Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Ιουδαιοναζί & CIA: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Iσραήλ: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

Πηγή: Associated Press

Δευτέρα 05/08/2024 - 10:4

Με γενική ανάφλεξη απειλείται η Μέση Ανατολή μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ σε Γάζα και Δυτική Όχθη, Συρία, Λίβανο, Ιράν και Υεμένη. Η βεντάλια της ισραηλινής βίας και προκλητικότητας έχει ανοίξει για τα καλά σε μια ευρεία περιοχή. 

Στην κατάσταση εμπλέκονται επικίνδυνα, η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως φαίνεται και από τη δήλωση της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ, η οποία  ανέφερε, σύμφωνα με την ertnews.gr: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και πλοία από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο». Ωστόσο η ισραηλινή υπουργός δεν διευκρινίζει σε τι είδους πλοία αναφέρεται (στρατιωτικά, εμπορικά, επιβατηγά).

Οι σχετικές δηλώσεις κινούνται στην κατεύθυνσης της ακόμα επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά γεωστρατηγικά σχέδια και συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Έτσι κι αλλιώς πάντως σε στρατιωτικό επίπεδο και στην κατεύθυνση της γενικότερης ανάφλεξης, συγκεντρώνονται διαρκώς νέες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ όπως μετέδωσε το Σάββατο το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, το αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έφτασε στο Στενό του Ορμούζ, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τις ακτές του Ιράν.

Ρίχνοντας περισσότερο λάδι στην φωτιά, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επαναβεβαίωσε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις «κινήσεις» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς οι ΗΠΑ, θέλοντας να προασπίσει, για λογαριασμό της εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων τα  βρώμικα, αιματοβαμμένα, γεωστρατηγικά συμφέροντα, στέλνει περισσότερα πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή.

Στην περιοχή βεβαίως βρίσκονται και ευρωπαϊκές ναυτικές δυνάμεις που αναμένεται να αναλάβουν ρόλο «θωράκισης» της «ασφάλειας» του Ισραήλ, όπως είχαν κάνει και στις 13 Απρίλη, όταν το Ιράν προέβη σε αντίποινα για την πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του στη Δαμασκό, στη Συρία, κατά αξιωματικών των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. Ενώ στην ευρύτερη περιοχή στην Ερυθρά Θάλασσα βρίσκονται ευρωΝΑΤΟικά πλοία, και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.