Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τα 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα με δύο νεκρές γυναίκες και τεράστιες καταστροφές (2 VIDEO - Φωτό)

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα με δύο νεκρές γυναίκες - Εγινε αισθητός σε πολλές περιοχές
(ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Τρί, 17/11/2015 - 09:20
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 17/11/2015 - 14:25
Φωτό από το χωριό Πόντη Βασιλικής, το σπίτι από όπου πέρασε ο βράχος από τη μια πλευρά και βγήκε στην άλλη πλευρά

Δύο νεκρές γυναίκες από τον σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. 
Η πρώτη νεκρή καταπλακώθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε και έπεσε στο σπίτι της στο χωριό Πόντη Βασιλικής ενώ η δεύτερη σκοτώθηκε στο χωριό Αθάνι.
 
Στο νοσοκομείο της Λευκάδας έχουν μεταφερθεί 8 ελαφρά τραυματίες. 
Σοβαρές ζημιές έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο καθώς οι κατολισθήσεις έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους στα νοτιοδυτικά της πόλης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) Επίσης, σημειώνονται διακοπές ρεύματος και υδροδότησης.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, σε νομούς της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας ακόμη και στη Θεσσαλία ενώ γίνονται συνεχής μετασεισμικές δονήσεις.
Προς τα νότια της Λευκάδας μεταβαίνει ένα ασθενοφόρο και δύο γιατροί προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες καθώς το Κέντρο Υγείας της περιοχής είναι «αποψιλωμένο» από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που συρρικνώνει τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλατσιάτο, τα σχολεία σήμερα θα μείνουν κλειστά σε Κεφαλλονιά και Λευκάδα.
Την ανυπαρξία οποιασδήποτε παρέμβασης αρμόδιων φορέων διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ στα χωριά Αφάνι και Δράγανος, τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.  Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι ενώ ιδιαίτερα επισημαίνεται η παντελής έλλειψη αντισεισμικής προστασίας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
902

***

Φωτογραφίες: mylefkada.grlefkadanews.comlefkadapress.gr/ patrasnews
Βαγγέλης Κατωπόδης











Φωτογραφίες: mylefkada.gr / lefkadanews.com / lefkadapress.gr/ patrasnews

thetoc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.