Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: ΚΟΜΟνισμός! ‒ «Εναλλακτικό πρόγραμμα Μέρκελ» ‒ ΚΚΕ: Ανάπτυξη του κεφαλαίου

Κοντσέρτο για αριστερο χερι ή Η Ακρόπολη πουλιέται κι αυτός χτενίζεται!
Γ. Βαρουφάκης: «Εναλλακτικό» πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για τη στήριξη των επενδύσεων
Ένα «εναλλακτικό» πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing) για να στηριχθούν με ζεστό χρήμα οι επενδύσεις των μονοπωλιακών ομίλων πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας το Σάββατο στο οικονομικό φόρουμ που γίνεται στο Κόμο της Ιταλίας.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιάννης Βαρουφάκης πρότεινε το πρόγραμμα αυτό να χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% με ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τα οποία θα αγοράσει η ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά.
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών
Σε σχόλιο του για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Από την προσφιλή στο ΣΥΡΙΖΑ λίμνη Κόμο, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι κι αυτά ακόμη τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης μπορεί ν' ανασταλούν, επειδή αυτό επιβάλλουν οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ και τους δανειστές κι ο δρόμος ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου».
902

Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο «θα λύνονταν τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διότι θα αγόραζε ένα μόνον χαρτί με αξιολόγηση τριπλού A, χωρίς να πρέπει να ενδιαφέρεται για να ομόλογα των διαφόρων χωρών».
Αλ. Τσίπρας στο Κόμο (8 Σεπ. 2014): Μπορούν οι λύκοι να φυλάξουν τα πρόβατα;(!!!)
(40ο Φόρουμ της «ιταλικής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ», όπως τη λένε τα ελληνικά ΜΜΕ).
Τώρα ποιος είναι ο λύκος και ποια τα πρόβατα είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς δια γυμνού εγκεφάλου.
Πρόσθεσε ότι έτσι «θα μπορούσαν να αποφευχθούν τα προβλήματα που το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αντιμετώπισε σε άλλες περιπτώσεις και θα αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο στην Ευρώπη, καθώς οι τομείς επενδύσεων είναι υπερτιμημένοι και η προσπάθεια επανεκκίνησης των επενδύσεων αποτυγχάνει».

Μάλιστα διευκρίνισε ότι αυτό το είδος ποσοτικής χαλάρωσης, που θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με την την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα προσφέρει «απευθείας στήριξη» στις επενδύσεις.

Επομένως πρόκειται για έναν τρόπο ώστε να στηριχθούν απευθείας οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα επενδύσουν πάνω στην «καμμένη γη» των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πρότεινε να ονομαστεί «πρόγραμμα Μέρκελ».

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι την Παρασκευή ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στο Κόμο, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων της. «Είμαστε έτοιμοι να αναστείλουμε για αργότερα την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών δεσμεύσεων, αν αυτό αποδειχθεί απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας», είπε, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα».

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.