Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μετανάστες - Πρόσφυγες: Τραγωδία χωρίς τέλος ‒ 1.431 έσωσε σε τρεις ημέρες το Λιμενικό ‒ Εκατοντάδες χιλιάδες πνίγουν ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑτοι (VIDEO)



Δημοσίευση: Δευ, 02/11/2015 - 08:18

Χωρίς τέλος συνεχίζεται το προσφυγικό δράμα στα νερά του Αιγαίου. Αυτή τη φορά 11 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, όταν εξάμετρο πλαστικό σκάφος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησίαζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, στα 20 μέτρα από την ακτή, λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.
Από τους νεκρούς οι πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα του σκάφους. Οι διασωθέντες είναι 15.
Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Στο σημείο βρέθηκε άμεσα σκάφος του Λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες.
Επίσης, δεύτερο ναυάγιο σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοιχτά των τουρκικών παραλίων, βορείως του Φαρμακονησίου, χωρίς ακόμη να είναι σαφές εάν σημειώθηκε εντός των ελληνικών ή των τουρκικών υδάτων. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί τέσσερις σοροί, ενώ τέσσερα άτομα διασώθηκαν. Από το συγκεκριμένο ναυάγιο, αγνοείται η τύχη ακόμη 7 ατόμων. Δύο από τους πρόσφυγες που διασώθηκαν, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τη θάλασσα από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως ανέφερε διασωθείς, τον οποίο εντόπισε να κολυμπάει σκάφος της Frontex, λέμβος με περίπου 15 άτομα βυθίστηκε περίπου μισή ώρα μετά την αναχώρησή της από τα τουρκικά παράλια. Έρευνες στην περιοχή διεξάγουν και οι δύο χώρες. Από την ελληνική πλευρά στο σημείο βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού, ενώ πετά και Super Puma.
Το βυθισμένο σκάφος στο Γαλάζιο της Σάμου (πηγή: Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, μέσω ΑΡ)
Εν τω μεταξύ, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση στη Ρόδο, 171 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο νησί. Το σκάφος τους, που ήταν μεγάλο και σε καλή σχετικά κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα «φονικά» βράχια στην πόλη της Ρόδου, στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος, οδηγώντας στο θάνατο τρία άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους μεταφέρθηκαν δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.Το Λιμενικό έσωσε 1.431 μετανάστες και πρόσφυγες σε τρεις ημέρες Σε 39 περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κάλυμνο, Σύμη και Ρόδο
Σε 3.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης από τις 6 το πρωί έως τις 18:00 της Κυριακής, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αναμονή βρίσκονταν το βράδυ της Κυριακής περισσότεροι από 2.500 πρόσφυγες.
Εν τω μεταξύ, με επιβάτες 1.737 πρόσφυγες κατέπλευσε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Τέρα Τζετ», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη. Μαζί με τους 3.337 που αποβιβάστηκαν νωρίτερα από τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Νήσος Ρόδος», οι πρόσφυγες που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή είναι συνολικά 5.074.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.