η μεγαλύτερη απελευθέρωση των τιμών των γεννόσημων φαρμάκων που επηρεάζει ευθέως τους εγχώριους φαρμακοβιομήχανους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.