Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Τσίπρας - Βαρουφάκης: Με τη φωνή των Ευρωπαίων συμμάχων

‒Μου θύμωσε, μωρέ; Αφού ξέρεις... Έχουμε και τους ιθαγενείς... Λάου λάου του λαού, Μάρτιν!

Spiegel: Αυστηρή προειδοποίηση Σουλτς στον Τσίπρα για το ταξίδι στη Μόσχα
Κατά το γερμανικό περιοδικό Spiegel ο Μάρτιν Σουλτς ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μην στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του.
04 Απρ. 15 (11:55) | upd: 04 Απρ. 15 (13:43)
Πρώτο θέμα σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel είναι η αυστηρή προειδοποίηση του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ταξίδι που πρόκειται να κάνει ο Ελληνας Πρωθυπουργός στη Μόσχα.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Ρωσία.


Ο Μάρτιν Σουλτς, λίγες μέρες πριν το ταξίδι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να προφυλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας να μην στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του.
Ο αρθρογράφος προσθέτει ότι, μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο, ο κ. Τσίπρας είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βερολίνου.

Ο κ. Σουλτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung είπε ότι είναι απαράδεκτο τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας.
Τονίζεται ακόμη ότι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσέγγισή του με τη Μόσχα.
Από την πλευρά του ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Rheinische Post αναφέρει:
«Δεν μπορώ να πιστέψω, με όλη την καλή διάθεση, ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει πραγματικά με την σκέψη να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας». 

«Το θέμα δεν είναι να στραφούν η ΕΕ και η Ρωσία η μία εναντίον της άλλης», δηλώνει η επικεφαλής της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και προσθέτει ότι η Αθήνα επιδιώκει κυρίως να χαλαρώσει η Ρωσία τον αποκλεισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Δύση. «Η Ελλάδα έχει τεράστιο συμφέρον από την δυνατότητα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων. Αυτές είναι φυσιολογικές διαπραγματεύσεις», τονίζει. 
thetoc

Έκτακτη συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη - Κριστίν Λαγκάρντ

Τις προτάσεις που απέστειλε η κυβέρνηση στους δανειστές θα συζητήσουν αύριο στην Ουάσινγκτον Βαρουφάκης και Λαγκάρντ. Επισήμως. Ανεπισήμως; 

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Οικονομικών. 

Ο κ.Βαρουφάκης θα συναντηθεί με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία θα έχει άτυπη συζήτηση για τις προτάσεις περί μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. 

Πάντως πολιτικοί και οικονομικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τεθεί υπό συζήτηση και το πρόγραμμα πληρωμής των δόσεων από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ. 

thetoc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.