Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Σία κι αράξαμε αφού το στήσαμε το ΔΝΤ στον τοίχο(!) με 7.500(!!) αφορολόγητο* και μια μονάδα κάτω ο ΦΠΑ(!!!) − Ογκόλιθος η κυρία(!)

(*) Αλλού γι' αλλού! Άσε που μιλάνε για 5.900, η μια μονάδα τη μάρανε!
 
Σία Αναγνωστοπούλου: Το ΔΝΤ και όχι εμείς είναι με την πλάτη στον τοίχο
14 Φεβ. 17 (19:15)
«Ναι μεν αλλά» από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου για το ενδεχόμενο νέων μέτρων.  
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98 η κ. Αναγνωστοπούλου  ανέφερε πως ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει «λευκή επιταγή να φέρει τέτοια μέτρα». Αλλά από την άλλη είπε πως  «αν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου στις 7.500 ευρώ, αλλά αυτό συνοδευτεί με μια μονάδα μείωσης του ΦΠΑ τότε ασφαλώς μιλάμε για άλλα μέτρα θετικά».
Προκάλεσε πάντως αίσθηση  η εκτίμησή της «πως το ΔΝΤ θα πρέπει να αισθάνεται με την πλάτη στον τοίχο και όχι εμείς που από το καλοκαίρι του 2015 και μετά που εχουμε ψηφίσει τα μέτρα η χώρα με επώδυνες λύσεις έχει καλυτερεύσει οικονομικά αυτό αποδεικνύει και έκθεση της Κομισιόν.
Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά το θέμα του Grexit που μπαίνει απο τον Σόιμπλε αλλά και για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα που θέτουν ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης, η κα Αναγνωστοπούλου είπε μεταξύ άλλων πως δεν είναι σε φάση ούτε και το θέλει η κυβέρνηση να οδηγήσει στη δραχμή τη χώρα.
Η αλλαγή του νομίσματος δεν θα φέρει τη σωτηρία, θεωρώ πως αυτή η πολιτική ειναι στην πολιτική του Σοιμπλε για μια ευρωπη δυο ταχυτήτων, ωστόσο λόγο της κατάστασης ο κόσμος το συζητά αυτά και με την ενοια αυτή βρίσκεται στη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.