Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Συνδικάτο Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό και Ξενοδοχεία Ν. Αττικής: Κινητοποίηση ενάντια στην εκδικητική απόλυση εργαζόμενης - Η τρομοκρατία δεν πέρασε!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κινητοποίηση ενάντια στην εκδικητική απόλυση εργαζόμενης - Η τρομοκρατία δεν πέρασε!

Κινητοποίηση το απόγευμα έξω από το ζαχαροπλαστείο «Τα Γιούλια», στην Καλογρέζα, διοργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό και Ξενοδοχεία Ν. Αττικής ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης συνδικαλίστριας.

Με συνθήματα και πανό οι εργαζόμενοι του Συνδικάτου απαιτούν την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης της εργαζόμενης, που είναι πρωτοπόρα συνδικαλίστρια, και γι' αυτό η εργοδοσία είχε προσπαθήσει να την απολύσει και πριν έναν χρόνο.  Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του Σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Στεφανάκη, συναντήθηκε με την εργοδοσία και απαίτησε την επαναπρόσληψη της απολυμένης.

 

Στο πλαίσιο της τρομοκρατίας στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και δύο ασφαλίτες, προκειμένου να εκφοβίσουν τους συγκεντρωμένους και να εμποδίσουν τη συγκέντρωση, προσπάθεια φυσικά που έπεσε στο κενό, μετά την άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου και των παραβρισκομένων που απαίτησαν την απομάκρυνσή τους, όπως και τελικά έγινε.

Στο γεγονός αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης (δείτε πάνω βίντεο) καταγγέλλοντας «τη διοίκηση της Αστυνομίας και την ηγεσία του υπ. Πολιτικής Προστασίας γιατί η μετάβαση αστυνομίας και ασφαλιτών στη συγκέντρωση, δείχνει πως ο στόχος τους είναι να καταγράφεται και να τρομοκρατείται όποιος αντιδρά και διεκδικεί τα δικαιώματά του, την ώρα μάλιστα που οι λαϊκές συνοικίες της περιοχής έχουν αγωνία και υποφέρουν από την καταστροφή των πυρκαγιών και των πλημμυρών που θα έρθουν. 

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Πέτρος Αλέπης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εργαζόμενοι σωματείων και φορέων της περιοχής όπως σωματείο Συνταξιούχων, Σύλλογος Γυναικών, η Ενωση Λογιστών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, το παράρτημα του ΣΕΤΗΠ Βόρειας Αττικής κι άλλοι φορείς της περιοχής. 

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι γνωστό ότι έχει έλλειψη προσωπικού και οι εργαζόμενοι σε αυτό δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς. Υπάρχουν συνάδελφοι που ήδη έχουν παραιτηθεί και όσοι μένουν, βγάζουν δουλειά για δύο τρία πόστα, με κόντρα βάρδιες και μάλιστα με τους γνωστούς χαμηλούς μισθούς και χωρίς να δίνεται η νόμιμη απόδειξη μισθοδοσίας.

Η απόλυση δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη συναδέλφισσα. Οι εργοδότες στα «Γιούλια» την έκαναν με αυτό τον τρόπο, για να στείλουν μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε αντίδραση».

Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ άλλων απαίτησαν:

  • Να παρθεί πίσω η άδικη και εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης. 
  • Να τηρείται η ΣΣΕ. Όχι στις κόντρα βάρδιες. 
  • Κάθε εργαζόμενος να εργάζεται στο πόστο του και να μην καλύπτει άλλα πόστα. 
  • Να τηρείται το 5ημερο 8ωρο και την περίοδο των εορτών.
  • Να δίνονται αποδείξεις μισθοδοσίας στο τέλος του μήνα. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.