Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πολιτική ναρκοθετημένη με βάρβαρα μέτρα − Δημήτρης Κουτσούμπας: Στο δρόμο με τον λαό, μακριά από τα σίριαλ της κυβερνητικής προπαγάνδας

«Ναρκοπέδιο» για το λαό
Τον εμπλουτισμό της πολιτικής της με περισσότερα «αναπτυξιακά» στοιχεία προαναγγέλλει η κυβέρνηση για μετά το 2018 και υπόσχεται το «τέλος της λιτότητας», θέλοντας να καλλιεργήσει προσδοκίες στο λαό, για να αποδεχτεί τα βάρβαρα μέτρα που τώρα ετοιμάζεται να νομοθετήσει.

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο λαός πληρώνει όχι ένα, αλλά πάρα πολλά ευρώ με τα μέτρα
Παρασκευή 24/02/2017 - 12:56
Σε δήλωσή του με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε:
«Τα σκηνοθετημένα σίριαλ της κυβερνητικής προπαγάνδας -και σήμερα ξανά από το βήμα της Βουλής- αφήνουν παγερά αδιάφορο τον ελληνικό λαό, που ματώνει καθημερινά με τα μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, πληρώνοντας όχι 1, αλλά πάρα πολλά ευρώ, πέρα από τη συνεχιζόμενη απώλεια εισοδήματος.
Το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ επιλέγουν να βρίσκονται κυρίως στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους του αγώνα για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, για την πραγματική ενημέρωση των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων για όσα συμβαίνουν εντός της Βουλής, από όλους τους συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας».
902

Επικαλείται γι' αυτό τις λεγόμενες «αντισταθμιστικές» παρεμβάσεις, όπως, για παράδειγμα,
τις μειώσεις στον ΦΠΑ (μετά τις διαδοχικές τρανταχτές ανατιμήσεις που ήδη εφαρμόζονται),
 • τις «περικοπές» στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ,
 • τα αναπτυξιακά πακέτα της Παγκόσμιας Τράπεζας, τάχα για την ενίσχυση της «απασχόλησης» και μάλιστα κατά 100.000 θέσεις εργασίας (!)
 • την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στα προγράμματα νομισματικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το επόμενο διάστημα κ.ά.
Την ίδια ώρα, η κατά τ' άλλα «λαλίστατη» κυβέρνηση τηρεί σιγή νεκροταφείου σε ό,τι αφορά το άμεσο και μάλιστα προνομοθετημένο πακέτο των μέτρων, που προβλέπουν
 • την παραπέρα σύνθλιψη του αφορολόγητου ορίου,
 • τις νέες περικοπές ακόμη και για τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις,
 • τα επόμενα χτυπήματα στα Εργασιακά, που θα καταφέρουν νέα συντριπτικά πλήγματα στο εισόδημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και μάλιστα στο διηνεκές.
Τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά», για τα οποία μιλάει η κυβέρνηση, έχουν όρο και προϋπόθεση την υπέρβαση των στόχων για τα «πρωτογενή πλεονάσματα», δηλαδή την υπεραπόδοση των αντιλαϊκών μέτρων, προηγούμενης, τρέχουσας και επόμενης κοπής. 
 • Σχετικά και απόλυτα, επομένως, χιλιάδες ακόμα λαϊκά νοικοκυριά θα βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.
Όσο για τα «αναπτυξιακά αντίβαρα», αυτά προβλέπονται τόσο στο σημερινό, όσο και σε προηγούμενα μνημόνια και «σερβίρονται», κατά καιρούς,
 • άλλοτε με τη μορφή «κοινωνικού μερίσματος»,
 • άλλοτε με τα «παράλληλα προγράμματα»
 • και με τα ψίχουλα που αφορούν στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και του «κοινωνικού αποκλεισμού» κ.ο.κ.
Κατά συνέπεια, ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τέτοιες «αλλαγές» στην αναλογία του μείγματος διαχείρισης, αν και όποτε γίνουν. 

Κι αυτό επειδή η «επόμενη μέρα» είναι ναρκοθετημένη
 • με τη συνεχιζόμενη κατακρεούργηση των συντάξεων,
 • με τη μόνιμη φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα,
 • με τις περικοπές κρατικών κονδυλίων που αφορούν ακόμη και στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και προνοιακά επιδόματα,
 • με το πρεσάρισμα διαρκείας των μικροεπαγγελματιών και των φτωχομεσαίων αγροτών, τόσο από την πλευρά της φοροληστείας, όσο και μέσω των εκτεταμένων αναδιαρθρώσεων κ.ά.
Σε αυτό το έδαφος, ενισχύεται και το λεγόμενο «δίχτυ προστασίας», που αφορά στη διαχείριση των ακραίων φαινομένων της επίσημης φτώχειας και του «κοινωνικού αποκλεισμού».
 • Ξέρουν ότι η πολιτική τους είναι αντιλαϊκή και ότι, ανεξάρτητα από μείγμα, θα συνεχίσει να σπρώχνει το λαό βαθύτερα στο βούρκο της φτώχειας.
Σε κάθε περίπτωση,
 • τα «αναπτυξιακά» μέτρα της κυβέρνησης είναι η άλλη όψη των «περιοριστικών» που κυριαρχούν έως τώρα στο μείγμα της πολιτικής της, αφού όλα υποτάσσονται στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης
 Για του λόγου το αληθές, ας ανατρέξουμε στον ΣΕΒ, ο οποίος σημειώνει επίμονα πως
«η ελληνική οικονομία απαιτεί λύσεις εδώ και τώρα, ανεξαρτήτως μικροπολιτικών συμφερόντων». 
Σε αυτό το πλαίσιο, προτάσσει την ανάγκη για μειώσεις 
 • στην «υπερφορολόγηση»,
 • στις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας,
 • στις τιμές της Ενέργειας (για την κίνηση της εγχώριας βιομηχανίας),
 • στη φορολογία επί των επιχειρηματικών κερδών κ.ά.
Αλλά και το ΔΝΤ, στα λεγόμενα «αναπτυξιακά αντισταθμιστικά» μέτρα 
 • περιλαμβάνει μειώσεις στη φορολογία επί των επιχειρηματικών κερδών, μέχρι και 10%,
 • την επαναφορά του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στα αμέσως προηγούμενα επίπεδα (23% από 24%), καθώς και
 • τη μείωση των συντελεστών στη φορολογία φυσικών προσώπων ειδικά στα μεγάλα εισοδήματα, ως αποτέλεσμα, βέβαια, της καρατόμησης του αφορολόγητου ορίου που θα καταληχθεί με τη συγκυβέρνηση.
Μέτρα που 
 • συνθέτουν σκηνικό έντασης της εργασιακής εκμετάλλευσης και
 • καθιστούν προκλητική την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί αλλαγής του «δημοσιονομικού μείγματος», που θα ανακουφίσει δήθεν το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.