Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

330 μέρες ➽ Και συνεχίζεται η σφαγή στην Γάζα ➽ Οι ιουδαιοναζι του κράτους-δολοφόνου, μετατρέπουν σε κόλαση τη Δυτική Όχθη ➽ VIDEO – Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Συνεχίζεται η σφαγή στην Γάζα - Το κράτος-δολοφόνος μετατρέπει σε κόλαση τη Δυτική Όχθη

 Παρασκευή 30/08/2024 - 23:01

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει καθημερινά τις σφαγές σε βόρεια, κεντρική και νότια Γάζα.

Την Παρασκευή ανακοίνωσε πως «ολοκλήρωσε» την στρατιωτική επιχείρηση στη νότια πόλη Χαν Γιούνις και πως μετά από 22 ημέρες «εξολόθρευσε 250» μαχητές της Χαμάς και κατέστρεψε τούνελ μήκους 6 χλμ. Ανακοίνωσε επίσης πως εντόπισε και επαναπάτρισε τα πτώματα έξι ομήρων.

Στην πραγματικότητα, αυτό που κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός είναι οι κατοικίες χιλιάδων οικογενειών που εκτοπίστηκαν επί σχεδόν έναν μήνα και όταν άρχισαν να επιστρέφουν την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, αντίκρισαν πίσω τους αποκαΐδια, ερείπια, καθώς επίσης ανθρώπους και ζώα, θαμμένους κάτω από συντρίμμια.

Το βράδυ της Τετάρτης, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (WFP) σταμάτησε και αυτό τις επιχειρήσεις στη Γάζα μετά την απροκάλυπτη και εν ψυχρώ επίθεση Ισραηλινών στρατιωτών σε αυτοκίνητο του οργανισμού λίγα μέτρα από «σημείο ελέγχου» του στρατού.

Επίσης, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) κατέγραψε 300% αύξηση στον υποσιτισμό παιδιών στο βόρειο τμήμα της Γάζας από τον Μάη ως τον Ιούλη, ενώ στη Νότια Γάζα το αντίστοιχο ποσοστό διπλασιάστηκε.

Σε αυτό το σκηνικό, το Ισραήλ φέρεται να συμφώνησε το βράδυ της Πέμπτης σε ολιγοήμερη «παύση» των επιθέσεων του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να ξεκινήσει εκστρατεία εμβολιασμού 640.000 παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας μετά τα πρώτα κρούσματα της μολυσματικής ασθένειας που έχουν εκδηλωθεί, αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών από τον ισραηλινό αποκλεισμό πριν και τώρα της γενικευμένης καταστροφής και σφαγής. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, είπε πως ο εμβολιασμός για την πρώτη δόση θα γίνει σε τρεις φάσεις, στο κεντρικό, νότιο και βόρειο τμήμα της Γάζας.

Συστηματική η καταστροφή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης

Με τις ευλογίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός αξιοποιώντας την υποστήριξή τους για το λεγόμενο «δικαίωμα αυτοάμυνας» και αναχαίτισης «απειλών για την ασφάλειά του», συνεχίζει την μετατροπή της κατεχόμενης Βόρειας Δυτικής Όχθης σε νέο πεδίο σφοδρών δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος των Παλαιστινίων.

Ωστόσο, πέρα από τα σπίτια αμάχων, στη κατεχόμενη Βόρεια Δυτική Όχθη ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε μεθοδικά υποδομές ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεπικοινωνιών.

Με τις ευλογίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός αξιοποιώντας την υποστήριξή τους για το λεγόμενο «δικαίωμα αυτοάμυνας» και αναχαίτισης «απειλών για την ασφάλειά του», συνεχίζει την μετατροπή της κατεχόμενης Βόρειας Δυτικής Όχθης σε νέο πεδίο σφοδρών δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος των Παλαιστινίων. Ωστόσο,πέρα από τα σπίτια αμάχων, στη κατεχόμενη Βόρεια Δυτική Οχθη ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε μεθοδικά υποδομές ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεπικοινωνιών.

Επίσης, απείλησε με εισβολή στο νοσοκομείο της Τζενίν σε μία προσπάθεια να κάνει «κόλαση» τη ζωή των Παλαιστινίων της Βόρειας Δυτικής Οχθης ώστε να εκβιάσει τον βίαιο εκτοπισμό και ξεριζωμό τους στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου μονιμοποίησης της κατοχής και προσάρτησης παλαιστινιακής γης ώστε να ακυρωθεί κάθε ρεαλιστική πιθανότητα για ίδρυση ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το σχέδιο αυτό προκάλεσε την Παρασκευή την αντίδραση της Ιορδανίας που ανησυχεί έκδηλα για τον ορατό κίνδυνο μαζικής εξόδου χιλιάδων Παλαιστινίων από τη Βόρεια Δυτική Όχθη στην Ιορδανία και τους κινδύνους αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του βασιλιά Αμπντάλα Β'.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.