Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ρηγάδες της ελεεινής αριστεράς: Δεν είναι φετίχ το αφορολόγητο − Σαδιστές, μαζοχιστές, Ευρωλάγνοι και Άχτσιοι βαλέδες του κεφαλαίου − Ρίγα που σας χρειάζεται! (VIDEO)

Με δέσμευση για πρόσθετα μέτρων επιστρέφει το Κουαρτέτο - Π. Ρήγας: Δεν είναι φετίχ το αφορολόγητο
Δευτέρα 20/02/2017 - 13:54 - Ενημέρωση: Δευτέρα 20/02/2017 - 14:32
Μία ημερομηνία για πιθανή επιστροφή των εκπροσώπων του Κουαρτέτου, που εκ των πραγμάτων θα σηματοδοτήσει και τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, ίσως είναι το επιδιωκόμενο όλων των πλευρών στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες.
Οι 3 (όχι Χάριτες) Μοίρες: Το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον των συντάξεων (τα τρία κακά της μοίρας μας).
Γερμανικό δημοσίευμα σαν όρο για την επιστροφή του Κουαρτέτου εμφανίζει μία δέσμευση επί της αρχής από την ελληνική κυβέρνηση για 
«τη νομοθέτηση προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων, που θα διασφαλίζουν την επίτευξη ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018».
Κάτι τέτοιο θα σημαίνει πως έχουν συμφωνηθεί και οι βασικοί άξονες μίας συνολικής συμφωνίας τόσο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης που περιλαμβάνει
  • το χρηματοδοτικό κενό για το 2018 ύψους 700 εκατ. ευρώ,
  • τα Εργασιακά (ομαδικές απολύσεις - συνδικαλιστικός νόμος) και
  • τα Ενεργειακά, όσο και για
  • τα μέτρα που θα εγγυώνται την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου.
Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνέχεια θα συνεχισθεί η διαπραγμάτευση επί συγκεκριμένων μέτρων και τότε αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται με χρονικό ορίζοντα για συνολική συμφωνία στις 20 Μάρτη.
Δεν αναμένει τελική συμφωνία ο Β. Σόιμπλε
«Δεν αναμένουμε μία τελική συμφωνία από τη συνάντηση του Eurogroup, πρόκειται μάλλον για αποτίμηση μιας έκθεσης προόδου, και μ' αυτές τις προσδοκίες αναχώρησε ο υπουργός για τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Γιούργκ Βάισγκερμπερ.
Άφησε πάντως ανοιχτό παράθυρο για επιστροφή των εκπροσώπων του κουαρτέτου στην Αθήνα λέγοντας πως «ελπίζουμε ότι οι θεσμοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν σχετικά σύντομα στην Ελλάδα».
Δεν είναι «φετίχ» το αφορολόγητο για το ΣΥΡΙΖΑ
Δεν απέκλεισε μείωση του αφορολόγητου ορίου ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, δηλώνοντας στο «ΣΚΑΪ» πως δεν είναι «φετίχ οτιδήποτε» αν «διευκολύνει και μπορεί να υπάρχει μία συμφωνία».
Συγκεκριμένα, ο Π. Ρήγας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να μειωθεί το αφορολόγητο όριο με κάποιο αντιστάθμισμα απάντησε
«θέλω να δω και να δούμε ακριβώς τι θα είναι, γιατί το να λέμε θα πέσει το αφορολόγητο, ενδεχομένως υποθετικά, και ταυτόχρονα αυτό να μην έχει ως αντιστάθμισμα -το αντιστάθμισμα έχει να κάνει και για τους πολίτες, αλλά και την οικονομία- είναι προφανές ότι δεν στέκει, δεν έχει λογική».
Στη συνέχεια κατέδειξε ότι η κυβέρνηση συζητά τη μείωση του αφορολόγητου με προϋποθέσεις λέγοντας ότι «όλα πάνε σε μία συμφωνία. Πάνε σε τι διευκολύνει τη συμφωνία. Δεν είναι «φετίχ» οτιδήποτε.
Δεν το λέω ότι πρέπει να πάμε εκεί, στη μείωση του αφορολογήτου, αλλά αν αυτό είναι μία μορφή, η οποία διευκολύνει και μπορεί να υπάρχει μία συμφωνία και να ολοκληρωθεί, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία, όχι μόνο έχουν αντιστάθμισμα, αλλά ανακουφίζουν και τους πολίτες».
Αλλαγές στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις
Με τη φράση «η κυβέρνηση αλλά και οι άλλες πλευρές εργάζονται για να γεφυρωθούν οι αποστάσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με τις προβλέψεις για το δημοσιονομικό κενό το 2019. Η γεφύρωση των αποστάσεων αυτών με ρεαλιστικό τρόπο θα συμβάλλει στην επίτευξη μίας συμφωνίας άμεσα», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση των συντάξεων, καθώς απαντά σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να αρθεί το εμπόδιο της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς», που αποτελεί ένα από τα ζητήματα που θέτει το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση.
Για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Έφη Αχτσιόγλου προαναγγέλλει αλλαγές στο νόμο λέγοντας πως τα «κριτήρια πρέπει να εξειδικευτούν στο νόμο με σκοπό να καταστεί σαφές υπό ποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα λαμβάνεται η απόφαση από τη δημόσια αρχή», δηλαδή τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν για την έγκριση ή μη των ομαδικών απολύσεων.
Δύο δισ. ευρώ καταβλήθηκαν στο ESM
Εμπρόθεσμη καταβολή από την Ελλάδα ποσού ύψους 2 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους των δανείων της έλαβε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM.
Το ποσό προέρχεται από την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Finansbank.
Σε δήλωση του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκνλινγκ, ανέφερε πως  
«η έγκαιρη πληρωμή δείχνει πως η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος. Αποτελεί ένα σημάδι ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα προχωρεί ικανοποιητικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με την Ελλάδα για το υπόλοιπο του προγράμματος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.