Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΤσΗΠΑς: Μπίζνες με τους φασίστες εν μέσω βομβαρδισμών − ΚΕ του ΚΚΕ: Με τις μαύρες λίστες του Ποροσένκο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Άδεια κρανία στην Ουκρανία
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Οι μπίζνες των κατασκευαστών στη συνάντηση Τσίπρα - Ποροσένκο
Πέμπτη 09/02/2017 - 15:21
Για δουλειές για τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα των Κατασκευών, της Ενέργειας και του Τουρισμού συζήτησαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατά τη συνάντησή τους σήμερα Πέμπτη στο Κίεβο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία
Πέμπτη 09/02/2017 - 14:53 - Ενημέρωση: Πέμπτη 09/02/2017 - 15:29
Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζοντας:
«Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επέλεξε να επισκεφθεί την Ουκρανία σε μια περίοδο όπου στη χώρα αυτή έχει επιβληθεί ένα καθεστώς που αναδείχτηκε μέσα από πραξικοπηματικές ενέργειες, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την αξιοποίηση ακόμη και φασιστικών ομάδων.
Η επίσκεψη συνέπεσε με τη νέα όξυνση στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, με μια νέα αιματοχυσία που έχει ξεσπάσει, με πρωταγωνιστικές ευθύνες του σημερινού προέδρου Π. Ποροσένκο και της αντιδραστικής του κυβέρνησης. Επισκέφτηκε την Ουκρανία την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη-παρωδία για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, που γκρεμίζονται τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία και οι συνεργάτες των ναζί εκθειάζονται στη νεολαία ως "πατριώτες".
Αυτό το καθεστώς που επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας, έχει δημιουργήσει "μαύρες λίστες" για τους πολιτικούς αντιπάλους του, στις οποίες έχει συμπεριλάβει και στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Σ. Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του Κόμματος, γιατί έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Ουκρανίας, που αιματοκυλιέται στην περιοχή του Ντονμπάς.
Οι συζητήσεις για τη συνεργασία, στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για τις επιχειρηματικές συμφωνίες αποδεικνύουν πως η λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι άλλη από τη μονοδιάστατη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, μακριά από τα πραγματικά συμφέροντα των λαών της Ελλάδας και της Ουκρανίας».
902

Στις κοινές δηλώσεις ο Πέτρο Ποροσένκο ανέφερε ότι συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα θέματα Τουρισμού και Ενέργειας και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στην κατασκευή οδικών δικτύων στην Ουκρανία, να προσελκύσουμε τις ελληνικές επενδύσεις και τους Έλληνες κατασκευαστές, θέλουμε να ανοίξουμε έδρες Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε έδρες σε πανεπιστήμια». Δήλωσε ακόμα πως «η ενότητα της ΕΕ και η αλληλεγγύη απέναντι στην Ουκρανία είναι αυτό που θα ήθελα να δω από την ΕΕ».
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η κυβέρνηση σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και πως σταθερός γνώμονας της Ελλάδας ήταν, είναι και παραμένει η τήρηση του διεθνούς δικαίου. Ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Π. Ποροσένκο για την ανάγκη τήρησης της εκεχειρίας και την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ και πως συζήτησαν για την προσπάθεια εξεύρεσης σταθερής και βιώσιμης λύσης μέσα από το διπλωματικό δρόμο.
Για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων δήλωσε πως «οι εξελίξεις στην παρευξείνια γειτονιά μας μας επηρεάζουν, επηρεάζουν το περιβάλλον ασφάλειας, τις σχέσεις της ΕΕ στη γειτονιά της, τις διεθνείς οικονομικές μας σχέσεις και τον ενεργειακό χάρτη στην περιοχή» και πως ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας οι εξελίξεις την επηρεάζουν γιατί αφορούν και την πολυάριθμη ελληνική κοινότητα στην περιοχή. Επίσης, ανέφερε ότι συζήτησαν και για την ασφάλεια των μελών της ελληνικής κοινότητας και ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιήσει ειδικό ταξίδι στη Μαριούπολη ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ουκρανικά άρματα μάχης στην πόλη Αντιίφκα (φωτό ΑΡ)
Εντατικοποιούνται οι βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό στρατό

Ενδείξεις για προετοιμασία γενικευμένης σύγκρουσης
Πέμπτη 09/02/2017 - 10:25
Συνεχίζονται αμείωτοι οι βομβαρδισμοί από την πλευρά των δυνάμεων της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, του στρατού και του φασιστικού «Δεξιού Τομέα» εναντίον των δυνάμεων των ρωσόφωνων πολιτοφυλακών στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας.
Στις πάνω από 750 επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές στο Ντονέτσκ, στην Γκόρλοφκα, στη Γιασινοβάταγια, στη Νόβαγια Μαριέφκα, στο Ντοκουχάεφσκ, στο Σπαρτάκ και πολλές άλλες.
Επίσης, από αντιαρματική ρουκέτα χτες το πρωί έπεσε νεκρός ένας από τους πιο γνωστούς διοικητές των πολιτοφυλακών, ο Μιχαήλ Τολστούκ, του λεγόμενου «Σομαλικού Τάγματος». Η επιχείρηση αποδόθηκε στις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, ενώ ανακοινώθηκε ότι γίνονται έρευνες σε όλη την επικράτεια του θύλακα για τον εντοπισμό των δραστών.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ του Ντονέτσκ Αλεξάντερ Ζακχαρτσένκο η ενέργεια αυτή του δίνει το δικαίωμα να ζητήσει να «καταταχτεί η ουκρανική κυβέρνηση στη διεθνή λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων», ενώ προειδοποίησε ότι προετοιμάζεται γενικευμένη επίθεση του στρατού που θα απαντηθεί κατάλληλα από τους πολιτοφύλακες.
Συγκέντρωση πυρός στη γραμμή αντιπαράθεσης
Σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες των δυνάμεων που στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, είναι γεγονός ότι στην περιοχή της γραμμής αντιπαράθεσης που όρισε η λεγόμενη Συμφωνία του Μινσκ (Φλεβάρης του 2015) συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός στρατού και εξοπλισμού και συστοιχίες πυροβολικού. Ακόμα οι πολιτοφυλακές καταγγέλλουν την αυξημένη παρουσία ξένων ενόπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που φέρνουν Σουηδοί και Λιθουανοί, που συνδράμουν την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου.
Επίσης, ο εκπρόσωπος των πολιτοφυλάκων, Έντουαρντ Μπασούριν, σημείωσε ότι έχουν καταθέσει στην αποστολή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που επιβλέπει την εκεχειρία, σχέδιο 5 σημείων που περιλαμβάνει την ολική κατάπαυση του πυρός σε όλη τη γραμμή αντιπαράθεσης, την απόσυρση όλων των βαρέων όπλων και περιοχές αποστρατιωτικοποιημένες σε απόσταση 1 χλμ. από την εταιρεία ύδρευσης του Ντονέτσκ, δυνατότητα αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές και πλήρη αποκατάσταση της κοινωνικής ζωής στη Γιασινοβάταγια και την Αντβιγιφκά.
Ανέφερε ακόμα ότι η πρόταση απορρίφθηκε από την ουκρανική πλευρά, αλλά υπήρξε και μια απροθυμία από τον επικεφαλής του ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Χουγκ, να συνεχίσει τη διαμεσολάβηση για να υπάρξει μια διαπραγματευτική διαδικασία.
Προειδοποιεί η Ρωσία
Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, απέδωσε την κλιμάκωση των επιθέσεων από την πλευρά της Ουκρανίας, στην προσπάθεια που αυτή κάνει για να αποσπάσει βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης εμφανίζοντας ως θύτη τη Ρωσία. Προειδοποίησε ότι «Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΗΠΑ με τη νέα ηγεσία ξέρουν ότι η κυβέρνηση του Κιέβου είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνήσει στο Μινσκ και αυτό θα γίνει».
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καράσιν, κάλεσε τη «διεθνή κοινότητα να σκεφτεί τις σχέσεις της με το καθεστώς της Ουκρανίας» και πρόσθεσε: «Όλο και περισσότερο δίνεται η εντύπωση ότι το Κίεβο κάνει τα πάντα για να σπάσει η συμφωνία του Μινσκ. Οι σημερινές αρχές δεν έχουν την παραμικρή θέληση να την εφαρμόσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.