Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΕ: Να προσαρμοστούν οι εργαζόμενοι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες

Αντιλαϊκή κλιμάκωση «βρέξει - χιονίσει»
«Η συνολική κατάσταση εξακολουθεί να τείνει σε δυσμενέστερες εξελίξεις», τονίζει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις «Χειμερινές προβλέψεις» του 2017, δίνοντας το στίγμα της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και τα κράτη - μέλη τους.
Πράγματι, η αναιμική ανάκαμψη, σε συνδυασμό με διάφορους αστάθμητους παράγοντες στην παγκόσμια οικονομία, προκαλεί προβληματισμό στα αστικά επιτελεία, παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν προβλέπει στην έκθεσή της ότι για πρώτη φορά από το 2008, όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ θα καταγράψουν αυξητικούς ρυθμούς στο ΑΕΠ τους.
  • Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι για το οποίο οι συντάκτες της έκθεσης δεν έχουν ίχνος αβεβαιότητας και αμφιβολίας, αυτό είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Αυτή θεωρείται δεδομένη και αναγκαία, από τη σκοπιά του κεφαλαίου, προκειμένου
«στους αβέβαιους καιρούς, να παραμείνουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες ανταγωνιστικές και ικανές να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες»,
όπως δήλωσε τις προάλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι γι' αυτόν το σκοπό «απαιτείται συνεχής προσπάθεια για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Σε αυτό το πλαίσιο, για μια ακόμη φορά και με απόλυτα καθαρό τρόπο, τα επιτελεία της ΕΕ και της Ευρωζώνης προδιαγράφουν την επίθεση διαρκείας απέναντι στους λαούς, ανεξάρτητα από τη φάση του οικονομικού κύκλου.
Δηλαδή,
  • είτε σε συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης
  • είτε σε συνθήκες υποχώρησης και κατρακύλας του παραγόμενου ΑΕΠ,
η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, είναι «ένα το κρατούμενο», στο φόντο και των ανταγωνισμών γύρω από το μοίρασμα της επιχειρηματικής πίτας και των κερδών, τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ, όσο και στο πλαίσιο της διαπάλης με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις αγορές.
  • Επιπλέον, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνει ειδικές αναφορές σε οικονομίες, όπως η ελληνική, που τις χαρακτηρίζει το «έλλειμμα ανταγωνιστικότητας», βάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη σε ό,τι αφορά το εύρος και τους ρυθμούς των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, με το επιχείρημα ότι οι οικονομίες αυτές πρέπει να γίνουν «πιο ανθεκτικές στους οικονομικούς κλυδωνισμούς».
Σε αυτό το φόντο προβάλλει η ομοβροντία με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούνται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το κουαρτέτο.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα μέτρα που συζητιούνται τώρα
  • ομαδικές απολύσεις, παραπέρα συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, παραπέρα μείωση των συντάξεων,
προβλέπεται να εφαρμοστούν
  • ανεξάρτητα από την πορεία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, που περιέχονται στις συμφωνίες κυβέρνησης - κουαρτέτου και
  • ανεξάρτητα από τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην εφαρμογή τους «βρέξει - χιονίσει», προβλέπεται ως
  • «αντιστάθμισμα» η νομοθέτηση «αναπτυξιακών μέτρων», όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για το κεφάλαιο!
Δηλαδή, η φοροαφαίμαξη και οι ανατροπές στα Εργασιακά θα ενταθούν «προληπτικά», κι αν πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, το κεφάλαιο θα βγει διπλά κερδισμένο, επειδή θα αποσπάσει και νέες μειώσεις στους συντελεστές με τους οποίους φορολογείται, στις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει και πάει λέγοντας.
  • Αυτό είναι το σχέδιο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του.
Διέξοδος επομένως για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει
  • χωρίς χειραφέτηση από τους στόχους και τη στρατηγική του κεφαλαίου,
  • χωρίς οργάνωση και πάλη για την ανατροπή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.