Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

➽ 316 μέρες σφαγής ➽ Ξεπέρασαν τους 40 χιλιάδες οι νεκροί (40.005) ➽ 92.401 τραυματίες ➽ 85.000 τόνοι εκρηκτικών ➽ Πάνω από 1.000.000 εκτοπισμένοι ➽ Κι ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για γενικευμένη σύρραξη στο φόντο των «εποικοδομητικών» συνομιλιών στο Κατάρ

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Συνεχίζεται η προετοιμασία για γενικευμένη σύρραξη στο φόντο των «εποικοδομητικών» συνομιλιών στο Κατάρ

Πηγή: Associated Press

Με αυξημένους ρυθμούς ΗΠΑ και Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους, συνεχίζουν τις προετοιμασίες για γενικευμένη σύγκρουση, περιμένοντας το επόμενο βήμα κλιμάκωσης, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Βηρυτό και Τεχεράνη, όπου σκοτώθηκαν αντίστοιχα ο διοικητής της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στις 30 Ιούλη και ο πολιτικός αρχηγός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στις 31 Ιούλη.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, δήλωσε σήμερα πως περιμένει από τους συμμάχους του να «ενωθούν με το Ισραήλ» για να «επιτεθούν στο Ιράν» εάν η Τεχεράνη επιτεθεί στη χώρα του, υποδεχόμενος τον Γάλλο και τον Βρετανό ομόλογό του.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ, έκρινε από την πλευρά του πως «δεν πρέπει να γίνεται λόγος για ανταπάντηση και για ετοιμασία ισραηλινής ανταπάντησης, ακόμη και αμυντικής, ενώ εργαζόμαστε σε μια διπλωματική συμφωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού δικτύου ΥΝet, που επικαλείται ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους, το Ιράν και η Χεζμπολάχ δεν αποκλείεται να σχεδιάζουν διαφορετικό τρόπο επίθεσης σε σχέση με αυτές της περασμένης άνοιξης και να μελετούν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο δολοφονικών επιθέσεων κατά επώνυμων Ισραηλινών αξιωματούχων. Επίσης, η «Washington Post» ανέφερε την εκτίμηση ότι οι όποιες «απαντήσεις» από τη Χεζμπολάχ θα δοθούν μετά τις συνομιλίες που διεξάγονται στο Κατάρ για εκεχειρία.

Την ίδια ώρα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν με τον ισραηλινό ομόλογο του Γιοάβ Γκαλάντ, συζήτησαν «την περιφερειακή αστάθεια και τον αυξανόμενο κίνδυνο κλιμάκωσης από το Ιράν, τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ και τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Όστιν είπε στον Γκάλαντ ότι οι ΗΠΑ «συνεχίζουν να παρακολουθούν τον σχεδιασμό επίθεσης από το Ιράν και τους πληρεξούσιους του και είναι καλά τοποθετημένοι σε όλη την περιοχή για να υπερασπιστούν το Ισραήλ και να προστατεύσουν το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ».

Η Χαμάς αρνείται την νέα πρόταση που κατέθεσαν οι ΗΠΑ

Οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα θα επαναληφθούν στο Κάιρο την επόμενη εβδομάδα γύρω από μια νέα αμερικανική πρόταση, τονίζει το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν σήμερα οι μεσολαβήτριες χώρες ΗΠΑ, Αίγυπτος και Κατάρ. Ωστόσο, η Χαμάς απέρριψε τους «νέους ισραηλινούς όρους», όπως τους ανέφερε, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο στελέχη του παλαιστινιακού κινήματος.

Σήμερα, η Ουάσινγκτον υπέβαλε νέα συμβιβαστική πρόταση, με την υποστήριξη της Αιγύπτου και του Κατάρ, προκειμένου να «καλυφθούν τα κενά που απομένουν» με τρόπο που επιτρέπει την ταχεία εφαρμογή μιας συμφωνίας από το Ισραήλ και τη Χαμάς.

Αυτή η αμερικανική πρόταση βασίζεται σε αυτήν που παρουσίασε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στα τέλη Μάη, και προβλέπει τρεις φάσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την απελευθέρωση των ομήρων.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι των κυβερνήσεών μας πρόκειται να συναντηθούν στο Κάιρο πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας με στόχο την επίτευξη συμφωνίας», υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν.

Παρόλα αυτά η Χαμάς φαίνεται να απορρίπτει τους νέους όρους. Οι «νέοι» ισραηλινοί όροι περιλαμβάνουν διατήρηση κατοχικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους της Χαμάς. «Δεν θα δεχθούμε τίποτα λιγότερο από μια πλήρη κατάπαυση του πυρός, μια πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας και την επιστροφή των εκτοπισμένων, μια συμφωνία ανταλλαγής ομήρων για κρατούμενους», πρόσθεσε.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθούν κατ' ιδίαν τη Δευτέρα προσθέτοντας ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός της Ντόχα θα επιστρέψει στο Ισραήλ απόψε.

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα στην Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζεται ασταμάτητο το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού, από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Πάνω από 40.000 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι, και άλλοι 92.401 οι τραυματίες, με τα περισσότερα θύματα να είναι παιδιά, έφηβοι, νέοι έως 30 ετών και γυναίκες, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, τελειώνουν και οι χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νεκροταφεία για να θαφτούν οι χιλιάδες νεκροί!

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός διέταξε νέα εκκένωση περιοχών στην νότια και την κεντρική Γάζα που είχαν χαρακτηρισθεί ασφαλείς ζώνες ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Προειδοποιητικά φυλλάδια και ηλεκτρονικά μηνύματα στάλθηκαν στην περιοχή βόρεια της πόλης Χαν Γιούνις και στην ανατολική ζώνη του Ντέιρ Αλ-Μπάλαχ, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο σε άλλα σημεία της Γάζας.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.