Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Εγκληματίες ➽ Οι ΗΠΑ είναι «δεσμευμένες στην ασφάλεια» του κράτους - δολοφόνου ➽➽ Σενάρια για «συντονισμένη απάντηση» στο Ισραήλ

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Οι ΗΠΑ είναι «δεσμευμένες στην ασφάλεια» του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου

 Την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, επανέλαβε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την ώρα που οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν εκ νέου μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για το ενδεχόμενο μεγάλης κλιμάκωσης, μετά τις διαδοχικές δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Λιβάνου και την πρωτεύουσα του Ιράν, που έβαλαν μπουρλότο σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «δεσμευμένες» να εγγυηθούν την ασφάλεια του Ισραήλ μπροστά σε «όλες τις απειλές του Ιράν».

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δυο ανδρών, στην οποία συμμετείχε επίσης η αμερικανίδα αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις -υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου- ο πρόεδρος «επέμεινε στη σημασία των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο, μια φράση που αποτυπώνει την γνωστή υποκρισία των ΗΠΑ που στηρίζουν ή και έχουν διαπράξει μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κόσμο.

Ωστόσο, στο δια ταύτα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ μπροστά σε όλες τις απειλές του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των προσκείμενων σε αυτό τρομοκρατικών οργανώσεων Χαμάς, Χεζμπολά και Χούθι», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Ο Μπάιντεν «συζήτησε για τις προσπάθειες με σκοπό να υποστηριχθεί η άμυνα του Ισραήλ έναντι των απειλών, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και drones», και αυτές ενδέχεται να σημάνουν «νέα αμυντική ανάπτυξη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε σε διαπιστευμένους συντάκτες νωρίτερα πως η Ουάσιγκτον καταβάλλει «εντατικές προσπάθειες» για την αποτροπή σύρραξης μεγάλης κλίμακας στη Μέση Ανατολή...

Σενάρια για «συντονισμένη απάντηση» στο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες τύπου Κατιούσα εναντίον του βόρειου Ισραήλ, σε ανταπόδοση για το πλήγμα το οποίο σκότωσε τέσσερις Σύρους στον νότιο Λίβανο. Επρόκειτο για την πρώτη επίθεση της λιβανικής οργάνωσης μετά τη δολοφονία κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονά της, του Φουάντ Σουκρ, το βράδυ της Τρίτης, από τον ισραηλινό στρατό. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι προφανώς δεν ήταν αυτή η κύρια απάντηση στην δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της. 

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο αναφέρουν ότι η απάντηση του Ιράν για την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, θα είναι μια «συντονισμένη απάντηση» με τις οργανώσεις σε όλη την περιοχή που μάχονται κατά του Ισραήλ.

Στην επίσημη τελετή της κηδείας του Χανίγια, συγκεντρώθηκαν χθες χιλιάδες άνθρωποι στην ιρανική πρωτεύουσα. Ο ηγέτης της Χαμάς αναμένεται να ταφεί σήμερα στο Κατάρ.

Στο μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, δεν προήλθε από κατευθυνόμενο πύραυλο αλλά από βόμβα.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «ο Ισμαήλ Χανίγιε, δολοφονήθηκε την Τετάρτη μετά από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού που εισήχθη κρυφά στον ξενώνα της Τεχεράνης όπου διέμενε», επικαλούμενη επτά αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών, και έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Η βόμβα είχε κρυφτεί πριν από περίπου δύο μήνες στον ξενώνα και πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ο Χανίγια βρισκόταν μέσα στο δωμάτιό του.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera, NYT)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.