Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλήσεις από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση − ΚΚΕ: Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο πραγματικός ρόλος της

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών
Τρίτη 14/02/2017 - 22:26 - Ενημέρωση: Τρίτη 14/02/2017 - 22:31
Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για την υπόθεση της επίθεσης από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου χρυσαυγιτών στο Στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, στις 10 Ιούλη 2013. Η Πολιτική Αγωγή ωστόσο ζήτησε την κλήτευση δύο ακόμα μαρτύρων για την υπόθεση.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής
Τετάρτη 15/02/2017 - 13:39
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής αναφέρει:
«Οι χθεσινές νέες προκλήσεις και τα επεισόδια των χρυσαυγιτών στη δίκη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, καθώς και το πρόσφατο, νέο σοβαρό ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα, στο οποίο εμφανίζεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να υμνεί ανοιχτά τη χιτλερική Γερμανία, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τον πραγματικό ρόλο της για τα συμφέροντα του λαού μας, αποκαλύπτουν το ναζιστικό, αποκρουστικό και θρασύ χαρακτήρα της.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία έχουν πλέον πολλές αποδείξεις για να δυναμώσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την απομόνωσή της».
902

Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για την επίθεση μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου χρυσαυγιτών με μαχαίρια και τσεκούρια στο Στέκι «Αντίπνοια» το 2008, η δίκη διακόπηκε λόγω της έντασης που προκλήθηκε από την παρεμπόδιση κόσμου να εισέλθει στο ακροατήριο. Συγκεκριμένα κι ενώ αρχικά είχαν εισέλθει συνταγμένα οι χρυσαυγίτες στην αίθουσα του δικαστηρίου, στη συνέχεια η Αστυνομία παρεμπόδισε την είσοδο στο ακροατήριο άλλων συγκεντρωμένων που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη δίκη. Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών προς την αστυνομία για τα κενά έδρανα οι χρυσαυγίτες, επιχείρησαν να επιτεθούν στο ακροατήριο διασπώντας τον αστυνομικό κλοιό που τους χώριζε, ουρλιάζοντας, βρίζοντας και χειρονομώντας. Το ακροατήριο απάντησε επίσης με συνθήματα, ενώ πετάχτηκαν εκατέρωθεν και αντικείμενα.
Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να τραμπουκίζουν, να χειροδικούν, να απειλούν και δεν δίστασαν να προσβάλλουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, προκαλώντας τη μητέρα του (σ.σ. αναμένεται να υποβληθεί μήνυση από την οικογένεια) και κάνοντας χυδαίες χειρονομίες. Τα ΥΜΕΤ που εισέβαλαν στην αίθουσα για να επιβάλουν την τάξη και να εμποδίσουν τη συμπλοκή, έκαναν ακόμα χειρότερη την κατάσταση, αφού άρχισαν να χτυπάνε με γκλομπ το ακροατήριο, ενώ καπνοί από πυροσβεστήρες έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Τελικά, η αποχώρηση του κοινού έγινε κάτω από ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με τους χρυσαυγίτες να φεύγουν από άλλη έξοδο, όπως πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.