Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Ιουδαιοναζί ➽ Το κράτος-δολοφόνος βομβάρδισε στον νότιο Λίβανο ➽ Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μαζικά ρουκέτες ➽ Νετανιάχου: Όποιος μας κάνει κακό - του κάνουμε κακό ➽ Και συνεχίζει να σφάζει αμάχους ➽ Για 324η μέρα

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ προχώρησε σε βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο - Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μαζικά ρουκέτες

 

Κυριακή 25/08/2024 - 07:51

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ που συνεχίζει να πνίγει στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις «εκεχειρίας» στο Κάιρο με «σημαδεμένη τράπουλα» από ΗΠΑ και Ισραήλ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως εξαπέλυσε... «προληπτικά» πλήγματα στον Νότιο Λίβανο επειδή εντόπισε «προετοιμασίες της Χεζμπολάχ για γενικευμένη επίθεση».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Maydeen του Λιβάνου ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση από τη Χεζμπολάχ μετά από έντονες αεροπορικές επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό στο νότιο Λίβανο. Συγκεκριμένα πως «Πάνω από 70 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το δυτικό al-Jalil (Γαλιλαία)». Οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ στοχεύουν περιοχές «βαθιά» στη δυτική Γαλιλαία και στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στο Ισραήλ για τις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο στρατός της χώρας εξαπέλυσε εκτεταμένες επιθέσεις στο νότιο Λίβανο.

Στη συνέχεια, όπως μετέδωσε το Al Jazzera η Χεζμπολάχ εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι εξαπέλυσε μια «μεγάλη» επίθεση με drone και ρουκέτες στο Ισραήλ ως «μέρος μιας αρχικής απάντησης» στη δολοφονία του διοικητή της Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό από τον ισραηλινό στρατό στις 30 Ιουλίου. Πρόσθεσε πως η «πρώτη φάση» της επίθεσης αντιποίνων κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκε «με απόλυτη επιτυχία» και ότι εκτόξευσε περισσότερες από 320 ρουκέτες σε 11 ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και στρατώνες, συμπεριλαμβανομένης της βάσης Meron και τεσσάρων τοποθεσιών στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

Προφανώς, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε πως οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται» και πρόσθεσε πως «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από Αμερικανούς αξιωματούχους να έχουν επικοινωνία "επί μονίμου βάσεως" με το Ισραήλ.

Όπως μεταδίδεται το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας επρόκειτο να συνέλθει σήμερα στις 07:00 (ώρα Ελλάδος).

902

«Όποιος μας κάνει κακό - του κάνουμε κακό» δήλωσε για την σημερινή επίθεση του κράτους-δολοφόνου στον Λίβανο ο Νετανιάχου

Κυριακή 25/08/2024 - 09:52

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το παν για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, για να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια» και «να συνεχίσουμε να τηρούμε μια απλή αρχή: όποιος μας κάνει κακό — του κάνουμε κακό», ανέφερε ο πρωθυπουργός τους κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ύστερα από την σημερινή επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο και την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολαχ.

Όλα αυτά την στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζει να σφάζει αμάχους και παιδιά στη γενοκτονία που διαπράττει στην Παλαιστίνη αλλά και βομβαρδίζοντας τον Λίβανο.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) αναφέρει ότι ένα άτομο σκοτώθηκε σε σημερινή ισραηλινή επιδρομή σε αυτοκίνητο στην πόλη Khiam του νότιου Λιβάνου.Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) τουλάχιστον 131 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή του από τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. 

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη του «χτύπησαν και κατέστρεψαν» χιλιάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα το πρωί. «Οι περισσότεροι από αυτούς τους εκτοξευτές είχαν στόχο το βόρειο Ισραήλ και κάποιοι προς το κεντρικό Ισραήλ», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του που όπως δήλωσε και ο Νετανιάχου δέχθηκε εντολή να δράσει... «προληπτικά».

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι η επίθεσή του ευρείας κλίμακας κατά ισραηλινών στρατιωτικών στόχων, με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) και ρουκετών, «ολοκληρώθηκε» για σήμερα, σημειώνοντας ότι πέτυχε τους στόχους της. Οι ισχυρισμοί του Ισραήλ «όσον αφορά την αποτρεπτική δράση που διεξήγαγε (...) και την αποτυχία της επίθεσης της αντίστασης είναι κενοί ισχυρισμοί», πρόσθεσε η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.