Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Αμφιβάλλει κανείς πως συντελείται γενοκτονία με συνένοχη την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων; ➽ 330 μέρες ➽ 40.602 δολοφονημένοι ➽ 93.855 τραυματίες ➽ Και η σφαγή συνεχίζεται ➽ Δεκάδες οι νεκροί από βομβαρδισμούς στην Γάζα ➽ Οι ιουδαιοναζί στραγγαλίζουν και τη Δυτική Όχθη ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Δεκάδες οι νεκροί από βομβαρδισμούς στην Γάζα - Το Ισραήλ «στραγγαλίζει» και τη Δυτική Όχθη (VIDEO)

Σάββατο 31/08/2024 - 13:08

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που το κράτος-δολοφόνος κλιμακώνει την γενοκτονία των Παλαιστινίων μεταφέροντας τις επιθέσεις του και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δεκάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς της ισραηλινής κατοχής που είχαν στόχο περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, σήμερα Σάββατο, 330η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης.

Στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυραυλικές επιθέσεις εναντίον κεντρικών κτιρίων, ενώ άλλοι εννέα έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επίθεση στα δυτικά του καταυλισμού.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από χτύπημα και στη Χαν Γιουνίς, νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa αναφέρει πως τρεις νεκροί και ένας αριθμός τραυματιών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη συνοικία Ζεϊτούν, νοτιοανατολικά της Γάζας, ενώ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πλήγμα στον καταυλισμό Τζαμπαλία στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Από την έναρξη της νέας βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ σε ξηρά, θάλασσα και αέρα κατά της Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, έχουν χάσει τη ζωή τους 40.602 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 93.855, χωρίς να υπολογίζονται τα χιλιάδες θύματα που βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους και τα ασθενοφόρα και τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούν να τους φτάσουν.

Σφίγγει ο κλοιός στη Δυτική Όχθη

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ σφίγγει τον κλοιό και στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν την επίθεσή τους στην πόλη Τζενίν και τον προσφυγικό καταυλισμό της για τέταρτη συνεχή ημέρα, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις αναπτύχθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό, όπου τα στρατεύματα πραγματοποίησαν επιδρομές σε πολλά σπίτια σε αρκετές συνοικίες. Επιπλέον, οι δυνάμεις κατοχής προκάλεσαν ζημιές σε κατοίκους και κατεδάφισαν πολλαπλές κατασκευές στην ανατολική γειτονιά της πόλης.

Παράλληλα, ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες καταστρέφουν δρόμους και υποδομές τόσο στην πόλη όσο και στον προσφυγικό καταυλισμό, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στα δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">Las excavadoras de ocupación destruyen tiendas en Jenin.

Εκτεταμένες διακοπές νερού έχουν επηρεάσει μεγάλες περιοχές της Τζενίν και του καταυλισμού λόγω της καταστροφής των κύριων γραμμών ύδρευσης. Επιπλέον, αρκετές γειτονιές στον καταυλισμό αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος μετά από πυροβολισμούς από ισραηλινά στρατεύματα σε κύριες γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πολιορκία της πόλης Τζενίν από τις ισραηλινές δυνάμεις αφήνει τους Παλαιστίνιους κατοίκους χωρίς φαγητό, νερό, ηλεκτρισμό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς συνεχίζεται η πιο έντονη στρατιωτική επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εδώ και δεκαετίες. Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να ζητούν πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και παραϊατρικό προσωπικό, τα οποία εμποδίζονται όλα. Οι κάτοικοι του προσφυγικού καταυλισμού δεν έχουν σχεδόν καθόλου πρόσβαση σε εξωτερική βοήθεια.

Στη Χεβρώνα, τη μεγαλύτερη περιοχή της Δυτικής Όχθης όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει πολλά σημεία ελέγχου και πραγματοποιούν επιδρομές. Οι ισραηλινές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στους Παλαιστίνιους στο τέμενος Ιμπραχίμι της πόλης, που θεωρείται ένας από τους πιο ιερούς τόπους του Ισλάμ.

(Πηγή: Wafa, Al Jazeera, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.