Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΙΣΚΡΑπες της πολιτικής λαφαζανιάς

‒Άντε, ρε μαλάκες γερμανόφιλοι!... Δεν καταλάβατε με ποιον έχετε μπλέξει!
Παναγιώτη μαζί, το δρόμο φωτίζεις εσύ! (Άμα είναι βράχος ο άνθρωπος...)

Λαφαζανιά
Ετυμολογία: λαφαζανιά< τουρκική lafazan< περσική لافزن (lāf-zan)
Ουσιαστικό: λαφαζανιά (κυπριακή διάλεκτος) θηλυκό· υπερβολή, σαχλαμάρα· εξωπραγματικό γεγονός που παρουσιάζει κάποιος ως πραγματικότητα, για να εντυπωσιάσει
Συγγενικές λέξεις: λαφαζάνης
*
*
Λαφαζάνης: Φανφάρες και παπάρες
*
Α' Μέρος: Λαφαζάνης: Έργα και ημέρες του υπερυπουργού σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας (Α΄)

Β' Μέρος: Λαφαζάνης: Λόγια και Γραπτά του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Β΄)

Γ' Μέρος: Λαφαζάνης: Δηλώσεις και εκδηλώσεις του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Γ΄ και συνεχίζεται)

Δ' Μέρος: Λαφαζάνης: Δηλώσεις και διαδηλώσεις του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Δ΄ και συνεχίζεται)

Ε' Μέρος: Λαφαζάνης: Ανώγια και κατώγια (με παρτυ στα μονοπωλιακά σαλόνια) του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Ε΄ και συνεχίζεται)
__________________
Από Μποτίλια και
Λαφαζάνης (40)
*
Προς «Ίσκρα»: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Στα σαγόνια του ΣΥΡΙΖΑ 2
Είναι τέτοια τα πολιτικά αδιέξοδα της ιστοσελίδας «Ίσκρα» και του χώρου που εκπροσωπεί, που αναζητά, για μια ακόμα φορά, σανίδα σωτηρίας στη διαστρέβλωση των λεγομένων του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο μιας ζωντανής συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ [από Μποτίλια].
Φτάσανε στο σημείο να λένε ότι περίπου το ΚΚΕ προτείνει σοσιαλισμό με ευρώ ή διπλό νόμισμα σαν αυτό που πρότεινε ο μέχρι πρότινος δικός τους σύντροφος Γ. Βαρουφάκης.
  • Είναι προφανές απ' τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα, η οποία δημοσιεύεται ολόκληρη στο πόρταλ «902.gr», ότι όταν μιλάει για ευρώ, δραχμή ή διπλό νόμισμα, ως δυνατότητες, αναφέρεται στους σχεδιασμούς που «σκέφτονται» διάφορα επιτελεία της αστικής τάξης.
Όπως, επίσης, είναι προφανές ότι όποιος προτάσσει την αλλαγή νομίσματος στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας ως λύση-διέξοδο για το λαό στην ουσία -ηθελημένα ή άθελά του- παίζει το παιχνίδι αυτών των επιτελείων (τμημάτων του κεφαλαίου, διεθνών κέντρων, διαφόρων λόμπι) που σ' αυτήν τη φάση θεωρούν ότι η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και η ενίσχυση μέτρων προστατευτισμού της καπιταλιστικής οικονομίας δίνουν απάντηση στις δυσκολίες της ανάκαμψης.
Και φυσικά δεν είναι ο ρόλος του ΚΚΕ να προτείνει με ποιο «νόμισμα» (που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό εργαλείο)
  • θα εξυπηρετηθεί καλύτερα η κερδοφορία του κεφαλαίου,
  • θα «μετρηθούν» τα αποτελέσματα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων,
αλλά να προβάλλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, στον αντίποδα του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου που, με όποιο νόμισμα, οδηγεί τους λαούς στη βαρβαρότητα.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τις κουτοπονηριές τους, αν δεν πρόκειται για νοητικές ανεπάρκειες.
Είναι γνωστό και στα μικρά παιδιά ότι η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ είναι ασυμβίβαστη
  • με την Ευρωζώνη,
  • την ΕΕ και
  • κάθε είδους τέτοια διακρατική καπιταλιστική ένωση.
Όμως, είναι εξίσου γνωστή και η ιστορία όλων αυτών που δήθεν «σοκάρονται» απ' αυτά που υποστηρίζει εδώ και χρόνια το ΚΚΕ.
  • Από οπαδοί του Μάαστριχτ, της ΕΕ και της ΟΝΕ παλιότερα, δηλαδή της Ευρωζώνης, σήμερα έγιναν οπαδοί της δραχμής.
  • Από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που ως υπουργοί και βουλευτές πρωτοστάτησαν στην εξαπάτηση του λαού, σήμερα εμφανίζονται ως απατημένες σύζυγοι.
Αλήθεια, τι έκαναν όλοι αυτοί, οι δήθεν αντιμνημονιακοί, όταν το ΚΚΕ, απ' τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατέθετε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων;
Ποιούσαν την νήσσαν.
Όσο για το παράπονό τους ότι το ΚΚΕ τούς ταυτίζει με τον Τραμπ κι άλλες παρόμοιες δυνάμεις, εμείς απλά παραθέτουμε τι δημοσιεύτηκε στην «Ίσκρα» για την εκλογή του Τραμπ:
«Σαρώνονται και δεν ξέρουν πού να κρυφτούν κατεστημένα κέντρα και δημοσκόποι με τις προβλέψεις τους». «Η ανατροπή στις ΗΠΑ για όλο τον κόσμο μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ανάλογη της ανατροπής που έχει προκαλέσει το ΒREXIT στις ευρωπαϊκές εξελίξεις (...) Η κατάρρευση διεθνώς των χρηματιστηρίων, μετά τη νίκη Τραμπ, δείχνει τους φόβους, αν όχι και τον τρόμο, του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου απέναντι σε αβέβαιες εξελίξεις (...) Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που θεωρούν ότι οι παλιές σταθερές της νεοφιλελεύθερης "παγκοσμιοποίησης" κλονίζονται και ότι η παγκόσμια τράπουλα θα ανακατευθεί πολύ δραστικά».
Περαστικά σας...
Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.