Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Καθαρίστριες: «Φτάνει πια η κοροϊδία» ‒ Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ ‒ Γ. Κατρούγκαλος: «Συνταγματικό κώλυμα» ‒ Αλέκος Αρβανιτίδης: Με το ίδιο σύνταγμα δίνατε προεκλογικές υποσχέσεις (VIDEO - Φωτό)


«Φτάνει πια η κοροϊδία» φώναξαν οι καθαρίστριες
Κινητοποίηση χτες, με αίτημα την επαναπρόσληψή τους.
Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ
«Φτάνει πια», φώναξαν με μια φωνή απολυμένες καθαρίστριες και καθαριστές του υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά.
Πρόκειται για τις 300 καθαρίστριες που εργάζονταν στις εφορίες με μηνιαίες Συμβάσεις έργου, ορισμένες από αυτές για περισσότερα από 10 χρόνια.
  • Η δική τους υπόθεση διαχωρίστηκε από τις 600 καθαρίστριες αορίστου χρόνου του ΥΠΟΙΚ, που απολύθηκαν και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τις επαναπροσλάβει.
Η οργή και η αγανάκτησή τους χτες ξεχείλισε καθώς η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις που μοίρασε προεκλογικά, σήμερα δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση να επανέλθουν κι αυτές στη δουλειά.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που κατατίθεται εντός των ημερών, δεν προβλέπει τίποτα για τις ίδιες και το πρόβλημά τους. 
«Συνταγματικό κώλυμα», επικαλέστηκε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος
Στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους, στην ουσία προσπάθησε να μετατρέψει ένα ζήτημα που απαιτεί πολιτική λύση σε στενά νομικό πρόβλημα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Καθαριστριών Αττικής. 

Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, που, σε ανακοίνωσή της, τονίζει:
«Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δε συμβιβάζεται με την κοροϊδία της κυβέρνησης, που διαχωρίζει τις εργαζόμενες: Σε αυτές που βλέπουν το δρόμο της απόλυσης και σε αυτές που θα δουλεύουν "ευέλικτα" με 4ωρα».
Και η Λιάνα Κανέλλη
Στο πλευρό τους βρέθηκε, εκ μέρους του ΚΚΕ, η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη.
Υπενθύμισε την πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, αλλά και τη σχετική θετική απόφαση που υπάρχει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. «Είναι οφθαλμοφανής η αδικία», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ επισήμανε πως «ανάσταση» για τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να έρθει αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Από την πλευρά του ο Αλέκος Αρβανιτίδης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, μιλώντας στην κινητοποίηση,
  • κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις σε σχέση με την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, και
  • κάλεσε τις καθαρίστριες να συνεχίσουν τον αγώνα τους καθώς και τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους.
Ο Αλέκος Αρβανιτίδης μιλά στις απολυμένες καθαρίστριες
Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκεται η επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, καθώς το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή εξαιρεί τη συγκεκριμένη κατηγορία των καθαριστριών που απολύθηκαν ουσιαστικά το 2013.


Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, οι καθαρίστριες προχώρησαν σε σύσκεψη για να οργανώσουν τη συνέχιση του αγώνα τους.

Μισοζωή με 325,88 ευρώ
325,88 ευρώ: Αυτός ήταν όλος κι όλος ο μισθός που έμπαινε στα σπίτια τους, πράγμα που υπενθύμισαν με το πανό που κρέμασαν στην είσοδο του υπουργείου.
Χωρίς επιδόματα, χωρίς δώρα, χωρίς να δικαιούνται ούτε καν άδειες. Κι αυτά τα ψίχουλα σταμάτησαν να τα πληρώνονται στις αρχές του 2013, με την κατάσταση που ζουν να είναι σήμερα τραγική.
«Εδώ και μια εβδομάδα τρώμε μακαρόνια», «Οχι Πάσχα δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά εδώ πραγματικά μας σταυρώνουν», έλεγαν αγανακτισμένες.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρες ωράριο. Δε δέχονται τους διαχωρισμούς και καταγγέλλουν την κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. 
  • Οπως τονίζουν, το ίδιο Σύνταγμα που επικαλείται ως εμπόδιο ο αναπληρωτής υπουργός, ίσχυε κι όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε σωρεία Ερωτήσεων.
Κάθε μια θυμάται μια «δέσμευση» που σήμερα την πήρε το ποτάμι. 
«Αποκλείεται να μείνετε απ' έξω», τις διαβεβαίωναν προεκλογικά οι ίδιοι που τώρα κάνουν λόγο για... μοριοδότησή τους σε μελλοντικό διαγωνισμό. «Ποια μοριοδότηση; Οταν θα φτάσω 70 χρονών;», λένε χαρακτηριστικά.
Από τους συγκεντρωμένους μαζεύτηκε ένα μικρό χρηματικό ποσό, σαν μια πρώτη ενίσχυση, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα τους. 
Ακολούθησε σύσκεψη των εργαζομένων στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οποία αποφάσισαν μια σειρά κινητοποιήσεις:
  • Την Κυριακή θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Εμπόριο, στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνικαρέας.
  • Τη Δευτέρα στις 11.30 π.μ. θα συγκεντρωθούν ξανά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 4/3/2015 και 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.