Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Δίκη Χυσής Αυγής: Τυφλή υπακοή στην ιεραρχία, απόλυτη εξουσία του αρχηγού − Ταύτιση ιεραρχίας του «πολιτικού κόμματος» και της εγκληματικής οργάνωσης − Ανθρωποκτόνος σκοπός

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ολοκληρώθηκε η εξέταση της δολοφονικής επίθεσης στο Πέραμα
Σημαντικά στοιχεία για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση από τις καταθέσεις των μαρτύρων

Περισσότερα:
Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στις 12 Σεπτέμβρη 2013 στο Πέραμα, από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. 

Στο Πέραμα, όπου μια βδομάδα μετά δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας (γιος μεταλλεργάτη και μέλος του σωματείου) από τάγμα εφόδου και 1,5 χρόνο πριν είχε γίνει η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.
Από τις καταθέσεις στο δικαστήριο των αυτοπτών μαρτύρων που υπέστησαν τη δολοφονική επίθεση, προκύπτει ότι η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιχείρησε με συγκεκριμένο τρόπο να χτυπήσει το ταξικό σωματείο στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γνωστό για τους αγώνες που έχει αναπτύξει και αναπτύσσει.
Τα συμφέροντα που λυμαίνονται τη Ζώνη δεν περιορίστηκαν στην αντιμετώπιση των κομμουνιστών συνδικαλιστών με πολιτικά ή συνδικαλιστικά μέσα, αλλά κυριολεκτικά με τη φυσική τους εξόντωση.
  • «Ηθελαν να πετύχουν διπλό στόχο: Να χτυπήσουν και κομμουνιστές (σ.σ. ιδεολογικοί αντίπαλοι) και πρωτοπόρους εργάτες». «Λειτούργησαν κατ' εντολή μεγαλοεργολάβων της Ζώνης. Πολλά χρόνια, οι εργοδότες προσπαθούν να λειτουργήσουν τη Ζώνη μονοπωλιακά, να βγάλουν τους συνδικαλιστές από τη μέση, το έχουν πει επανειλημμένως... Θέλουν σωματείο που να το κάνουν ό,τι θέλουν, να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, να μη γίνονται απεργίες, να μην υπάρχει υγιεινή και ασφάλεια. Μιλάμε για τεράστια ποσά που παίζονται εκεί, μια μέση δουλειά είναι της τάξεως του εκατομμυρίου...».
  • «Ηθελαν να μας βγάλουν από τη μέση, για να μπορέσουν οι εργολάβοι να έχουν οικονομικό όφελος (...) Μας έχουν κάνει ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων για να εξοντώσουν το συνδικάτο μας και οικονομικά, έχουμε αθωωθεί δεκάδες φορές, γι' αυτό, λοιπόν, αφού δεν τα κατάφερναν αλλιώς, έβαλαν τα τάγματα εφόδου, για να υπάρξει βιολογική πλέον εξόντωσή μας». «Υπάρχει η ομιλία του Λαγού, στου κ. Φυντάνη στο Πέραμα στο "Enigma", ότι μετά τους αλιεργάτες, που "θα δίνουν λογαριασμό", έχει σειρά και η Ζώνη. Υπήρχε απόφαση να σβήσει το σωματείο απ' το λιμάνι».
  • «8 Αυγούστου του 2013, 12 το μεσημέρι, στην καντίνα, ήλθαν Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος, με 40-50 φουσκωτούς και 15 εργαζόμενους, και έκαναν συνάντηση, την οποία πρόβαλαν στο site της Χρυσής Αυγής. "Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από 'δω μέσα, το απόστημα θα σπάσει", είπε ο Λαγός. Αργότερα μάθαμε ότι οι δεκαπέντε που ήταν εκεί ήθελαν να κάνουν και έκαναν ένα δουλεμπορικό γραφείο με μανδύα σωματείου που προωθεί στους εργολάβους, στο όνομα της κρίσης, εργαζόμενους με τιποτένια μεροκάματα».
  • «Αν η επίθεση είχε πετύχει το σκοπό της, να αφήσει έναν άνθρωπο ή δύο και τρεις στον τόπο, η τρομοκρατία θα είχε περάσει στον κόσμο, στους συναδέλφους, ότι εδώ τσακίζουν τα πάντα. Δεν θα μπορούσε άνθρωπος να σηκώσει κεφάλι, να διεκδικήσει ένα καλύτερο μεροκάματο. Σκοπός τους ήταν να εγκαθιδρύσουν την τρομοκρατία στο Πέραμα, ότι "εμείς είμαστε εδώ και τσακίζουμε τα πάντα"».
  • Για το στόχο της Χρυσής Αυγής στην ιχθυόσκαλα και τη σύνδεση με τους Αιγύπτιους ψαράδες, αναφέρθηκε στο δικαστήριο:
  • «Δεν αφορούσε η επίθεση προσωπικά τους Αιγύπτιους ή ακόμα και εμάς, άλλα παίζονται από πίσω. Ο έλεγχος της αγοράς είναι ο στόχος...». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι και ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς δούλευε κατά καιρούς στην ιχθυόσκαλα σε μαγαζί που είχε η αδερφή του, Χρυσούλα.
  • Για κλιμακούμενες επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή την εποχή εκείνη, σε λογική ισχυροποίησής της, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σ. Πουλικόγιαννης και τόνισε ότι η επίθεση στο ΠΑΜΕ ήταν επίθεση σε έναν ολόκληρο χώρο, αυτόν της Ζώνης στο Πέραμα, και στον τρόπο λειτουργίας του.
Και από τα παραπάνω στοιχεία, μερικά μόνο από όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, προκύπτει ότι η δολοφονική επίθεση από τα τάγματα εφόδου δεν ήταν μια απλή ή τυχαία επίθεση, αλλά προσχεδιασμένη, πολύ καλά οργανωμένη και κατ' εντολή της ηγεσίας.
Η απόφαση προηγείται της επίθεσης. Στο χρόνο σχεδιασμού ετοιμάζονται τα φονικά όπλα, οι ιδιοκατασκευές, όπως ανέφεραν οι μάρτυρες, εκπαιδεύονται τα άτομα κ.τ.λ. Ειδική μνεία, να σημειωθεί, έγινε από τους μάρτυρες στα όπλα - ιδιοκατασκευές που χρησιμοποιήθηκαν (κοντάρια με μεταλλικές απολήξεις).

Τρόπος δράσης των ναζιστών: Τυφλή υπακοή στην ιεραρχία, απόλυτη εξουσία του αρχηγού

«Ηθελαν να πετύχουν διπλό στόχο: Να χτυπήσουν και κομμουνιστές (σ.σ. ιδεολογικοί αντίπαλοι) και πρωτοπόρους εργάτες», είπαν μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Φωτό: Eurokinissi)
Απαντώντας σε χαρακτηριστικές ερωτήσεις του δικαστηρίου, οι μάρτυρες τόνισαν ότι η ναζιστική ιδεολογία αναπόφευκτα οδηγεί στην εγκληματική δράση, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.
Οσο για την εντολή της ηγεσίας, έχει την απόλυτη εξουσία να δώσει την έγκριση της επίθεσης κατά τον τρόπο που περιγράφεται αναλυτικά στο βίντεο «Ό,τι κινείται σφάζεται» που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του Πατέλη.
Για την ιεραρχία, τη δομή και τη λειτουργία της, τονίστηκε από τους μάρτυρες ότι
«δεν γίνεται τίποτα χωρίς να πάρουν την έγκριση του αρχηγού (...) Ετσι είναι η ιεραρχία. Εσύ το λες στον Γιάννη (σ.σ. Λαγό). Ο Γιάννης το λέει στον μεγάλο (σ.σ. Μιχαλολιάκο) και αν δώσει το ΟΚ ο μεγάλος, πας», είπαν αναφερόμενοι σε σχετική συνομιλία χρυσαυγίτη. «Δεν γίνεται τίποτα χωρίς την έγκριση του αρχηγού (...) οι ίδιοι το λένε, αν δεν πάρουν την έγκριση του αρχηγού δεν γίνεται και ο Πατέλης το λέει (...) Ο συντονισμός φτάνει μέχρι τον Μιχαλολιάκο. Είναι η δομή της οργάνωσης, η "αρχή του αρχηγού", το εθνικοσοσιαλιστικό ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία είχε το Fuhrerprinzip».
Μάλιστα, για τη ναζιστική ιδεολογία αναφέρθηκε από τους μάρτυρες και πρόσφατο αποδεικτικό υλικό, όπως π.χ.
  • η δήλωση του αρχηγού Μιχαλολιάκου για τη «σπορά των ηττημένων του 1945»,
  • εικόνες του υπαρχηγού Παππά στο μαυσωλείο του Μουσολίνι,
  • του Κασιδιάρη με σημαία της Βέρμαχτ κ.ά.
Τη γνώση της ηγεσίας επιβεβαιώνουν και τα μηνύματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονική επίθεση, που δείχνουν ότι 
  • ο κατηγορούμενος Ι. Λαγός ήταν ο συντονιστής και φυσικά ήταν ενήμερος για τη δολοφονική επίθεση. 
  • Εχει την πλήρη εποπτεία και τον απόλυτο έλεγχο της εγκληματικής επίθεσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωσή της.
  • Αυτό προκύπτει και από τα γνωστά πλέον μηνύματα Λαγού σε Πατέλη, Λαγού σε Δεβελέκο και η συνομιλία Λαγού - Δεβελέκου.
Ταύτιση ιεραρχίας του «πολιτικού κόμματος» και εγκληματικής οργάνωσης
Να τονιστεί ότι αναδεικνύεται, επίσης, η δομική ταύτιση της ιεραρχίας του «πολιτικού κόμματος» (σ.σ. ο μανδύας) και της εγκληματικής οργάνωσης που τελεί τις εγκληματικές δράσεις. 

Χαρακτηριστικά και τα όσα είπε μάρτυρας για το τάγμα εφόδου, ότι
«είναι το επιχειρησιακό κομμάτι, η ώρα της πράξης και η Βουλή είναι η προβιά, ο μανδύας, για να κάνουν τις εγκληματικές πράξεις, σε κομμουνιστές, μετανάστες, αντιφασίστες».
Αναφέρθηκε, επίσης, σε σχετικές δηλώσεις του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, π.χ. από τις Θερμοπύλες, και άλλων στελεχών που στηρίζουν τα εν λόγω τάγματα.
Μάρτυρες περιέγραψαν επιθέσεις ταγμάτων εφόδου με επικεφαλής βουλευτές όπως ο Γερμενής στους πάγκους μεταναστών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας, οι Μίχος και Λαγός σε μοτοπορεία στο «κοινωνικό στέκι» της Ηλιούπολης, όπου έγινε επίθεση και τραυματίστηκαν άνθρωποι. Αναφέρθηκαν, επίσης, στον Κασιδιάρη, που χτύπησε δημόσια τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
«Το κάναμε εμείς, μπορείτε να τα κάνετε κι εσείς, σας καλύπτουμε, πάμε από πάνω προς τα κάτω». Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα μέλη τους, όταν κάνουν επιθέσεις με ακάλυπτα πρόσωπα, εκτίμησαν οι μάρτυρες.

Αναφορά έγινε και σε σχετική πολιτική εκτίμηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, που είχε είπε ότι  
«μετά από κάθε τέτοιο περιστατικό (σ.σ. επίθεση σε βουλευτή του ΚΚΕ) οι κρυφές δημοσκοπήσεις μάς δίνουν δυο μονάδες πάνω».
Επισημάνθηκε, τέλος, από τους μάρτυρες ότι π.χ. ο Πανταζής, ένας από τους επικεφαλής του τάγματος εφόδου στη δολοφονική επίθεση, είναι ταυτόχρονα και στέλεχος (μέλος του πενταμελούς) της τοπικής οργάνωσης στο Πέραμα.

Ανθρωποκτόνος σκοπός
Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην αγριότητα, στο μένος της επίθεσης και τον ανθρωποκτόνο σκοπό της με τα φονικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.
«Μας επιτέθηκαν για να μας σκοτώσουν», είπαν ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους, εξηγώντας ότι «μας περικύκλωσαν και δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο διαφυγής (...) όλα, μα όλα τα χτυπήματα σημάδευαν στα κεφάλια (...) ο Πουλικόγιαννης, ο πρόεδρος, ήταν καταματωμένος, ήταν κάτω, τα ρούχα μου που τον βοήθησα ήταν κόκκινα (...) σημάδευαν ψηλά, άλλος έχει τρύπα στο χέρι γιατί το έβαλε μπροστά για να προφυλαχτεί, αν τον είχε πάρει στο κεφάλι θα ήταν νεκρός (...) οι μισοί από μας χτυπήθηκαν, με τα αυτοσχέδια ρόπαλα με τα ελάσματα, στην ωμοπλάτη, στον αυχένα».
Μάλιστα, για τον Πουλικόγιαννη είπαν: «Ηταν κάτω. Δεν ξέραμε και οι ίδιοι αν ζει ή πέθανε». Και ο μάρτυρας οδηγός του λεωφορείου επιβεβαίωσε τα παραπάνω, λέγοντας ότι κατά την αποχώρησή τους οι χρυσαυγίτες δήλωσαν: «Του ανοίξαμε το κεφάλι».
  • Αναγνωρίστηκε από τους μάρτυρες ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Αντ. Πανταζής (γνωστός και ως «Τάσος»), μαζί με τον γνωστό επίσης χρυσαυγίτη Αντ. Χατζηδάκη.
  • Αναγνωρίστηκαν επίσης οι χρυσαυγίτες Κυρ. Αντωνακόπουλος και Ι. Καστρινός. Σημειωτέον πως από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο Πανταζής εμπλέκεται και στη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, ενώ από την άρση απορρήτου στα κινητά του τηλέφωνα έχουν προκύψει συνομιλίες του με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.
Και στην υπόθεση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, αναδείχθηκε, τέλος, από τις καταθέσεις, η προκλητικά ανεκτική στάση της Αστυνομίας, που ήταν... «καμία σύλληψη, καμία προσαγωγή, ούτε καν αναζήτηση»! 

Αυτό επισημάνθηκε ότι έχει σημασία ως στοιχείο που ενισχύει και αποθρασύνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όταν γνωρίζει ότι έχει την ανοχή σημαντικών θυλάκων στην Αστυνομία.
Π. Καζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.