Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Το fascistbook προστατεύει τους δολοφόνους ➽ 315 μέρες σφαγής ➽ Ξεπέρασαν τους 40 χιλιάδες οι νεκροί (40.005) ➽ 92.401 τραυματίες ➽ 85.000 τόνοι εκρηκτικών ➽ Πάνω από 1.000.000 εκτοπισμένοι ➽ Εκατοντάδες Ισραηλινοί έποικοι, οπλισμένοι με τουφέκια και βόμβες μολότοφ, επιτίθενται σε χωριό στη Δυτική Όχθη (VIDEO) ➽ Την ώρα που συνεχίζονται στην Ντόχα οι διαπραγματεύσεις(!!)

 

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Ξεπέρασαν τους 40 χιλιάδες οι νεκροί στη Γάζα την ώρα που στην Ντόχα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Πηγή φωτό: Associated Press

Το Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτο τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και την επέκταση των εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Όχθη, κλέβοντας συνεχώς παλαιστινιακή γη και εξολοθρεύοντας νεαρούς Παλαιστίνιους που τολμούν να αντισταθούν στον στρατό του, την ώρα που στην Ντόχα του Κατάρ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας.

Στη Γάζα, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.005 Παλαιστίνιους, την ώρα που 92.401 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, μέσα στο τελευταίο 24ωρο, 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 107 τραυματίστηκαν.

Απέναντι στη δραματική επιδείνωση της κατάστασης σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, στην ομιλία του, σήμερα το απόγευμα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ιερουσαλήμ μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη παλαιστινιακών οργανώσεων, ακόμη και εάν αυτό του κοστίσει τη ζωή του. «Η Γάζα είναι εξολοκλήρου δική μας. Όπως η Δυτική Όχθη και η Ιερουσαλήμ», τόνισε.

Πηγή: Associated Press

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος διεμήνυσε ακόμη πως απορρίπτει την παρουσία του Ισραήλ στη Γάζα σε οποιοδήποτε σενάριο «επόμενης μέρας» του πολέμου.

Αναρωτήθηκε «πώς γίνεται η διεθνής κοινότητα να σιωπά για τη σφαγή που κάνει καθημερινά το ισραηλινό κράτος κατοχής στους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου και του σχολείου, σκοτώθηκαν πάνω από 100 αθώοι άνθρωποι;».

Κατήγγειλε τη στάση των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως έως σήμερα έχουν ληφθεί διεθνώς 80 αποφάσεις αλλά ούτε μία δεν εφαρμόστηκε εξαιτίας τους. Τόνισε πως οι στρατιωτικές μέθοδοι δεν θα φέρουν αποτελέσματα, αλλά μόνο εκείνες που στηρίζονται στα «νόμιμα δικαιώματα της Παλαιστίνης».

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές που επικαλέστηκε η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», πιθανή μετάβαση του Προέδρου Αμπάς στη Γάζα θα μπορούσε να γίνει μέσω του κλειστού (από τις 6 Μάη) μεθοριακού περάσματος της Ράφας στα σύνορα της Αιγύπτου, βάζοντας σε «δοκιμασία» την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Επιδρομές εποίκων στην Δυτική Όχθη

Το ίδιο διάστημα, Εβραίοι έποικοι συνέχισαν τις κλοπές, τις επιθέσεις και τις λεηλασίες σε παλαιστινιακή περιουσία με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης Νετανιάχου,

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς Ισραηλινοί έποικοι εισέβαλλαν στο χωριό Τζιτ, ανατολικά της κατεχόμενης πόλης Καλκίγια της Δυτικής Όχθης.  Οι έποικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά σπιτιών και αυτοκινήτων Παλαιστινίων, έσπασαν καταστήματα και επιτέθηκαν με λοστούς και μαχαίρια κατα όποιου συναντούσαν μπροστά τους.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας είπε ότι τουλάχιστον δύο Παλιαστίνιοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στη Ναμπλούς, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ισραηλινά ΜΜΕ, όπως η Haaretz και οι Times of Israel, σημειώνουν ότι οι έποικοι πυρπόλησαν οχήματα και κτίρια. Περίπου 50 ήταν οι έποικοι που συμμετείχαν στην επίθεση.

Ισραηλινός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι όταν η -διαβόητη για την σκληρότητά της κατά των Παλαιστινίων- συνοριακή αστυνομία έφτασε στο χωριό οι έποικοι είχαν φύγει.

Αλλά ο ισραηλινός στρατός κατοχής μέσα στο τελευταίο 48ωρο κλιμάκωσε τις επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη με εισβολές σε πόλεις όπως το Τουμπάς, το Ταμούν, τη Ναμπλούς. Την Τετάρτη, ισραηλινά πυρά στη διάρκεια εισβολείς σε Τουμπάς και Ταμούν προκάλεσαν τον θάνατο έξι νεαρών Παλαιστινίων.

Την Πέμπτη, τα ξημερώματα, νέα ισραηλινή επίθεση στον καταυλισμό Balata της Ναμπλούς προκάλεσε τον θάνατο άλλων δύο νεαρών Παλαιστινίων (18 και 20 ετών) και τον τραυματισμό αρκετών άλλων, ανάμεσά τους μία 12χρονη και η μητέρα της.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Σε αυτό το σκηνικό απροκάλυπτης ισραηλινής βίας κατά των Παλαιστινίων συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ, Κατάρ και Αιγύπτου, στη Ντόχα σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Αιγυπτιακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Qahera» επικαλέστηκε «ενημερωμένες πηγές» σχετικά με τις συνομιλίες, λέγοντας ότι  οι διαφωνίες μεταξύ των μερών «παραμένουν μεγάλες». Το κανάλι επικαλέστηκε μια «υψηλού επιπέδου αιγυπτιακή πηγή» που είπε ότι η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες στη Ντόχα.

«Και οι δύο πλευρές πρέπει να δείξουν συμβιβασμό. Και οι δύο πλευρές πρέπει να επιδείξουν κάποια ηγεσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ενώ είχε ξεκινήσει η συνάντηση.

Οι συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Κατάρ αφορούσαν «τις λεπτομέρειες εφαρμογής της ίδιας της συμφωνίας, τα μικρότερα κενά που πιστεύουμε απολύτως ότι μπορούν να περιοριστούν ως προς τον τρόπο εκτέλεσης της συμφωνίας» και όχι για την ίδια τη συμφωνία, είπε ο Κίρμπυ.

«Μερικές φορές, ξέρεις, όταν φτάνεις στο τέλος μιας διαπραγμάτευσης και μιλάς για τέτοιου είδους λεπτομέρειες, τότε είναι το πιο δύσκολο και το πιο σκληρό», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει «πρόοδος» τις επόμενες ώρες και μέρες.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.