Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Μποτίλια Στον Άνεμο συνυπογράφει την καταγγελία του Βελισσάριου Κοσσυβάκη για τη «δημοσιογραφική "σιωπή" που έχει επιβληθεί στην Αλκυονίδα και το Studio» και τον πόλεμο που στοχεύει «στην εξαφάνιση των αιθουσών με "ενοχλητική" άποψη»...


Ανοιχτό κάλεσμα στους φίλους και τις φίλες του ποιοτικού κινηματογράφου της «Αλκυονίδας» και του «Studio» απευθύνει ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, υπεύθυνος της «New Star», με αφορμή την ανύπαρκτη προβολή από τα Μέσα Ενημέρωσης στο κινηματογραφικό αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Σε αυτό το κάλεσμα αναφέρει ανάμεσα σε άλλα (Από τον Ριζοσπάστη):
«Η κινηματογραφική χρονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, μας εξέπληξε δυσάρεστα: Τόσο οι προβολές μας, όσο και το μεγάλο, πολύπτυχο αφιέρωμα που διοργανώνουμε με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 100 χρόνων από την Επανάσταση του Οχτώβρη, απουσιάζουν σχεδόν εντελώς από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ακόμη και ως στοιχειώδης πληροφορία! Ακόμη και ως αναγγελτικό εβδομαδιαίας προβολής! Ακόμη κι αν πρόκειται για πρώτη ελληνική προβολή! Μόνο αποσπασματικές αναφορές σε Μέσα άποψης και θεματικές ιστοσελίδες απλώς επιβεβαιώνουν, ως φωτεινές εξαιρέσεις, έναν, κατά τα άλλα, πολύ "σκοτεινό" κανόνα.
Πρόκειται για ξαφνική και, γι' αυτό, δύσκολα εξηγήσιμη κατάσταση. Είναι όμως ενδεικτική των εξαιρετικά περιορισμένων ορίων κάθε έννοιας "αντικειμενικότητας" που "ευαγγελίζονται" τα μεγάλα, από άποψη ποσοτικής παρέμβασης, ΜΜΕ. (...) Η δημοσιογραφική "σιωπή" που έχει επιβληθεί στην "Αλκυονίδα" και το "Studio", απλώς επιβεβαιώνει ότι ο ανελέητος μονοπωλιακός ανταγωνισμός στην παραγωγή, διανομή και προβολή του κινηματογράφου, δεν έχει μόνο θύματα τις μονές αίθουσες γενικώς και αορίστως, προς όφελος των multiplex, αλλά στοχεύει και στην εξαφάνιση των αιθουσών με "ενοχλητική" άποψη. Ακόμη κι αν είχαμε τα μέσα - που δεν τα έχουμε - για διαφημιστική καμπάνια, γνωρίζουμε ότι και πάλι, ο ουσιαστικός "πρεσβευτής" μας είσαστε εσείς. Γι' αυτό και σας καλούμε να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα της πληροφόρησης!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.