Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ιουδαιοναζί και λοιποί ΗΠΑνθρωποι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πνίγουν στο αίμα έναν λαό και προετοιμάζονται για γενικευμένη σύρραξη ➽ 316 μέρες σφαγής ➽ Ξεπέρασαν τους 40 χιλιάδες οι νεκροί

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Ιουδαιοναζί και λοιποί ΗΠΑνθρωποι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πνίγουν στο αίμα έναν λαό και προετοιμάζονται για γενικευμένη σύρραξη

*

Βλέπε και:

➽ 316 μέρες σφαγής ➽ Ξεπέρασαν τους 40 χιλιάδες οι νεκροί (40.005) ➽ 92.401 τραυματίες ➽ 85.000 τόνοι εκρηκτικώνΠάνω από 1.000.000 εκτοπισμένοιΚι ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για γενικευμένη σύρραξη στο φόντο των «εποικοδομητικών» συνομιλιών στο Κατάρ

*

Πνίγουν στο αίμα τους Παλαιστίνιους και προετοιμάζονται για γενικευμένη σύρραξη

(Πηγή φωτό πάνω: BBC)

Σκηνικό γενικευμένης σύγκρουσης στήνουν Ισραήλ και ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, μαζί με τους άλλους συμμάχους τους, ενώ όλη η περιοχή παραμένει σε συναγερμό περιμένοντας το επόμενο βήμα κλιμάκωσης.

Η αμερικανική παρουσία στην περιοχή ενισχύεται, με την ανάπτυξη των αεροπλανοφόρων «USS Theodore Roosvelt» και «USS Abraham Lincoln» και του πυρηνικού υποβρυχίου «USS Georgia», ενώ έντονη είναι και η κινητικότητα στο διπλωματικό πεδίο, προκειμένου να σφίξει ο κλοιός των εκβιασμών στο Ιράν, για το ενδεχόμενο να επιτεθεί στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν, πρόκειται να μεταβεί σήμερα στο Ισραήλ για να επιδιώξει «να συνάψει μια συμφωνία» στη βάση της νέας πρότασης, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιμπάρτμεντ.

Όμως δύο στελέχη της Χαμάς δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η οργάνωσή τους απορρίπτει τους «νέους όρους» του Ισραήλ.

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι από το βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στην πόλη Ζαουάιντα, σε μια αποθήκη που φέρεται να φιλοξενούσε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή της πόλης Beit Hanoon στη βόρεια Γάζα.

Φωτό αρχείου

Νέα πολύνεκρη επίθεση εξαπέλυσε το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίσθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου.

Σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας, μεταξύ των νεκρών είναι μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της, ενώ υπάρχουν επίσης πέντε τραυματίες από την επίθεση και η κατάσταση των δύο εξ αυτών θεωρείται κρίσιμη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.