Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Η εξουσία της αστικής τάξης προσπαθεί να το θέσει εκτός νόμου

Η Επαναστατική Επιλογή
Από Μποτίλια Στον Άνεμο και:
Από πότε ο βρώμικος πόλεμος κατά της Βενεζουέλας, οι ηγέτες του και τα μέσα που χρησιμοποιούν
*
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει την προσπάθεια να το θέσουν εκτός νόμου
Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει το ΚΚ Βενεζουέλας στην απόφαση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας, την προηγούμενη βδομάδα, που έθεσε όρους για την ανανέωση της δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές για τα κόμματα που θεωρούνται μικρά, με κάτω από 1%.

Ζητείται να εμφανιστεί λίστα με μέλη και φίλους, και μάλιστα με βιομετρικά στοιχεία, που θα αντιστοιχεί στο μισό των ψήφων που πήραν στις τελευταίες 2 βουλευτικές εκλογές για τα κόμματα που συμμετείχαν, όπως και γι' αυτά που δεν πήραν μέρος. Η διαδικασία καταγραφής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18 Φλεβάρη και να διαρκέσει έως τον Απρίλη.
Το ΚΚ Βενεζουέλας σημειώνει ότι πρόκειται για μια απόφαση που στηρίζεται σε ένα νόμο του 1965, όταν οι αστικές κυβερνήσεις είχαν εξαπολύσει μπαράζ διώξεων κατά αγωνιστών και του Κομμουνιστικού Κόμματος που ήταν στην παρανομία, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν πρόκειται να δώσει στην αστική τάξη, που εξακολουθεί να έχει την εξουσία στη Βενεζουέλα, λίστες με τα μέλη του.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΒ, Οσκαρ Φιγκέρα, δήλωσε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τα μέλη του και υπογράμμισε ότι θα ζητήσει την απόσυρση της εν λόγω απόφασης του Εκλογικού Συμβουλίου. Επίσης, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο λεγόμενος Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος (η συμμαχία με κυρίαρχο το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, όπου συμμετείχε και το ΚΚ Βενεζουέλας και εξέλεξε 2 βουλευτές στις εκλογές του 2015, στις οποίες θυμίζουμε την πλειοψηφία στη Βουλή έχει η συμμαχία της αντιπολίτευσης) ουσιαστικά δεν λειτουργεί παρά τις εκκλήσεις των κομμουνιστών, για να βρεθούν κοινά σημεία και να συζητηθούν διαφορετικές προσεγγίσεις. Σημείωσε ότι οι αποφάσεις παίρνονται από την κυβέρνηση του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, χωρίς συνεννόηση με τα σύμμαχα κόμματα.
Σημείωσε ακόμα ότι το ΚΚ Βενεζουέλας θα ξεκινήσει μια πανεθνική και παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην επιδίωξη που φαίνεται να υπάρχει ώστε αυτό να μην έχει πλέον νόμιμο καθεστώς.
Το ΚΚ Μεξικού εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Βενεζουέλας και ταυτόχρονα σημείωσε ότι θα ήταν πολύ αρνητικό να ακολουθηθεί μια τέτοια πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.