Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο Ντράγκι, τα έπεα πτερόεντα της ΑΥΓΗΣ και το «χρέος» του ΣΥΡΙΖΑ


Οι «αλήθειες» του Ντράγκι
Οι ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι θα ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τίτλων από εμπορικές τράπεζες με χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση (όπως της Ελλάδας και της Κύπρου), προκειμένου, λέει, να αυξηθεί η ρευστότητα και να βοηθηθεί η «πραγματική οικονομία», με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχει πρόγραμμα των χωρών με την ΕΕ και ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, είναι μια καλή αφορμή οι εργαζόμενοι στη χώρα μας να θυμηθούν αυτό που από την αρχή έλεγε το ΚΚΕ:
  • Ανεξάρτητα από το πώς πλασάρεται από διάφορες διαχειριστικές δυνάμεις το ότι «τα μνημόνια τελειώνουν», το ενδεχόμενο μετάβασης σε μια πιο «επεκτατική» πολιτική διαχείρισης και σε ευρωπαϊκούς μηχανισμούς εποπτείας θα συνοδεύεται πάντα με αντιλαϊκά μέτρα, που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και κατοχυρώνονται από τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ.
Τι λέει ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΕ;
  • «Το Σύμφωνο Σταθερότητας πρέπει να παραμείνει η άγκυρα αξιοπιστίας με βιώσιμα δημόσια οικονομικά και την ανάλογη ευελιξία στους κανόνες, που θα επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να προσανατολίσουν τα κόστη των προϋπολογισμών σε μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν τη ζήτηση και θα επιτύχουν μια πιο φιλική στην ανάπτυξη σύνθεση των δημοσιονομικών πολιτικών». Επίσης, σημειώνει ρητά: «Χωρίς πρόγραμμα προσαρμογής δεν υπάρχουν αγορές».
Τι πρακτικά σημαίνουν όλα αυτά;
Ότι για να δοθούν νέες «ενέσεις» στο κεφάλαιο, μέσω των τραπεζών που θα δανείζουν επιχειρηματικούς ομίλους, πρέπει να συνεχιστούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις (μεταρρυθμίσεις τις λένε) με βάση τα συμφωνημένα στο πλαίσιο της εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ.
Η ΑΥΓΗ: Έπεα πτερόεντα τα κυβερνητικά περί "τέλους της τρόικας"
Δηλαδή, όσα χρειάζεται το κεφάλαιο για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του, για να μπορέσει να ξεπεράσει τη φάση της κρίσης.
Αυτό σημαίνει
  • επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης,
  • χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων με κυριαρχία των ατομικών,
  • μειώσεις μισθών των εργαζομένων,
  • περικοπές σε Υγεία, Ασφάλιση, Πρόνοια, Παιδεία και κάθε τομέα όπου πρέπει να αναπτυχθεί παραπέρα η επιχειρηματική δράση, ιδιωτικοποιήσεις και απελευθερώσεις αγορών.
Και βέβαια αυτή η στρατηγική είναι κοινή σε όλη την ΕΕ.
Η αποδοχή της ΕΕ του κεφαλαίου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και από όποιους άλλους διαχειριστές σημαίνει νέα δεινά για τα λαϊκά στρώματα.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η χτεσινή εικόνα στον Τύπο, ειδικά σε αυτόν που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, θύμιζε αυτούς που «πέφτουν από τα σύννεφα».
Ετσι, π.χ., η «Αυγή» εξανίσταται για το «Μνημόνιο Ντράγκι».
Πριν από λίγο καιρό, βεβαίως, εκθείαζαν τις προτάσεις Ντράγκι ως θετική εξέλιξη, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Γ. Δραγασάκης.
Όλοι αυτοί που «ανακάλυψαν την Αμερική» είναι αυτοί που συμμετέχουν στην κοροϊδία και την εξαπάτηση των εργαζομένων ότι δήθεν μια άλλη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της ΕΕ, μια άλλη διαχείριση του καπιταλισμού, είναι η σωτηρία τους.
Μόλις την περασμένη Τετάρτη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης όλο αγωνία ρωτούσε τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, για το «χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Κομισιόν για την "αντικατάσταση" της τρόικας», καθώς επίσης «ποιους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα περιλαμβάνει η νέα δομή και τι μορφή θα έχει».
Οι εργαζόμενοι πρέπει
  • να απορρίψουν τα παραμύθια που τους σερβίρονται,
  • να δυναμώσουν τον αντικαπιταλιστικό - αντιμονοπωλιακό αγώνα,
  • να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και εργατική - λαϊκή εξουσία.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 4/10/2014

Διαμόρφωση κειμένου, φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


2 σχόλια:

  1. "Σάντουιτς" ο Αλέξης στην πρώτη φωτογραφία.
    Οι κακές παρέες βλέπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάντουιτς από τα "βρώμικα". Άθλιας ποιότητας. Δεν χωνεύεται ούτε με σαράντα κοκα κόλες. Και τι έχει ακόμα να μας ταΐσει το κεφάλαιο!...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.