Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αλεξάνδρα Μπαλού: Η απάτη των κόκκινων γραμμών και του παράλληλου προγράμματος συνεχίζεται με τα αντίμετρα − Να μην εγκλωβιστεί πάλι ο λαός (VIDEO)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Να μην αποδεχτούν ως αναγκαία τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι
(VIDEO)
Πέμπτη 23/02/2017 - 11:07Στόχος και των νέων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση είναι η υψηλή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών, υπογράμμισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στον «BLUE SKY» την Τετάρτη το βράδυ.
Πρόσθεσε ότι όποια και αν είναι αυτά θα θίξουν την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ χαρακτήρισε τα λεγόμενα αντίμετρα ως απόγειο της εξαπάτησης, υπενθυμίζοντας την απάτη των «κόκκινων γραμμών» και του «παράλληλου προγράμματος».
Τόνισε ότι η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός σε αυτή την κατεύθυνση.
Κάλεσε το λαό να μην εξαπατηθεί με τα σενάρια περί οικουμενικών κυβερνήσεων και κυβερνήσεων συνεργασίας, λέγοντας ότι δεν θα κερδίσει τίποτα από αυτές γιατί η αγωνία όλων των αστικών κομμάτων είναι πώς θα εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
«Να μην εγκλωβιστεί σε αυτή τη λογική, να μην αποδεχτεί τα νέα μέτρα ως αναγκαία», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά να  διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματά του και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία που γεννά τη βαρβαρότητα στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.