Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ στο θολό Ποτάμι του συστήματος − Δημήτρης Κουτσούμπας: Το μεγάλο φαγοπότι αλλάζει κατά διαστήματα συνδαιτυμόνες και καλεσμένους − Και μια συνέντευξη για ανοιχτά αυτιά (VIDEO)



Η συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο «ΣΚΑΪ»

Οι εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παρέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.
Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 3,6 δισ. που βρίσκονται «στα σκαριά», στα εκλογικά σενάρια και στα σενάρια περί «συναίνεσης» αλλά και στη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.
(Πιο κάτω δημοσιεύεται και το κείμενο της συνέντευξης)

*
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το μεγάλο φαγοπότι αλλάζει κατά διαστήματα συνδαιτυμόνες και καλεσμένους
Παρασκευή 10/02/2017 - 13:19 - Ενημέρωση: Παρασκευή 10/02/2017 - 13:22
Για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή για την διαφθορά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το μεγάλο "φαγοπότι" ούτε σταμάτησε ούτε θα σταματήσει εντός των τειχών του σάπιου συστήματος, απλά αλλάζει κατά διαστήματα συνδαιτυμόνες και καλεσμένους».
902
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Επιχείρηση απενοχοποίησης του συστήματος από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι
Παρασκευή 10/02/2017 - 13:13
Την αυταπάτη ότι η διαφορά μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα επιχείρησε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.
Και ο πρωθυπουργός και ο Σταύρος Θεοδωράκης κινήθηκαν μακριά από τις αιτίες που γεννούν την διαφθορά οι οποίες βρίσκονται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «το μεγάλο φαγοπότι τελείωσε», επιχειρώντας μάλιστα να συνδέσει την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση με την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Όπως είπε «κάθισαν στο γκισέ της εφορίας αυτοί που δεν είχαν περάσει ποτέ. Αυτό μας έχει δώσει την δυνατότητα να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens υποστήριξε ότι έχει ζητήσει από την καγκελάριο Μέρκελ την έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο στην συνάντηση του τις επόμενες μέρες με την καγκελάριο της Γερμανίας.
Για την διαπραγμάτευση ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτή η ιστορία «έχει μέλλον» ενώ έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί τα «ματωμένα πλεονάσματα», ισχυριζόμενος ότι «αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε στη φάκα, με την πλάτη στον τοίχο στη διαπραγμάτευση οφείλεται στο ότι κλείσαμε το 2016 με ανάπτυξη που κανείς, ούτε το ΔΝΤ, δεν περίμενε, και με πλεόνασμα 2% αντί για 0,5%».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του συνέβαλλε στην καλλιέργεια της αυταπάτης ότι το καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να ξεπλυθεί από την μπόχα της διαφθοράς με νομοθετικές παρεμβάσεις π.χ. για τα έντυπα ΜΜΕ και με πολιτική βούληση. Αναφερόμενος στην διαπλοκή έφερε σαν παράδειγμα δημόσια έργα όχι γιατί δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους αλλά γιατί «με το κόλπο της κατάτμησης, μοιράζονται τα λεφτά στους ίδιους ανθρώπους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Κοκορομαχίας» συνέχεια 
Ως πρωθυπουργό «του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκής» κατηγορεί η ΝΔ τον Αλ. Τσίπρα, μετά και τις σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού  στη Βουλή, σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ σηκώνοντας τους τόνους της σκανδαλολογίας - κοκορομαχίας, χρεώνει τον Αλ. Τσίπρα με «μυστικές συναντήσεις και συναλλαγές με επιχειρηματίες, επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε κολλητούς, χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής», επίσης με λασπολογία και συκοφαντία.
Ταυτόχρονα, η ΝΔ επιμένει για «ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία», συμπληρώνοντας ότι «αυτά είναι που εγγυάται ο Κυρ. Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό». Ο οποίος Μητσοτάκης έσπευσε χθες να καταθέσει και Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την «αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας». Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται «το παρακράτος των Εξαρχείων» και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη «διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα, ειδικά σε περιοχές που έχουν καταστεί άβατο για την Ελληνική Αστυνομία».
Η συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο «ΣΚΑΪ»

(VIDEO επάνω)

Σάββατο 11/02/2017 - 14:20 - Ενημέρωση: Σάββατο 11/02/2017 - 14:20



Ολόκληρη η συνέντευξη που παρέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά έχει ως εξής:

Καλημέρα σας κ. Κουτσούμπα, σας ευχαριστώ θερμά που είστε σήμερα εδώ. Κύριε Κουτσούμπα διάβασα σήμερα το «Ριζοσπάστη», όπως όλες τις εφημερίδες, 3,6 δισ. σε δύο δόσεις λένε οι δανειστές, εγκυρότατο το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη». Που πάμε και τι βλέπετε;

Δυστυχώς πάλι ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα. Είναι σκληρά βάρβαρα μέτρα. Ήδη έχουμε περάσει μια 8ετία σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, οι λαϊκές οικογένειες δε μπορούν να ζήσουν, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες υποφέρουν, οι αγρότες ξεκληρίζονται απ’ τα χωράφια τους, οι εργάτες -όσοι έχουν κάποια δουλειά κάπως μονιμότερη- έχουν δει να μειώνεται κάθετα το εισόδημά τους, ενώ άλλοι είναι στην εργασιακή περιπλάνηση, γι’ αυτό και δε μετρούνται στους ανέργους, η ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη. Άρα αυτά πρέπει να τα δούμε ως σύνολο. Τώρα έρχονται να μειωθούν ξανά συντάξεις, διότι σ’ αυτά τα 3,6 δισ. μέσα είναι και η μείωση των συντάξεων, που ήδη έχουν περικοπεί κάθετα, το ΕΚΑΣ, όλα αυτά που λέτε κι εσείς απ’ το πρωί.  Εδώ πρέπει ο ελληνικός λαός να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Δεν είναι πλέον το τι θα πει σήμερα ο κ. Τσίπρας, τελείωσαν αυτά. Δηλαδή πάνω κάτω  -κι εσείς θα συμφωνήσετε μαζί μου και οι συνάδελφοί σας που θα κάνουν σήμερα το ρεπορτάζ- ξέρουμε τι θα πει. Κάθε φορά λέει τα ίδια, πάλι θα κάνει αυτή τη ψυχοθεραπεία στους βουλευτές του, στα μέλη της ΚΕ, έτσι ώστε να έχει τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Βεβαίως δεν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις, έχουν συμφωνήσει οι ίδιοι, έχουν συμβιβαστεί πλήρως με αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να λένε κουβέντες δεξιά και αριστερά ή στους διαδρόμους και σε εμάς λένε στους διαδρόμους της Βουλής όταν συναντιόμαστε και συζητάμε μεταξύ μας, όμως όταν έρχεται η ώρα σηκώνουν το χεράκι τους, ψηφίζουν «ναι» στα μέτρα, παρότι αυτά που έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν, ή έτσι τουλάχιστον φαίνονταν, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Μιλούσαν για ελπίδα, για προσδοκίες, για επαναφορά συντάξεων, για επαναφορά κατώτερου μισθού, μιλούσαν για μια σειρά ζητήματα της 13ης - 14ης σύνταξης. Όλα αυτά τα ξέρουμε, τα ξέρει και ο ελληνικός λαός, τα άκουγε πολλά χρόνια πριν από το ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση και στη συνέχεια τον πρώτο καιρό όταν έγινε κυβέρνηση. Θυμάστε εκείνα τα ηρωικά που έλεγε ο κ. Τσίπρας «θα σκίσουμε τα μνημόνια, δεν πρόκειται να υπογράψουμε μνημόνιο». Και 3ο μνημόνιο υπέγραψαν και νέα αντιλαϊκά μέτρα έβαλαν και βεβαίως πέρα απ’ το 3ο μνημόνιο και απ’ τα προβλεπόμενα όταν κλείσουν, ανοίγεται σήμερα, με τη χθεσινοβραδινή συμφωνία που έγινε, με τη συμμετοχή του κ. Τσακαλώτου και των υπολοίπων του κουαρτέτου, ο δρόμος μετά το 2018 για νέα σκληρά μέτρα. Αυτή είναι η εικόνα.

Ξέρετε κάθε φορά που φιλοξενώ βουλευτές του ΚΚΕ τα γεγονότα σας επιβεβαιώνουν. Θυμάμαι την κ. Κανέλλη όταν στη Βουλή είπε ότι θα πάμε σε συντάξεις 300 ευρώ. Το ΔΝΤ κ. Κουτσούμπα μιλά για εθνική σύνταξη 241 ευρώ συν 100 η αναλογική, πάει γύρω στα 340 ευρώ και αυτό ειπώθηκε πριν από 5 χρόνια. Πρώτοι είχατε φέρει μηδενικό ΦΠΑ για σαράντα είδη του νοικοκυριού και απόρησα όταν το κοινοβούλιο, που έπρεπε να πει κι ευχαριστώ στο Κόμμα σας που έφερε αυτή την πρόταση, ποιος Έλληνας δε θέλει μηδενικό ΦΠΑ, και να το παλέψουν στην Ευρώπη προκειμένου ν’ ανακουφιστούν οι πολίτες. Θέλω πω ότι συνεχώς οι φόροι αυξάνονται, οι συντάξεις μειώνονται και οι μισθοί είναι σε μια ζούγκλα χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Θα χειροτερέψει η κατάσταση; Κι αν ήσασταν στη θέση του Τσίπρα τι θα κάνατε, θα λέγατε όχι, θα πηγαίνατε σε εκλογές, τι ακριβώς;

Οι εκλογές ή τέτοιες διαδικασίες δε λύνουν τα προβλήματα, διότι αυτή η κατάσταση έτσι όπως εξελίσσεται είναι αδιέξοδη. Και ο κ. Τσίπρας και οι προηγούμενοι απ’ αυτόν και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αυτά τα δύο χρόνια, βρίσκονται σε αδιέξοδη κατάσταση, διότι η πολιτική τους είναι τέτοια. Υπηρετούν ένα σύστημα, υπηρετούν κάποια συμφέροντα, τα οποία βρίσκονται στην εντελώς αντίθετη όχθη με τα συμφέροντα του λαού μας. Ακούω πολλές φορές, το άκουσα και σήμερα από κάποιους εκπροσώπους που ήταν στο πάνελ, ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Σύμφωνοι. Πρέπει όμως να προσδιορίσουμε με ποιον θα κάνουμε εθνική συνεννόηση. Δηλαδή, μπορεί να συμφωνήσει με το Ασφαλιστικό ή με την αύξηση συντάξεων ή εισοδήματος, μισθών ή με εργασιακά ζητήματα στην ίδια κατεύθυνση ο ΣΕΒ ή οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες; Μπορεί να συμφωνήσει το ΔΝΤ σ’ αυτήν την κατεύθυνση; Μπορεί να συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να συνεννοηθούν όλοι εθνικά; Αυτοί που ανέφερα βεβαίως μεταξύ τους μπορούν να συμφωνήσουν, αλλά ο αντίποδας είναι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι αγρότες, οι επαγγελματίες. Αυτοί μπορεί και πρέπει να συνεννοηθούν ν’ ανατρέψουν αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, δηλαδή σε τελευταία ανάλυση αυτούς που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές, που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ σήμερα και που θα χειροτερεύει η κατάσταση το επόμενο διάστημα. Γιατί λένε «κάποιες επενδύσεις θα γίνουν», άκουγα και τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που είχατε σήμερα εδώ και έλεγε ότι ετοιμάζονται να γίνουν κάποιες επενδύσεις. Σας λέω ότι ακόμα κι αν έχουμε μια μικρή ανάκαμψη, τι έχει να κερδίσει απ’ αυτή την ανάκαμψη -αν υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον- ο ελληνικός λαός, τα εργατικά λαϊκά στρώματα; Απολύτως τίποτα. Αυτά που έχουν χάσει τα έχουν χάσει, θεωρούν και είναι η πολιτική των κυβερνήσεων αυτή, που τους λέει «περασμένα - ξεχασμένα», «αυτά ξεχάστε τα». Τα υπόλοιπα που προωθούνται πρέπει να προωθηθούν και να γίνουν, διότι λέει ο ιδιώτης καπιταλιστής, που έχει το συγκεκριμένο συμφέρον και που δεν είναι στην ίδια κατεύθυνση με του εργάτη, του εργαζόμενου κ.λπ., «μόνο έτσι θα κάνω την επένδυση». Άρα αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε. Σημαίνει δηλαδή ότι χρειάζεται μια νέα κοινωνική οργάνωση, ένας νέος σχεδιασμός επιστημονικά οργανωμένος σε αυτή την κατεύθυνση, που να υπηρετεί λαϊκά συμφέροντα, να εξασφαλίζει την εργασία για όλους, να υπάρχει ανάπτυξη σε όφελος του λαού, γιατί ανάπτυξη σε όφελος των μονοπωλίων υπάρχει. Τι να την κάνω αυτή την ανάπτυξη αν ο λαός πάλι θα είναι το μόνιμο υποζύγιο και θα υποφέρει και θα ιδρώνει και θα ματώνει.

Άρα, μιλάτε για ένα νέο πακέτο 3,6 δισ. και όλο το ρεπορτάζ ακριβώς για ένα τέτοιο πακέτο μιλάει και όλες οι εφημερίδες, άρα έχετε προσδιορίσει πια την όλη εξέλιξη. Εκλογές κ. Κουτσούμπα βλέπετε στο απώτερο μέλλον; Φαίνεται ότι αν υπογραφεί αυτή η συμφωνία οι εκλογές θα αργήσουν λιγάκι γιατί τα μέρα θα έχουν τη σκληρότητά τους, αν επιβληθούν τελικά, με τον «κόφτη», ο οποίος θα έχει μια βραδύτητα, λόγω των πλεονασμάτων που κυρίως προέρχονται από τους φόρους. Βλέπετε εκλογές και ποια η στάση σας στη Βουλή πλέον έναντι και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ;

Καταρχήν, δε φαίνεται ότι θέλει κανένας απ’ όλους όσοι εμπλέκονται και μπορούν να καθορίσουν εκλογικές διαδικασίες, δε θέλει κανείς να πάει η χώρα σε εκλογές. Δηλαδή, εννοώ ούτε αυτοί που έχουν την εξουσία, που βρίσκονται πίσω από τις κυβερνήσεις, ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, θέλει εκλογές το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά ούτε και οι θεσμοί, οι λεγόμενοι εταίροι της κυβέρνησης, οι δανειστές, θέλουν εκλογές. Γενικά, θέλουν να προχωρήσει.  Έχω την εκτίμηση -την έχουμε πει επανειλημμένως ως Κόμμα- ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, τους κάνει πάρα πολύ καλά τη βρώμικη δουλειά, στο να περάσουν δηλαδή αυτά τα μέτρα.

Το’ χω ακούσει αρκετές φορές να το λέτε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί βαρύ αυτό.

Το θέμα δεν είναι τι θεωρεί βαρύ, εάν το θεωρούσε βαρύ θα το απάλυνε κάπως, που σημαίνει ότι θα έκανε άλλα πράγματα από αυτά που κάνει.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό που θα έκανε η δεξιά; Αυτό λέτε;

 Όχι τους κάνει τη δουλειά ακόμα καλύτερα. Τους την κάνει από την άποψη όχι των μέτρων, γιατί τα ίδια μέτρα θα πέρναγε και η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή όλοι οι ανήκοντες σε αυτό το ευρωενωσιακό, μνημονιακό -όπως λένε άλλες δυνάμεις- φάσμα. Εμείς δε το λέμε ακριβώς έτσι, αλλά τέλος πάντων, τα ίδια μέτρα θα παίρνανε. Όμως, έχει σημασία το ποιος τα περνάει αυτά τα μέτρα, τι ελπίδες έχει δώσει σε έναν κόσμο, τι αυταπάτες πιθανόν έχει καλλιεργήσει και έχει καλλιεργήσει αυταπάτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δυστυχώς προσπαθεί και μπορεί να ξεγελά, μπορεί για λίγο χρονικό διάστημα ακόμα. Πάντως ακόμη ένα τμήμα του λαού, όχι το μεγαλύτερο φυσικά αυτού που τον ψήφισε, που τον στήριξε για να ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία, κάποιοι έχουνε βγάλει συμπεράσματα πλέον. Όμως, εξακολουθεί ένα τμήμα του λαού να τον στηρίζει, αλλά κι αυτοί που πλέον δεν τον στηρίζουν και αισθάνονται οργή, αγανάκτηση, δυσαρέσκεια, με όλη αυτή την πολιτική που ακολούθησε των ψεύτικων ελπίδων, των ψεύτικων προσδοκιών. Έσπειραν μαζικά στην ελληνική κοινωνία απογοήτευση, οδήγησαν αν θέλετε και σ’ ένα πισωγύρισμα το κίνημα, τους αγώνες, τους ανθρώπους που είχαν ελπίδα και έβγαιναν στους δρόμους, διεκδικούσαν, γιατί με τη διεκδίκηση και με τον αγώνα κάτι μπορεί να κερδίσεις, κάτι να κατακτήσεις σαν εργατικό κίνημα, είτε ο συνταξιούχος είτε ο εργάτης είτε ο υπάλληλος είτε ο αγρότης είτε ο επαγγελματίας, κάτι μπορεί να κερδίσεις έστω προσωρινό, έστω κάποιο μέτρο ανακούφισης. Αυτό μόνο μια κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς μπορούσε να το κάνει στην Ελλάδα, δηλαδή να ρίξει πιο κάτω το κίνημα, να σπείρει μαζικά απογοήτευση σε ένα κόσμο που είχε ελπίδες, είχε αγωνιστικότητα, είχε μαχητικότητα, γιατί ξέρουμε τώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαπαιδαγωγημένοι περισσότερο. Ας πούμε, οι ψηφοφόροι, να το πω έτσι απλά να το καταλαβαίνει ο κόσμος, του ΚΚΕ, αυτό που λέμε οι αριστεροί, αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, συμμετέχουν στα σωματεία, στους συλλόγους, είναι πιο δραστήριοι κοινωνικά απ’ ότι άλλες πολιτικές δυνάμεις ή άνθρωποι που ακολουθούν άλλες πολιτικές δυνάμεις. Και αυτό κατάφερε δυστυχώς να το ποδηγετήσει ως ένα βαθμό. Φυσικά υπάρχουν εστίες αντίστασης, δε σταματάει ο αγώνας, η πάλη. Ήδη έχουμε τους αγρότες στους δρόμους, έχουν ξεπεράσει τις 2 εβδομάδες πάλι και φέτος.

Έχουμε κι ευτυχισμένους εργαζομένους που ζητάνε αύξηση εισφορών.

Λέτε για τον υφυπουργό Εργασίας, ο οποίος μάλλον δεν κατάλαβε ότι τον κορόιδευε ο κόσμος που συνάντησε, αυτούς που συνάντησε, γιατί δυο - τρεις ανέφερε συγκεκριμένα. Έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αισθάνονται απογοητευμένοι, αισθάνονται δυσαρεστημένοι, οι οποίοι όμως πρέπει να αποφασίσουν τελικά, για να το πούμε κι αυτό, γιατί είναι και ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου, του οποιουδήποτε, τι κάνει. Δηλαδή, ότι δεν πρέπει να υποταχθεί σε αυτά, πρέπει να παλέψει και να ακούσει φωνές, που όπως είπατε, τον προειδοποιούσαν ή έλεγαν σωστά πράγματα πριν μερικά χρόνια, για το που θα οδηγηθεί η κατάσταση. Να μας ακούν, λέμε λοιπόν, πολύ περισσότερο, με περισσότερη προσοχή και όχι μόνο να μας ακούν, αλλά να συμβάλλουν σε αυτήν την ανάταση του εργατικού λαϊκού κινήματος, να βγουν στο δρόμο, να έρθουν για παράδειγμα την Τρίτη στις 14 του μήνα, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά, στη διαδήλωση που θα κάνουν στην Αθήνα. Να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις, που καλεί το ΠΑΜΕ για τις 21 του Φλεβάρη. Να δείξουμε μια πραγματική δύναμη, η οποία είναι εδώ, όρθια, αποφασισμένη να διεκδικήσει, να παλέψει και να ανοίξει καινούργιους δρόμους, σε όφελος των εργαζομένων, σε όφελος της πλειοψηφίας του λαού μας.

Είστε απόλυτα σαφής, μετρημένες κουβέντες, σαφέστατος. Σας ευχαριστώ θερμά κ. Κουτσούμπα που σήμερα ήσασταν μαζί μας. Από καιρού εις καιρό τα λέμε και με τους βουλευτές σας και με αξιόλογα στελέχη τα οποία έχετε. Κι εγώ θα σταθώ στην πρότασή σας «Μηδέν ΦΠΑ σε 40 είδη του νοικοκυριού», αυτή σας την πρόταση, που το λέω κάθε φορά, αλλά κανένα κόμμα δεν άκουσε. Δεν πειράζει καλή σας ημέρα, να είστε καλά.

Θα μελετήσω και το βιβλίο σας, που μόλις μου χαρίσατε πριν από λίγο για το Ασφαλιστικό.

Ευχαριστώ θερμά. Να είστε καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.