Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δίκη Κώστα Πελετίδη: Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας (VIDEO)

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
Πλήθος κόσμου στηρίζει τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη
Δευτέρα 13/02/2017 - 09:19 - Ενημέρωση: Δευτέρα 13/02/2017 - 11:05
Πλήθος λαού συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο, για να υποστηρίξει αγωνιστικά το δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.
Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους του δήμου, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο και η οποία λίγο πριν τις 9 μετατράπηκε σε μια μαχητική πορεία.
Με επικεφαλής το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους δημάρχους Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο και Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμο, τους αντιδημάρχους, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου (το οποίο όσο περνά η ώρα αυξάνεται), που ανέμενε το δήμαρχο και με συνθήματα εξέφραζε τη στήριξή του.
Με συνθήματα όπως «Είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές - Δολοφονούν εργάτες και αγωνιστές», εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία, φορείς, Φοιτητικοί Σύλλογοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δήμαρχο Πατρέων, καταδικάζουν την πολιτική δίωξή του, αλλά και τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό μέλος του ΠΓ, και αποτελούμενη από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή και μέλος της ΚΕ και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. 
Οι δρόμοι μπροστά και γύρω από τα Δικαστήρια παραμένουν κλειστοί από το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσα στο οποίο είναι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας, Ανδρέας Φίλιας, Νίκος Τζανάκος, Βίβιαν Σαμούρη και Θόδωρος Ντρίνιας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ουρανία Μπίρμπα, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ και Θόδωρος Ξυλιάς, από τη δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη».
Μάρτυρες υπεράσπισης του δημάρχου Πατρέων θα καταθέσουν οι δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος. 
Τις προηγούμενες μέρες ένα πλατύ κύμα συμπαράστασης εκδηλώθηκε στον αγωνιστή δήμαρχο. (Διαβάστε εδώ περισσότερα).
Υπενθυμίζεται πως ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, στην τελευταία του συνεδρίαση, απαίτησε να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες. Στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές πολιτών υπέρ του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, ενώ δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης που κατέφθασαν στο δήμο. 
Σε ένδειξη συμπαράστασης, σήμερα, στάση εργασίας πραγματοποιούν επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, καθώς και ο Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.