Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακαλέξης: Κοκορομαχία στο κοτέτσι της ΕΕ για τα χρυσά αυγά του κεφαλαίου − Για τον λαό ανάξιοι λόγου − ΚΚΕ: Από την πόλη έρχονται

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βολική αντιπαράθεση για «αξιολόγηση» και «ασφάλεια», μακριά από τις αγωνίες του λαού
Παρασκευή 17/02/2017 - 13:43 - Ενημέρωση: Παρασκευή 17/02/2017 - 14:37
Σε μία ακόμη σκιαμαχία επιδόθηκαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης, αυτή τη φορά με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση του προέδρου της ΝΔ για θέματα «ασφάλειας». Η κοκορομαχία επεκτάθηκε στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, όπου υπήρξε αντιπαράθεση για το ποιος μπορεί να υλοποιήσει πιο αποτελεσματικά τα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου που συνυπέγραψαν, μέρος του οποίου είναι το επώδυνο πακέτο που βρίσκεται προ των πυλών.

ΚΚΕ
Σχόλιο για την αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα - Κυριάκου Μητσοτάκη
Παρασκευή 17/02/2017 - 13:44 - Ενημέρωση: Παρασκευή 17/02/2017 - 13:44
Σε σχόλιό του για την αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα - Κυριάκου Μητσοτάκη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Τη στιγμή που ο λαός δίνει καθημερινά μάχη επιβίωσης και βρίσκεται προ των πυλών νέων μέτρων, εξαιτίας του μνημονίου που από κοινού ψηφίσανε, η κοκορομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή θυμίζει τη λαϊκή παροιμία "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα"».
902

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον Κυρ. Μητσοτάκη «αθλιότητα» με αφορμή το ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο. «Δεν σας κάνει η φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και φορέσατε τη φανέλα των δανειστών», είπε.
Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική περί «καθυστερήσεων», ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι έχει συμφωνηθεί το 75% των προαπαιτούμενων και αυτό το 25% που απομένει, «έχει να κάνει με τις υπερβολικές απαιτήσεις για μέτρα που δεν τα δικαιολογούν ούτε τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας». Επί της ουσίας, κατέστησε σαφές ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιζητά μία συμφωνία που θα της επιτρέψει να σερβίρει στον ελληνικό λαό το πακέτο των επώδυνων μέτρων.
Ορμώμενος από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, σημείωσε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε «στρατηγικό αδιέξοδο», ενώ κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, τόνισε ότι «η επένδυση πρέπει να πετύχει», επισημαίνοντας ότι η τήρηση των αρχαιολογικών και περιβαλλοντικών όρων «είναι προϋπόθεση για να πετύχει». Σε ό,τι αφορά το ταξίδι του στο Παρίσι και τη συνάντηση με τη «Ρότσιλντ», δήλωσε πως συζήτησαν για την έξοδο της χώρας στις αγορές.
Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει...
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο, το Φλεβάρη του 2016, επομένως η κριτική που διατυπώνει «σπρώχνει» την κυβέρνηση να λάβει αντιλαϊκά μέτρα. «Σταθερά και επίμονα η ΝΔ θα λέει κλείστε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως το πακέτο των πρόσθετων μέτρων που ζητάνε οι δανειστές είναι το «τίμημα» για τις καθυστερήσεις.
Το στίγμα της ομιλίας του ήταν ότι η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει «καλύτερα» τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχει τη βούληση να υλοποιήσει όλα εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του. «Έχετε βάλει τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι, το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς», είπε. «Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», πρόσθεσε.
Με αφορμή τη συνάντησή του με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, για να υπάρχουν επιπλέον περιθώρια κρατικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων, συμπληρώνοντας πως για να το πετύχουμε αυτό, «χρειάζεται να είμαστε αξιόπιστοι στις μεταρρυθμίσεις». Επιπλέον, θύμισε πως στο Βερολίνο είπε ότι «οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώσει».
Για τα θέματα «ασφάλειας»
Ακολουθώντας το δόγμα «νόμος και τάξη», ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι «ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση του κράτους».
Μιλώντας για «άβατο των Εξαρχείων», για βανδαλισμούς των ακυρωτικών μηχανημάτων, για «έξαρση» της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, για επέκταση της «ανομίας», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί «πολιτική ανοχής» απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. «Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας», δήλωσε απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα.
«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα μια ακυβέρνητη χώρα», σημείωσε, ενώ μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε για την επανασύσταση της ομάδας «Δέλτα».
Ο πρωθυπουργός πήρε την πάσα για να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, αλλά και την εντύπωση ότι τάχα σταμάτησαν τα φαινόμενα καταστολής επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη στιγμή που οι κατασταλτικές δυνάμεις συνεχίζουν να ξυλοκοπούν εργαζόμενους και συνταξιούχους. «Μας ενδιαφέρει να έχουμε μία αστυνομία ευρωπαϊκού κράτους και επαγγελματική, το έχουμε πετύχει», ανέφερε, λες και στα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κράτη τα Σώματα Ασφαλείας δεν έχουν το χαρακτήρα της καταστολής, ενώ καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ «κλασική δεξιά ατζέντα που βασίζεται στον φόβο». 
Απαντώντας στην κριτική του Κυρ. Μητσοτάκη, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας και αδιαφορία. Υπάρχει αυξημένη δράση της αστυνομίας». Πρόσθεσε πως «θέμα με την εγκληματικότητα, βεβαίως και υπάρχει, όσο υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια που εσείς κυβερνούσατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.