Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κεφαλονιά - Σεισμός: Μεγάλη κινητοποίηση όλων των σχολείων στο Ληξούρι − ΕΛΜΕ-Κεφαλονιάς Ιθάκης: Το διεκδικητικό πλαίσιο για τους σεισμόπληκτους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μαζική κινητοποίηση στο Ληξούρι για τα τρία χρόνια από τον σεισμό
Παρασκευή 03/02/2017 - 18:03
Για την ανάγκη σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών διαδήλωσαν σήμερα Παρασκευή στο Ληξούρι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, με αφορμή τα τρία χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κεφαλονιά, ενώ μαζική ήταν η κινητοποίηση όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας της Παλικής.
Διατράνωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν επιδιορθώσεις των κίτρινων σχολείων με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό, νέο μηχανουργείο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου και νέο σχολικό συγκρότημα στην Παλική.
Κόντρα στη λογική της «κανονικότητας» που δήθεν επανήλθε, στη διαίρεση και τον αποχαρακτηρισμό των σεισμοπλήκτων, στη δέσμευση των χρημάτων των κωδικών για τους σεισμόπληκτους, η εκπαιδευτική κοινότητα αποκάλυψε τη φενάκη των «γραφειοκρατικών διαδικασιών» που εφευρέθηκε για να σκεπάζει τις πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων - τοπικής διοίκησης.
Η διαδήλωση στο Ληξούρι ήταν μαζική, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ολιγόωρος αποκλεισμός του Δημαρχείου στο Ληξούρι.
Κάτω από το βάρος της κινητοποίησης ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε έκδοση υπουργικής απόφασης που διευκολύνει τις αποκαταστάσεις, ενώ από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής δηλώθηκε ότι θα γίνει χωροθέτηση για νέο σχολικό συγκρότημα εκεί που στεγάζονται τα κοντέινερς του 2ου Δημοτικού.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επικαιροποιεί το διεκδικητικό του πλαίσιο για τους σεισμόπληκτους
Παρασκευή 03/02/2017 - 09:51 - Ενημέρωση: Παρασκευή 03/02/2017 - 09:51
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-Κ(εφαλονιάς) Ι(θάκης) καλεί εκπαιδευτικούς - γονείς και μαθητές να δώσουν μαζικό - αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση.
Μεταξύ άλλων απαιτεί:
1. Να παραταθεί ο χαρακτηρισμός του νομού ως σεισμόπληκτου και να διατηρηθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία.
2. Κανένας σεισμόπληκτος μαθητής χωρίς στέγη, ρεύμα, πόσιμο νερό, σίτιση. Να δοθούν επιπλέον οικίσκοι στα σχολεία για αναγνωστήρια των σεισμόπληκτων μαθητών.
3. Όχι στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Να ιδρυθεί άμεσα το ειδικό Γυμνάσιο στο Αργοστόλι και να επανέλθει η οργανικότητα του Ειδικού Δημοτικού στα Περατάτα. Να σταματήσουν οι καταργήσεις - υποβαθμίσεις σχολείων, τμημάτων, τμημάτων ένταξης, οι περικοπές στην ενισχυτική κλπ. Να αποσυρθούν οι απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον κατώτερο και ανώτερο αριθμό μαθητών σε τμήματα, ομάδες προσανατολισμού, τομείς κλπ.
4. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μόνιμη δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς, με αξιοπρεπείς μισθούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και τις οικογένειές τους (επίδομα ενοικίου και θέρμανσης, έκπτωση στη μετακίνηση κ.α.). Γενικότερα, μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης λόγω και της νησιωτικότητας, ώστε να βοηθιέται η στελέχωση των σχολείων.
5. Να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Το μέτρο αυτό και η εφαρμογή του από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς έχει ιδιαίτερη σημασία για το νομό.
6. Να τροποποιηθεί άμεσα η ΚΥΑ για τις μεταφορές. Εξασφάλιση ασφαλούς δωρεάν μεταφοράς για όλα τα παιδιά. Αποκατάσταση όλου του εσωτερικού δικτύου που αφορά τις σχολικές μεταφορές και αντιμετώπιση των κινδύνων από βραχοπτώσεις. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές, με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία.
7. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο εποπτικοί από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Να ελεγχθεί και να δημοσιοποιηθεί για ποιο λόγο η πλειονότητα των σχολικών συγκροτημάτων στο νομό δεν έχει ποτέ παραληφθεί. Ο ουσιαστικός - ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει ΑΜΕΣΑ σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια - έξοδοι διαφυγής - πυρασφάλεια - επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης). Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν σχολεία που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1985, δηλαδή σύμφωνα με παλιότερους αντισεισμικούς κανονισμούς. Για όσα τέτοια κτίρια δεν προκύψει η επάρκεια να αντικατασταθούν άμεσα με σύγχρονα αντισεισμικά κτιριακά συγκροτήματα. Στην πιο σεισμογόνο περιοχή της χώρας η πολιτεία οφείλει ΟΛΑ τα σχολεία του νομού να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς (2003), που πρέπει να επικαιροποιηθούν, βάσει των δεδομένων του τελευταίου σεισμού (όχι πολυώροφα, επάρκεια σε προαύλια, αντοχή σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις κλπ.).
8. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.
9. Άμεση ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σύγχρονων και ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων (κατ’ αρχήν των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων που έχουν αποφασιστεί εδώ και δεκαετίες), με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου - δωρεάν χαρακτήρα τους. Να δρομολογηθούν τώρα νέο σχολικό συγκρότημα για το Ληξούρι, νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που εκκρεμούν. Να εξασφαλιστούν στο συγκρότημα στο Φαραώ όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του. Να μην επιστρέψουν τα σχολεία σε ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα κτίρια (π.χ. παλιό συγκρότημα 2ου - 3ου Γυμνασίου). Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων.
10. Να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, να χρηματοδοτηθούν και να προχωρήσουν τα έργα με πλήρη διασφάλιση των πολεοδομικών όρων που προβλέπονται.
11. Να παραμείνει για σχολική χρήση όλη η έκταση του «Ξενία» και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Τα υπαλληλικά να μην ιδιωτικοποιηθούν κι εκεί να γίνει εστία για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, για άλλους δημόσιους υπαλλήλους κι εργάτες. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια του Πόρου και εκεί να γίνει το νέο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.
12. Να επαναλειτουργήσει η μαθητική εστία στην Ιθάκη.
13. Να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών σε Αθλητισμό - Πολιτισμό, με διαμόρφωση κατάλληλων ασφαλών υποδομών σε όλη την Κεφαλονιά (π.χ. αποκατάσταση γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων Αργοστολίου, κερκίδων στις Κεραμειές, δημιουργία γηπέδων μπάσκετ - βόλεϊ και αθλοπαιδιών στο Ληξούρι, χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων κλπ.).
14. Ολοκληρωμένη αντισεισμική θωράκιση και προστασία.
15. Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
16. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά. Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα στο σχολείο με ευθύνη του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης.
17. 15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α΄ και Β΄ τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Λειτουργία των κατευθύνσεων και των τμημάτων επιλογών, δύο καθηγητές στα εργαστήρια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.