Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

SYRIZANEL-Κουαρτέτο εγχόρδων: Πολιτική συμφωνία - Αντιλαϊκή συγχορδία

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ EYROGROUP
Αντιλαϊκή συγχορδία από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ
Κυριακή 19/02/2017 - 14:18
Η επίτευξη μίας πολιτικής συμφωνίας, που θα επιτρέψει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, είναι η βασική επιδίωξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από το Eurogroup της Δευτέρας.
Με δεδομένες
  • τις νέες μειώσεις στις συντάξεις,
  • τη δραστική καρατόμηση του αφορολόγητου και
  • τις αντεργατικές ανατροπές,
οι διαπραγματεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης εστιάζονται στο αμπαλάζ του σκληρού πακέτου.
Ο πρόεδρος του Euro Working Group, Tόμας Βίζερ, εκτίμησε ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει όχι στο Eurogroup της Δευτέρας αλλά στις 20 Μάρτη, εάν υπάρξει προνομοθέτηση μέτρων στο αφορολόγητο, τις συντάξεις και τα εργασιακά.
Επίσης κατέστησε σαφές, ότι το «σημείο εκκίνησης», δηλαδή το μίνιμουμ, είναι η συμφωνία για ορισμένα μέτρα τα οποία θα νομοθετηθούν τώρα, αλλά θα τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη του προγράμματος.
«Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε από το Eurogroup της Δευτέρας είναι να καταγραφεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς, η οποία θα τους επιτρέψει να γυρίσουν στην Αθήνα», δήλωσε σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία για κάτι τέτοιο. «Αν οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές συμφωνούσαν τώρα, αυτό το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα, ότι πληρούνται οι όροι για την επιστροφή τους και την έναρξη των συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, τότε σε τεχνικό επίπεδο είναι απολύτως εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εγκαίρως και να έχουμε πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Μάρτη», πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη.
Ο Τόμας Βίζερ απέκλεισε την επαναφορά των σεναρίων για Grexit, ενώ ξεκαθάρισε ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, η πολιτική βάση για το υπάρχον πρόγραμμα του ESM «παύει να υφίσταται».  
Οι διαβουλεύσεις επικεντρώνονται και στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όπου αναζητείται ένας συμβιβασμός.
Καθοριστική σε αυτό, θα είναι η συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 
Τυράκι στη φάκα
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως «ατού» σε αυτή την αντιλαϊκή διαπραγμάτευση την «υπεραπόδοση εσόδων» από το ανελέητο χαράτσωμα του λαού, ενώ αναζητά ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα που θα της επιτρέψει να σερβίρει στο λαό τα νέα επώδυνα μέτρα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι στόχος της συγκυβέρνησης είναι μία συμφωνία «χωρίς ούτε ένα ευρώ πρόσθετη λιτότητα», αποφεύγοντας βέβαια να επαναλάβει τη φράση του πρωθυπουργού για «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα».
«Το πρόβλημα είναι ότι το Ταμείο δεν αποδέχεται τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών για μηδενικό δημοσιονομικό κενό το 2019. Αν, λοιπόν επιλυθεί μέχρι τη Δευτέρα αυτή η διαφωνία ως προς τις εκτιμήσεις αυτές, ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθούν σε τεχνικό επίπεδο πλέον όλες οι εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης», σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «RealNews».
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει στην προληπτική νομοθέτηση νέων αντιλαϊκών μέτρων, όχι λόγω της στάσης των εταίρων της, αλλά γιατί με αυτά τα μέτρα θα υπηρετήσει το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης και τα γενικά συμφέροντα του κεφαλαίου.
Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιεί τον όρο «αντισταθμιστικά» μέτρα για να καμουφλάρει το νέο κύμα βαρβαρότητας.  
Για παράδειγμα παζαρεύει τη μείωση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τα λαϊκά νοικοκυριά η μείωση του αφορολόγητου ακόμα και κάτω από τα 6.000 ευρώ.
Επίσης στο τραπέζι είναι κάποια «αναπτυξιακά» μέτρα που αφορούν το κεφάλαιο και όχι το λαό που θα συνεχίσει να ματώνει, όπως
  • η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και
  • η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων,
σε περίπτωση που υπάρχει υπέρβαση εσόδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.