Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΔΝΤΕΕ και το καλό να λέγεται: «Υπό τον Τσίπρα έγιναν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό, την αγορά εργασίας και τις συντάξεις από ποτέ» (Εύγε σας, ρεντίκολα αδιόρθωτα!)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Κορυφώνονται τα αντιλαϊκά παζάρια ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας
Σάββατο 18/02/2017 - 13:12
Με στόχο την επίτευξη περισσότερων «συγκλίσεων» πάνω στο αντιλαϊκό πακέτο, συνεχίζονται μέσα στο Σαββατοκύριακο τα παζάρια της κυβέρνησης με το κουαρτέτο, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Oι συζητήσεις εστιάζονται στην επίτευξη μίας «προσυμφωνίας», η οποία θα επιτρέψει να αποφασιστεί στο Eurogroup η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, για να κλείσει η τεχνική συμφωνία.
  • Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι αφορούν νέες μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, που θα πρέπει να νομοθετηθούν από τώρα, ακόμα και αν τεθούν σε ισχύ μετά το 2018.
  • Στο αντιλαϊκό πακέτο έρχονται να συμπληρώσουν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, όπως η περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Το κλίμα, που μεταφέρουν πηγές της Ευρωζώνης, είναι ότι τις τελευταίες ώρες σημειώνεται «πρόοδος» αλλά ακόμα οι συνομιλίες δεν έχουν φτάσει σε σημείο που να διασφαλίζεται ότι τη Δευτέρα θα ληφθεί απόφαση για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να διασφαλίσει τάχα ορισμένα «αντισταθμιστικά», που θα της επιτρέψουν να καμουφλάρει ένα μέρος της βαρβαρότητας του σκληρού πακέτου, όπως για παράδειγμα η μείωση του χαμηλού ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Όμως ακόμα και αν γίνει δεκτή αυτή η λογική, τα περιβόητα «αντισταθμιστικά» θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που υπάρξει υπεραπόδοση εσόδων, δηλαδή
  • ανελέητο χαράτσωμα του λαού, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αμβλύνουν τις συνέπειες που θα έχει η νέα μείωση των συντάξεων ή η καρατόμηση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΑΠΕ» αναφέρθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας.  
«Νομίζω ότι βρισκόμαστε αρκετά κοντά, αλλά εξίσου θα έλεγε κανείς μακριά από τη στιγμή που δεν έχει κλειδώσει η συμφωνία. Με την έννοια ότι και μία διαφωνία σε ένα μέρος αυτής της συμφωνίας-’’πακέτο’’ μπορεί να σταθεί ικανό να μην κλείσει τελικά. Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό το οποίο είναι δεδομένο είναι ότι καταβάλλονται προσπάθειες, γίνονται βήματα, άρα θα έλεγε κανείς ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά», σημείωσε. 
Βαφτίζουν «διορθώσεις» τις μειώσεις
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην «Deutsche Welle» προανήγγειλε μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο, σημειώνοντας:
«Είναι δύσκολα θέματα και δεν θέλω να μιλήσω για πράγματα που συζητούνται στην παρούσα φάση. Για το συνταξιοδοτικό γνωρίζουμε ότι υπήρξε ήδη μία μεγάλη μεταρρύθμιση στο παρελθόν, ωστόσο και σήμερα ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού εξακολουθεί να απαιτείται για το συνταξιοδοτικό σύστημα. Αυτό θα περιοριστεί όταν αρχίσουν να αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί στο παρελθόν. Θα πρέπει να δούμε εάν θα απαιτηθούν κάποιες διορθώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων έχει γίνει, ίσως να χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη. Όσον αφορά τη φορολογία, είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν χρειάζεται να καταβάλλει φόρο εισοδήματος επειδή είναι πολύ υψηλό το αφορολόγητο. Και εδώ θα πρέπει πιθανότατα να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Αλλά πρόκειται για ζητήματα που είναι στην παρούσα φάση υπό συζήτηση».
Στην ίδια συνέντευξη, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν οι «μεταρρυθμίσεις».
«Θα ήταν κακή συμβουλή προς την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη. Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν θα έδινε στους Έλληνες χρήματα, εάν δεν βρισκόταν πίσω η αλληλεγγύη των χωρών (της Ε.Ε.). Δεν πιστεύω στο Grexit», είπε στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου o χριστιανοδημοκράτης Επίτροπος, Γκίντερ Ετινγκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική «Huffington Post».
  • «Μπορεί οι Έλληνες να μην τήρησαν τα πάντα, αλλά υπό τον Τσίπρα έγιναν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό, την αγορά εργασίας και τις συντάξεις από ποτέ», πρόσθεσε.
Παζάρια Γερμανίας - ΔΝΤ
Την Τετάρτη, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Σκοπός της συνάντησης είναι να «εξετάσουν από κοινού, τα τρέχοντα ζητήματα, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της Συνόδου των G20», δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά είναι προφανές ότι θα συζητηθεί και η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Die Welt», Μέρκελ και Λαγκάρντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ οι αποφάσεις για το χρέος θα συζητηθούν μετά τις γερμανικές εκλογές το 2018. Δημοσίευμα του «Der Spiegel» προσδιόρισε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στα πέντε δισ. ευρώ.
«Δεν θα σχολιάσουμε υποθετικά σενάρια», σχολίασε εκπρόσωπος του ΔΝΤ. «Οι θέσεις του Ταμείου είναι ευρέως γνωστές και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.