Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

ΗΠΑνθρωποι ➽ Κρούσματα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκαν στις κατεστραμμένες περιοχές ➽ Παραμονή των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα προβλέπει η πρόταση των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις


*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Παραμονή των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα προβλέπει η πρόταση των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις

Πηγή φωτό: Associated Press

Την παραμονή των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας, «για όσο χρειαστεί», προβλέπει -μεταξύ άλλων- η πρόταση των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιηθήκαν στην Ντόχα, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αίγυπτο, και τους Ισραηλινούς για την επίτευξη εκεχειρίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς που μίλησαν σε σαουδαραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. η πρόταση των ΗΠΑ που παρουσιάστηκε στις αντιπροσωπείες στο Κατάρ δεν περιλαμβάνει ούτε πραγματικές εγγυήσεις για την διατήρηση κατάπαυσης του πυρός.

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η πρόταση «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το έγγραφο που συμφώνησαν στις 2 Ιουλίου», καθώς περιλαμβάνει μείωση της παρουσίας του ισραηλινού στρατού στον «Διάδρομο της Φιλαδέλφειας» (σ.σ. τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο), χωρίς όμως πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων. Όσο αφορά την μόνιμη κατάπαυση πυρός, την οποία ο Μπάιντεν είχε παρουσιάσει ως μέρος του σχεδίου ειρήνευσης τον Μάη, αυτή μετατίθεται για την δεύτερη φάση της συμφωνίας, μετά την ανταλλαγή των αιχμαλώτων και των φυλακισμένων, όπου όμως το Ισραήλ θα μπορεί να συνεχίσει τις μάχες εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

Το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι το πέρασμα της Ράφα θα διοικείται από την Παλαιστινιακή Αρχή με ισραηλινή εποπτεία. Το Ισραήλ θα είναι αυτό που θα εποπτεύει επίσης την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στη βόρεια Γάζα μέσω του διαδρόμου Netzarim, τη μεταφορά μεγάλου αριθμού Παλαιστινίων κρατουμένων σε τρίτη χώρα και την αποχώρηση από τη Γάζα σύμφωνα με την πρόταση Μπάιντεν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις στη Χαμάς να αποδεχθεί την συμφωνία. Μιλώντας στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο Νετανιάχου, είπε ότι «η Χαμάς, μέχρι τώρα, επιμένει στην άρνησή της και δεν έστειλε καν εκπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις της Ντόχα. Κατά συνέπεια, η πίεση θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τη Χαμάς και τον Σινουάρ, και όχι προς την ισραηλινή κυβέρνηση».

Χθες η Χαμάς, χαρακτήρισε «πλάνη» τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, ότι «βρισκομαστε κοντά» σε μια συμφωνία. «Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε μια συμφωνία ή σε πραγματικές διαπραγματεύσεις αλλά μάλλον απέναντι στην επιβολή αμερικανικών προσταγών», ανέφερε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Σάμι Αμπού Ζόχρι, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, καταγγέλλοντας «μια τεράστια οπισθοδρόμηση» κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ντόχα.

Κρούσματα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκαν στις κατεστραμμένες περιοχές

Την ίδια ώρα, στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται χωρίς σταματημό, η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σπιτιών και καταυλισμών προσφύγων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα. Τουλάχιστον 40.099 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 92.609 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτώβρη.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάσταση που έχει περιέλθει ο Παλαιστινιακός λαός στην Λωρίδα της Γάζας, μετά την ανελέητη καταστροφή κάθε είδους υποδομής είναι η επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας. Σύμφωνα με το υπουργείου Υγείας της Γάζας και τον ΟΗΕ, ο ιός έχει ανιχνευτεί στα λύματα που κατακλύζουν τον θύλακα, ενώ νοσηλεύονται ήδη τρία παιδιά με συμπτώματα του ιού.

Μετά τον εντοπισμό του ιού, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η μόνη πραγματική λύση κατά της πολιομυελίτιδας, μαζί με άλλες ανθρωπιστικές ανησυχίες στη Γάζα, είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η έναρξη προγράμματος μαζικού εμβολιασμού των παιδιών της Γάζας.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.