Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Ριζοσπάστης, 24-25/8/2024: ➽ Πανταχού παρόν το αντιλαϊκό κράτος για τα συμφέροντα των πομίλων ➽ Εμπρηστής το κέρδος για δάση, δικαιώματα, λαϊκό εισόδημα ➽ Απροστάτευτος ο φυσικός πλούτος και ο λαός

«ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ» ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Εμπρηστής το κέρδος για δάση, δικαιώματα, λαϊκό εισόδημα

  • Απροστάτευτα στις πυρκαγιές ο φυσικός πλούτος και η περιουσία του λαού, επειδή η πρόληψη θεωρείται κόστος και δεν χωράει στις... «αντοχές της οικονομίας».
  • Ένταση της επιχειρηματικής δράσης πάνω στις στάχτες Κέρδη, φόροι και τσακισμένοι μισθοί πίσω από τις συμπληγάδες της ακρίβειας.
  • Κέρδη, φόροι και τσακισμένοι μισθοί πίσω από τις συμπληγάδες της ακρίβειας.
  • Πάνω από 5,5 δισ. ευρώ τα ματωμένα πλεονάσματα σε ένα 7μηνο, «τινάζουν την μπάνκα» της κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στο ταβάνι οι τιμές τροφίμων και Ενέργειας
  • Αντιλαϊκό «τσουνάμι» από Σεπτέμβρη, με νέα φουρνιά προαπαιτούμενων για το Ταμείο Ανάκαμψης
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γράψει ιστορία το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»! Αλλάζουμε τον κόσμο! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός! Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 18 - 21 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».
  • ΟΞΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. Πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό, κερδοφόρο «επενδυτικό προϊόν» για τους ομίλους. Το «τουριστικό θαύμα» ...καταβροχθίζει σπίτια. Ιδιοκατοίκηση: Εισοδήματα στον πάτο, στο ταβάνι τιμές και κόστος δανεισμού.  Στα ύψη τα ενοίκια. Ακριβότερη κατοικία φέρνει η πολιτική της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. Οι Ευρωατλαντικοί κλιμακώνουν την ένταση, πιο κοντά ο κίνδυνος ανάφλεξης.
  • ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ. Οι συνένοχοι παρουσιάζουν ξανά «σχέδια σωτηρίας».Ταμείο Ανάκαμψης: «Χρυσός» χορηγός για κερδοφόρα εκμετάλλευση του δασικού πλούτου.
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΣΤΟ «ΛΑΪΚΟ». Σε τεντωμένο σκοινί το Νοσοκομείο, με εξαντλημένο προσωπικό.
  • ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ. Εφιάλτης για εκατοντάδες παιδιά και τις οικογένειές τους.
  • ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Η «απελευθέρωση» βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια ναυτεργατών και επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.