Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μουζάλας: Το άλας της αριστεράς και των πνιγμένων ή Εκμαιεύοντας τη συναίνεση των ξεριζωμένων

Επικίνδυνη ρητορική
Η προχτεσινή επίσκεψη Μουζάλα στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό και όσα διαδραματίστηκαν εκεί, έφεραν ξανά στην επιφάνεια τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της πολιτικής της ΕΕ.
Σε αυτούς τους ανθρώπους, τι είπε προχτές η κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής;
  • Πως σε όποιον δεν αρέσει να ζει έτσι, μπορεί να φύγει και να πάει στο καλό...
Και επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, επειδή ακριβώς η ίδια η κυβέρνηση συμφώνησε να μην μπορεί να γίνει, ας μείνουμε στο μήνυμα που στέλνει ο αρμόδιος υπουργός μέσα απ' αυτές τις κυριολεκτικά προκλητικές δηλώσεις:
  • Πρώτον: Στέλνει το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να αποδέχονται να ζουν σαν ζώα και να είναι και ευχαριστημένοι.
  • Δεύτερον: Στέλνει το μήνυμα ούτε λίγο - ούτε πολύ ότι οι πρόσφυγες καταχρώνται της φιλοξενίας της χώρας και άρα είναι και αχάριστοι.
  • Τρίτον: Απειλεί τους πρόσφυγες ότι εάν θελήσουν να φύγουν, τότε θα συλληφθούν και πιθανόν θα απελαθούν.
Πέρα απ' την προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες για την αθλιότητα που ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όλα τα παραπάνω ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστοειδών που χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση «φλερτάρει» με αντιδραστικά ιδεολογήματα, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες, που έχουν δώσει από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους, διαπιστώνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και πως οι άνθρωποι αυτοί είναι καταδικασμένοι να ζήσουν εδώ για πολλά χρόνια, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να μετακινηθούν στον προορισμό για τον οποίο ξεκίνησαν, διωγμένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Η στάση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη και προκλητική.
  • Στην πραγματικότητα, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις ΜΚΟ, που με τη βούλα της κυβέρνησης και της ΕΕ κάνουν κουμάντο, αλλά και διάφορους επιτήδειους που αλωνίζουν τους καταυλισμούς με σκοπούς ξένους προς τα συμφέροντα προσφύγων και μεταναστών.
  • Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι συνθήκες σ' αυτούς τους χώρους είναι άθλιες και ότι οι διαμαρτυρίες είναι δικαιολογημένες.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, που χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, χρειάζεται
  • να συνεχιστεί και να ενταθεί η λαϊκή αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες,
  • η οργανωμένη διεκδίκηση της μεταφοράς τους σε στεγασμένους, αξιοπρεπείς και υγιεινούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας,
  • με προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, στις εγκύους και τα άτομα με προβλήματα υγείας, και την
  • εξασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης προσφύγων.
Προπάντων, όμως, χρειάζεται να ενταθεί η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ξεσπάει βίαια στις πλάτες Ελλήνων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.