Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ): 79 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό πυρηνικό έγκλημα των ΗΠΑ — 77 χρόνια γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το Ισραήλ — Καταδικάζουμε τις δολοφονίες! — Όλοι την Τρίτη 6 Αυγούστου, 8 μ.μ. στην Ακρόπολη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα

Τηλ.: 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.com Web: www.eedda.gr

Χιροσίμα – Ναγκασάκι

79 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό πυρηνικό έγκλημα των ΗΠΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη, 6 Αυγούστου, στην Ακρόπολη (στάση μετρό Ακρόπολης), για να τιμήσουμε όλοι μαζί τα θύματα της ιμπεριαλιστικής πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ ενάντια στους κατοίκους των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Ήταν 6 και 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι ΗΠΑ σκόρπισαν τον τρόμο και το θάνατο ρίχνοντας δύο ατομικές βόμβες και δολοφονώντας 110.000 άτομα στη Χιροσίμα και 247.000 στο Ναγκασάκι, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες σακατεμένους, που είτε πέθαναν λίγο αργότερα είτε υπέφεραν για δεκαετίες μετά από αμέτρητες αρρώστιες, συνέπεια της εγκληματικής αυτής επίθεσης.

Σήμερα, που ο κόσμος ολόκληρος θυμάται με δέος αυτή τη μαζική δολοφονία και τιμά την επέτειό της για να μην ξεχαστεί ποτέ, για να μην επαναληφθεί ξανά, ο κίνδυνος να ξαναζήσει μια τέτοια φρίκη είναι πιο ορατός από ποτέ. Η πολεμική βιομηχανία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, με τη στήριξη ή τη σιωπηρή αποδοχή των κρατών-δορυφόρων τους, αυξάνει τα αμύθητα κέρδη της σκορπώντας το θάνατο και αφήνοντας πίσω της συντρίμμια.

Ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία, ο πόλεμος που συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή και την Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του  Ισραήλ δείχνουν ότι οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να σπείρουν τον όλεθρο προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο θύματα και στις δυο πλευρές. Γιατί θύματα, στρατιώτες και άμαχοι, υπάρχουν και στις δικές τους χώρες.

Η ελληνική κυβέρνηση, από τη μεριά της, συνεχίζει την ίδια πολιτική με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ζητά τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν το ποσοστό της συνδρομής τους. Σκορπίζει εκατομμύρια σε εξοπλιστικές δαπάνες που μόνο την άμυνα της χώρας μας δεν εξασφαλίζουν. Παραχωρεί τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις από άκρη σε άκρη της ελληνικής επικράτειας για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Στέλνει εναλλάξ τις φρεγάτες ΥΔΡΑ και ΨΑΡΑ στο στόμα του λύκου για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των ελλήνων εφοπλιστών. Στέλνει στρατιωτική βοήθεια για να συνεχίζεται το μακελειό στην Ουκρανία, υπογράφει κάθε είδους συνεργασίες με τους μακελάρηδες Ισραηλινούς.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός πένεται, μισθοί και συντάξεις τελειώνουν στα μισά του μήνα, παιδεία και υγεία μετατρέπονται σε πανάκριβα αγαθά προς αγοραπωλησία, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων, όλα στο βωμό του κέρδους των ελλήνων κεφαλαιοκρατών, όλα στο βωμό των ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών συμφερόντων. 

Όλα αυτά καταδείχνουν με ολοφάνερο τρόπο ότι ιμπεριαλισμός και ειρήνη δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουν. Γιατί ο ιμπεριαλισμός τρέφεται από τον πόλεμο που είναι η άλλη όψη της ειρήνης του.

Για όλα αυτά ο ελληνικός λαός οφείλει να δώσει το δικό του «παρών» στη συγκέντρωση μνήμης και τιμής, να βροντοφωνάξει «Κάτω ο ιμπεριαλισμός που σπέρνει πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά!».Να απαιτήσει να απεμπλακεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γιατί μόνο έτσι, θα μπορέσει να συμβιώσει ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς. Γιατί μόνο έτσι θα γίνει κυρίαρχος στον τόπο του και όχι συνένοχος στα εγκλήματα των πολέμων όπου γης.

Όλοι την Τρίτη 6 Αυγούστου, 8 μ.μ. στην Ακρόπολη (στάση μετρό Ακρόπολης)

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2024

* * *

Καταδικάζουμε τις δολοφονίες του Ισραήλ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

Οι επιθέσεις αυτές, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, αποδείχνουν για ακόμα μια φορά πόσο υποκριτές είναι οι ιμπεριαλιστές.Το Μάρτη αυτής της χρονιάς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης διέταξε έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου των ισραηλινών αρχών κατοχής σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αλλά η απόφαση αυτή έχει προφανώς πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει. Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν με κάθε ευκαιρία την «ανησυχία» τους για την εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και κάνουν «εκκλήσεις» για το σταμάτημα του πολέμου αλλά τον παρακολουθούν αμέτοχοι αν δεν τον συδαυλίζουν υπογείως. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παριστάνει τον ενοχλημένο με την πολιτική του Νετανιάχου, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει να τον εξοπλίζει.

Το Ισραήλ, από τη μεριά του, συνεχίζει την ίδια τακτική οχι μονο στην Παλαιστίνη αλλά και στις γειτονικές του χωρες. Δεν αρκείται στο ότι κατέχει για πολλές δεκαετίες εδάφη του Λιβάνου και της Συρίας, αλλά προχωρά σε δολοφονίες και μέσα στα εδάφη ξένων χωρών. Όπως πρόσφατα με τη δολοφονική επίθεση στο Λίβανο με στόχο το στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό αλλά και τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη. Και αν κανείς αναρωτιέται ποιος επιτέλους θα βάλει ένα τέλος στη δολοφονική δράση του Ισραήλ, η απάντηση ήρθε με τη δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ ότι ένας γενικευμένος «πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος». Για τους ιμπεριαλιστές, δηλαδή, η μοίρα της Παλαιστίνης και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής είναι προδιαγεγραμμένη.

Για τους λαούς όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Οφείλουν να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική του κράτους του Ισραήλ, να διαμαρτυρηθούν για τις δολοφονικές του επιθέσεις στην Παλαιστίνη, το Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη, το Ιράν, να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης στους σκληρά δοκιμαζόμενους λαούς αυτών των χωρών.

Ιδιαίτερα ο ελληνικός λαός, που σε όλη τη διαδρομή του έχει αποδείξει ότι στέκεται με συνέπεια στο πλευρό των κατατρεγμένων, θα πρέπει να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα να σταματήσουν να στηρίζουν άμεσα και έμμεσα το Ισραήλ, να διακόψουν κάθε επιχειρηματική ή στρατιωτική συνεργασία μαζί του και, το κυριότερο, να μην ξεπλένουν τα εγκλήματά του με τη φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα που διοχετεύουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, που αρνήθηκε να ενστερνιστεί τις κυβερνητικές αιτιάσεις, έτσι και τώρα αλλά και στο μέλλον, θα πρέπει να δείξει έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και σε κάθε λαό που αγωνίζεται για τα αναφαίρετα δικαιώματά του.

Οι ιμπεριαλιστές πρέπει να μην ξεχνάνε ότι

Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη της

Οι λαοί της γης είναι στο πλευρό της!

Αθήνα, 1η Αυγούστου 2024

GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)

54 Menandrou Str.,  10431 Athens, Greece

Tel.: +30 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.comWeb: www.eedda.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.