Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΔΝΤ: Κόφτε ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΝΤ

Εκτός ατζέντας η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος - Ζητάει μείωση συντάξεων και αφορολόγητου ορίου
Δευτέρα 06/02/2017 - 19:07 - Ενημέρωση: Δευτέρα 06/02/2017 - 19:09
Η απόφαση για τη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος δεν βρίσκεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζ. Ράις.
Όπως ανέφερε μέσω του Τwitter, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει σήμερα την αναθεώρηση της ελληνικής οικονομίας με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του.
Η έκθεση του Ταμείου θεωρεί εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό κρατικό χρέος, ενώ παράλληλα επαναλαμβάνει τις θέσεις του ΔΝΤ για νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η έκθεση υποστηρίζει κατ΄ αρχήν ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμοστεί μία «δημοσιονομικά ουδέτερη πολιτική», επισημαίνοντας ότι δεν απαιτείται περαιτέρω προσαρμογή πέραν αυτής η οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, αναφέρει ότι απαιτούνται «δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις», εστιάζοντας στην υλοποίηση νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Έτσι, σύμφωνα με το ΔΝΤ, πρώτη πρόκληση για την ελληνική οικονομία συνιστά η μείωση των συντάξεων, καθώς το υφιστάμενο σύστημα δεν είναι βιώσιμο και στηρίζεται κατά κύριο λόγο από τους υψηλούς φόρους. Επιπλέον, το ΔΝΤ επαναφέρει το ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου, υποστηρίζοντας πως το 50% των μισθωτών και συνταξιούχων βρίσκονται κάτω από το όριο αυτό με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν καθόλου φόρο.
Για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, εκτιμά ότι τα «κόκκινα» δάνεια πρέπει να μειωθούν δραστικά. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι κανόνες διοικητικής διακυβέρνησης των τραπεζών και να αρθούν τα capital controls το ταχύτερο δυνατό.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στη στάση που θα κρατήσει ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης στο ΔΝΤ, δίνοντας πιθανόν μία «πρόγευση» για τις επιλογές Τραμπ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, στο φόντο των γενικότερων και οξυμένων ανταγωνισμών.
Μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του ΔΝΤ, ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τ. Μάλοχ, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι χειραγωγεί το ευρώ, ενώ ειδικά για την Ελλάδα δήλωσε: «Τίθεται το ερώτημα γιατί η Ελλάδα συνεχίζει σε αυτή την τελματώδη κατάσταση ενώ από καθαρά οικονομική άποψη θα έπρεπε να βγει από το ευρώ»;
Επίσης, υποστήριξε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.