Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννης Γκιόκας; Αυτή η κυβέρνηση πήρε το νόημα από την προηγούμενη. Δεν ανακουφίζει το λαό, δεν βελτιώνει το επίπεδο της ζωής του (VIDEO)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, δεν ανακουφίζει το λαό
Πέμπτη 16/02/2017 - 09:45
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε το νήμα από την προηγούμενη κυβέρνηση και ψηφίζοντας νέο μνημόνιο υλοποιεί μία σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε στο «ΣΚΑΙ» ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν ανακουφίζει το λαό, ούτε βελτιώνει το επίπεδο της ζωής του και επιβεβαιώθηκε το ΚΚΕ που έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι η μία κυβερνητική αλλαγή στο πλαίσιο του ίδιου συστήματος, ούτε μνημόνια θα έσκιζε, ούτε ανακούφιση των αδύναμων θα γίνονταν.
Ανέφερε πως το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και δεν υποτιμά και το παραμικρό που μπορεί να κερδηθεί για το λαό με αγώνες.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ κυβερνητικές ευθύνες θα αναλάβει όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την εξουσία και όχι να γίνει μία κυβέρνηση που θα εφαρμόζει μνημόνια και θα καλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Για την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα απάντησε πως το έξω από το ευρώ δεν λέει τίποτα από μόνο του, προσθέτοντας ότι για εθνικό νόμισμα μιλάει η Λεπέν και ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ.
Σε ερώτηση περί συνεργασίες με δυνάμεις που ήταν και αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι δυνάμεις αυτές έχουν τεράστιες ευθύνες για τον τραγέλαφο που ζει ο λαός με το ΣΥΡΙΖΑ, πως πρωταγωνίστησαν στην εξαπάτηση του λαού και κρίθηκαν από υπουργικές θέσεις και θέσεις πρώτης γραμμής, ενώ όταν το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων δεν ζήτησαν να συζητηθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.