Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σωματεία Αττικής: ΠΑΜΕ να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, απαντώντας στα νέα μέτρα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κλιμάκωση της δράσης με απεργιακή απάντηση στα νέα μέτρα
Πέμπτη 23/02/2017 - 19:31
Η κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων και η προετοιμασία τους ώστε μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες να δώσουν απεργιακή απάντηση στη νέα επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικούς ομίλους βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης Σωματείων και συνδικαλιστών της Αττικής, που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», οι εργαζόμενοι του οποίου δίνουν ένα πολύ σημαντικό και πολύμηνο αγώνα για τα δικαιώματά τους.
Την ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων «με ένταση της προσπάθειας για την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους, για τη συσπείρωση περισσότερων εργατικών - λαϊκών δυνάμεων στην πάλη για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες», τόνισε στην εισήγησή του ο Νίκος Μαυροκέφαλος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ (ολόκληρη η εισήγηση στο συνημμένο).
Απηύθυνε «κάλεσμα οργάνωσης και ανόδου των αγώνων, κλιμάκωσης της πάλης με επίκεντρο τους εργασιακούς χώρους σε κάθε κλάδο, με συντονισμό και αλληλεγγύη. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα, ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, για να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση στη νέα ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν στη ζωή μας. Καμιά αναμονή».
«Κριτήριο τα συμφέροντά μας, όχι τα κέρδη των αφεντικών», τόνισε ο Ν. Μαυροκέφαλος προσθέτοντας ότι «Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».
Επιπλέον, τονίστηκε ότι άμεσα και χωρίς καμιά καθυστέρηση πρέπει να συνεδριάσουν όλα τα ΔΣ των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των Συνδικάτων. Να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις, το πλαίσιο πάλης κάθε συνδικάτου, τις μαζικές διαδικασίες που θα επιδιώξει να γίνουν και το αγωνιστικό τους πρόγραμμα. Ο μήνας Μάρτης να είναι μήνας πλατιάς συζήτησης στους χώρους δουλειάς, στις επιχειρήσεις και στους κλάδους. Να οργανωθούν εκατοντάδες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, να αξιοποιηθεί κάθε κατάλληλη μορφή συλλογικών και μαζικών διαδικασιών.
«Η πάλη ενάντια στα νέα μέτρα απαιτείται να συνδυαστεί με το σύνολο των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης», τόνισε ο Ν. Μαυροκέφαλος προσθέτοντας «Δυναμώνουμε την πάλη για μια σειρά κρίσιμα μέτωπα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της οργάνωσης και του αγώνα των εργαζομένων. Στηρίζουμε τους αγώνες που αναπτύσσονται λόγω των οξυμένων προβλημάτων, ενάντια στις απολύσεις, στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, σε κάθε πρόβλημα. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και επιδιώκουμε κάθε αγώνας να “συναντηθεί” σε ένα αγωνιστικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική».
Επεσήμανε ότι τέτοια μέτωπα είναι το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η πάλη ενάντια στην απλήρωτη ανασφάλιστη δουλειά, για τις συνθήκες δουλειάς στους εργασιακούς χώρους, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενάντια στα «δουλεμπορικά» γραφεία. Να συνεχιστούν οι δράσεις και ο συντονισμός σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών για την υγεία. Να γίνουν νέα βήματα στο συντονισμό των εργαζομένων με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους στην πάλη για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη των σωματείων για όσους αγωνίζονται αλλά και για όσους υποφέρουν. Τους πρόσφυγες, τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους φτωχούς στις γειτονιές.
Τέλος, ο Ν. Μαυροκέφαλος αναφέρθηκε στον απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς σημειώνοντας ότι «είναι ένας σταθμός επιθεώρησης του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων που συσπειρώνονται σε αυτό για το πώς δίνουν τη μάχη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα πολιτικά τους κόμματα. Πόσο κερδίζει έδαφος ο στόχος της χειραφέτησης της εργατικής τάξης από τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.