Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Ευρωλάγνοι τζουτζέδες της ελεεινής αριστεράς ξαναχτυπάνε − ΚΚΕ: Πρόσθετα σκληρά μέτρα κατά το αναμενόμενο με αντιστάθμισμα εξαπάτησης − ΠΑΜΕ συλλαλητήρια, αύριο Τρίτη, 21 Φλεβάρη − Άι σιχτίρ, πια!


*
*
 

EUROGROUP
Για νομοθέτηση μέτρων δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση
Δευτέρα 20/02/2017 - 17:58 - Ενημέρωση: Δευτέρα 20/02/2017 - 18:30
Σε προνομοθέτηση των μέτρων που θα εφαρμοστούν από το 2019 θα προχωρήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την συνεδρίαση του Eurogroup.
ΚΚΕ
Σχόλιο για τα αποτελέσματα του Eurogroup
Δευτέρα 20/02/2017 - 18:44
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα του Eurogroup, αναφέρει:
«Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δέχθηκε την άμεση νομοθέτηση νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018, συν όλα αυτά που περιλαμβάνονται στη β’ αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος.
Όλα όσα διαρρέει η κυβέρνηση για "μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος" και "αντισταθμιστικά μέτρα" είναι μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, μόνο που δεν πείθει πια κανέναν.
Η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 21 Φλεβάρη, σε όλη τη χώρα μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη μαχητική απάντηση στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες».
902

Η συμφωνία «κλείδωσε» στην έκτακτη σύσκεψη (βλέπε θέμα που ακολουθεί)  που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελεμπλουμ, πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των θεσμών και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Επιχειρώντας να θολώσουν τα νερά για την βαρβαρότητα του νέου πακέτου, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι 
«η Συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για ‘’ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα’’, καθώς «το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο».
Το Μαξίμου υπονοεί ότι παράλληλα με τα μέτρα όπως
  • η μείωση του αφορολόγητου και
  • των συντάξεων,
θα εξεταστεί η λήψη κάποιων «αντισταθμιστικών, τα οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων θα συνιστούν ψίχουλα μπροστά στο νέο πλήγμα που θα υποστούν οι λαϊκές οικογένειες ή θα παρέχουν επιπλέον φοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.
EUROGROUP
Μπαράζ διαβουλεύσεων για την επιστροφή των θεσμών και το νέο πακέτο σκληρών μέτρων
Δευτέρα 20/02/2017 - 16:52 - Ενημέρωση: Δευτέρα 20/02/2017 - 17:43
Εντατικές είναι οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, προκειμένου το Eurogroup, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, να καταλήξει σε απόφαση για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Προϋπόθεση για την έλευση των «τεχνικών» κλιμακίων στην Αθήνα είναι να υπάρξει μία επί της αρχής συμφωνία για τη λήψη πρόσθετων προληπτικών μέτρων.
Πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των θεσμών και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Από πλευράς Ευρωζώνης στη σύσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής του ESM Kλάους Ρέγκλινγκ, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και ο πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ. Το ΔΝΤ εκπροσώπησαν ο Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου.
«Είχαμε συζητήσεις για να ξεκαθαρίσουμε το δρόμο για την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την έκτακτη σύσκεψη, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στη συνεδρίαση. «Έχουμε καλύψει αρκετό δρόμο και ελπίζω να συνεχίσουμε να τον καλύπτουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, θέτοντας ως προϋπόθεση την επίτευξη «σοβαρών μεταρρυθμίσεων».  
Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι το ΔΝΤ θέλει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας όμως πως η θέση του Ταμείου
«δεν έχει αλλάξει», απαιτεί να υπάρξει ένα «σοβαρό πρόγραμμα με βαθιές μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του χρέους».
Επίσης υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, αλλά και πως πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση για να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα.
Ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι
«υπάρχουν όλες οι παράμετροι», ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα. «Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο και οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως «δεν τίθεται ζήτημα Grexit». Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δήλωσε πως είναι σημαντικός εταίρος που δίνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως οι θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή θέση για την Ελλάδα, ενώ κράτησε χαμηλούς τόνους.
«Η Ευρωζώνη πάει πολύ καλά, και στην Ελλάδα τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, και είμαστε σε καλό δρόμο, είναι δύσκολο το περιβάλλον, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο», είπε. «Πιστεύω πως όλοι θέλουν να καταλήξουν. Και πέρυσι είχαμε την ίδια θέληση, αλλά η Ελλάδα χρειάζεται πάντα λίγο περισσότερο χρόνο. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.
Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως
«το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε το 2015 περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του ΔΝΤ», χαρακτηρίζοντας «θεωρητική» τη συζήτηση πως δεν θα συμμετάσχει το Ταμείο. Επίσης, επανέλαβε τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται «ελάφρυνση» χρέους, λέγοντας πως το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.