Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤσΗΠΑς: Κλείνουμε και σας περιμένουμε (στη γωνία) − ΚΚΕ: ΚυβέρνησηΔΝΤΕΕ ζητούν ό,τι επιβάλλει η καπιταλιστική ανάκαμψη

Ελήφθη, over!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Αλ. Τσίπρας: Στόχος το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ
Τετάρτη 08/02/2017 - 12:49
Η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι ο στόχος της κυβέρνησης όπως ανάφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έτσι νέες διαβεβαιώσεις στην αστική τάξη ότι θα προχωρήσει σε νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, ενώ από την ποσοτική χαλάρωση οι επιχειρηματικοί όμιλοι περιμένουν πρόσβαση σε φτηνό χρήμα.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τη διαπραγμάτευση
Τετάρτη 08/02/2017 - 17:09
Σε σχόλιο που εξέδωσε για τη διαπραγμάτευση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επικαλείται τις υπαρκτές αντιθέσεις ανάμεσα σε ΔΝΤ και ΕΕ,
  • πότε για να εκβιάσει το λαό να αποδεχθεί το νέο πακέτο μέτρων και
  • πότε για να τον εφησυχάσει ότι κάτι θετικό μπορεί να προκύψει απ’ την έκβαση αυτών των αντιθέσεων.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική: Ανεξάρτητα απ’ τις διαφορές ΔΝΤ – ΕΕ γύρω απ’ το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και οι δύο ζητούν
  • κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων,
  • της φοροληστείας,
  • νέα μείωση μισθών και συντάξεων,
  • νέα ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις,
γιατί αυτό επιβάλλει ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που υπηρετούν από κοινού με την κυβέρνηση».
902

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε εκτενής συζήτηση για την αξιολόγηση, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τις θέσεις του κόμματος και της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επανεκκινήσει το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και αναφέρθηκε επίσης στη χάραξη στρατηγικής και οδικού χάρτη ενίσχυσης των κοινωνικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.
Στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ επενδύει πλέον η κυβέρνηση για να συμφωνήσει και να περάσει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Την επιδίωξη αυτή επιβεβαιώνει και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, που δηλώνει στη «Ναυτεμπορική» πως
«το κρίσιμο σημείο είναι να προλάβουμε τα ελληνικά ομόλογα να περιληφθούν στο πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ, ώστε ένα σημαντικό μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης των επενδυτών να ανακτηθεί επιδρώντας ευνοϊκά στο επιχειρηματικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα». 
Επιβεβαιώνει ταυτόχρονα πως η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση ευνοεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και όχι το λαό που θα φορτωθεί επιπλέον μέτρα. Δηλώνει επίσης,
«ευελπιστώ, λοιπόν, βάσιμα πως θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπτώσεις για τη χώρα», ενώ δέχεται ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% του ΑΕΠ του 2017 είναι φιλόδοξη λέγοντας πως «ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% είναι υψηλός και φιλόδοξος, αλλά όχι ανέφικτος, αν όλα πάνε καλά» και το καλά είναι εφαρμογή όλων μέτρων του τρίτου μνημονίου.
Ο υπουργός Οικονομίας εκτιμά πως
«δύο είναι οι κίνδυνοι να έχουμε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2017» και εξηγεί «πρώτον, να καθυστερήσει σημαντικά το κλείσιμο της αξιολόγησης και να χαλάσει το θετικότερο κλίμα που σήμερα έχει διαμορφωθεί» και «δεύτερον, να υπάρξει κάποιο απρόσμενο γεγονός ή να προκύψει ένα χρηματοπιστωτικό “ατύχημα” που να πλήξει τους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία».
Ο Δ. Παπαδημητρίου, εμμέσως πλην σαφώς, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης του δημοσιονομικού «κόφτη» στην περίπτωση που οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι χαμηλότεροι αυτών που προβλέπει ο προϋπολογισμός και εξαρτώνται από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και τις διεθνείς αντιπαραθέσεις για το κόστος διαχείρισης της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.