Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑτοι: Έτσι λέγονται και τα νέα ναυάγια με τους 13 πνιγμένους μετανάστες



Δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο με έξι νεκρά παιδιά
Συνολικά 13 νεκροί μετανάστες, εκ των οποίων οι πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη, ανασύρθηκαν από νέο ναύγιο στο Γαλάζιο Σάμου.
01 Νοε. 15 (11:40) | upd: 01 Νοε. 15 (14:41)
Δεν έχουν τέλος οι ναυτικές τραγωδίες προσφύγων και μεταναστών στα παγωμένα πλέον νερά του Αιγαίου. Το πρωί της Κυριακής 13 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, όταν η εξάμετρη πλαστική λέμβος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησιάζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, στα έξι μέτρα από την ακτή, λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν. 
Από τους νεκρούς οι πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα της πλαστικής λέμβου.
Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 15 άτομα. Στο σημείο βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 
Άλλοι δύο νεκροί και στο Αγαθονήσι
Στο μεταξύ, ανοιχτά των τουρκικών παραλίων, βορείως του Αγαθονησίου σημειώθηκε νέο ναυάγιο. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δύο σωροί. Τρία άτομα διασώθηκαν. Οι έρευνες του Λιμενικού στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ πετά και Super Puma. 
Άλλη επιχείρηση στη Ρόδο
Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων/ μεταναστών, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου.
Το σκάφος, που είναι μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα "φονικά" βράχια στην πόλη της Ρόδου, στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος, οδηγώντας στο θάνατο τρία άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Αυτή τη φορά, ευτυχώς η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.
Την όλη επιχείρηση συντονίζει ο ίδιος ο περιφερειακός λιμενάρχης Γιάννης Αργυρίου, που βρέθηκε στο σημείο από το πρώτο λεπτό, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των εθελοντών, ιδιωτών με σκάφη τα οποία βοηθούν στην ασφαλή αποβίβαση.
Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.